Marek Liska 5 Zveřejněno Únor 14 Report Share Zveřejněno Únor 14 Mám už starší monitor Fujitsu, který do této doby sloužil dobře, ale zdá se mi, že není tak ostrý, jaký býval (i když to je jen 1680x1050p), nastavení hlásí plné rozlišení, ale obraz má prostě nižší rozlišení, vypadá to jak 720p nebo horší, ovladače grafické karty jsou ty nejnovější. Po připojení jiného monitoru jsem nic takového nezaznamenal, asi už odchází, ale stejně mi nejde do hlavy, jak z ničeho nic se sníží jak kdyby rozlišení. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 948 Zveřejněno Únor 15 Report Share Zveřejněno Únor 15 Ahoj, těch problémů může být více. Já bych to tipoval na škálování ve Windowsu. Nezměnil jsi ho například pro jiný monitor? Určité hodnoty na některých monitorech právě způsobují to, že je pak obraz rozmazaný. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Hanz 1 Zveřejněno Listopad 5 Report Share Zveřejněno Listopad 5 Zdar, dnes jsem přešel z 25" FHD monitoru na 27" QHD a jsem dost zklamaný. Čekal jsem větší a detailnější plochu, ale že bude všechno o třetitnu menší fakt ne. Youtube náhledy jsou titěrný, texty na webech atd. atd. Zkusil jsem tedy toto škálování, 125% a velikostně je to přesně to, co bych chtěl, ale je vidět, že už to nemá ostrost. Fakt mám chuť se vrátit na FHD, neustále slýchám, jak je QHD bomba (ve hrách je to fakt super) ale na práci mě to teda nepřesvědčilo, spíš abych si vzal lupu. Kdybych snížil rozlišení, pak chápu zhoršenou kvalitu obrazu, ale proč to škálování nemá kvalitu? Jak to řešite, zvyknete si na QHD, nebo na škálování? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 76 Zveřejněno Listopad 5 Report Share Zveřejněno Listopad 5 Před 2 hodinami, Hanz napsal(a): Zdar, dnes jsem přešel z 25" FHD monitoru na 27" QHD a jsem dost zklamaný. Čekal jsem větší a detailnější plochu, ale že bude všechno o třetitnu menší fakt ne. Youtube náhledy jsou titěrný, texty na webech atd. atd. Zkusil jsem tedy toto škálování, 125% a velikostně je to přesně to, co bych chtěl, ale je vidět, že už to nemá ostrost. Fakt mám chuť se vrátit na FHD, neustále slýchám, jak je QHD bomba (ve hrách je to fakt super) ale na práci mě to teda nepřesvědčilo, spíš abych si vzal lupu. Kdybych snížil rozlišení, pak chápu zhoršenou kvalitu obrazu, ale proč to škálování nemá kvalitu? Jak to řešite, zvyknete si na QHD, nebo na škálování? Jaký qhd monitor máš? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 61 Zveřejněno Listopad 5 Report Share Zveřejněno Listopad 5 A na FHD 25" se na to dalo koukat? Prostá matematika. QHD má o třetinu více bodů, takže to asi bude menší, když to dáš na monitor o 10% větší. Mimojiné si můžeš upravit měřítko. Já mám 32" QHD a mám ho docela daleko, asi metr a spíš jsem si zvykal, že je to obrovský, přechod byl z 24"FHD Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Harry 253 Zveřejněno Listopad 6 Report Share Zveřejněno Listopad 6 Škálování vždycky přinese částečně rozmazání, pokud nejedeš celé násobky (100%, 200%, ...). Občas ti prostě zbyde část pixelu, která se lehce podbarví a to vytváří ten blurry efekt. Navíc, né každá aplikace podporuje "fractional scaling", takže někde se tomu prostě nevyhneš. Doporučuju vyzkoušet tohle nastavení Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Hanz 1 Zveřejněno Listopad 6 Report Share Zveřejněno Listopad 6 Díky, asi jsem čekal skok, jako vždy, když jsem vyměnil monitor za lepší. Ze 14" na 17" z něj na 19" atd. Skoro se to bojim napsat, ale dobře. Doteď jsem měl Alienware AW2518H a doslova impulzivně jsem koupil Rapture VIDE IFQ27165. Ano, z high endu do privátní značky Alzy...každopádně mám v práci 27" FHD kancelářský od HP a tam už to FHD neni moc příjemný. Čekal jsem moc, za málo peněz... Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 76 Zveřejněno Listopad 6 Report Share Zveřejněno Listopad 6 Tak ten monitor vrať a kup lepší Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď