Jump to content

Recommended Posts

Ahoj, mám  už nějakou dobu problém, že se mi zničeho nic bez varování sekne pc a hned se sám restartuje. Zformátoval jsem disk a přeinstaloval jsem windows, ale problém přetrvává. Dával jsem sem nový RAM, tak jsem je zkusil vyměnit za ty původní a beze změny a frekvence RAM taky nemá vliv. Dával jsem sem vodní chlazení, ale to si myslím, že na to nemá žádný vliv. SSD, na kterým mám systém, tak není původní, ale taky si nemyslím, že by to mělo vliv. Ale přijde mi zajímavý, že když spustím nějakou zátěž např. stres test CPU, tak se PC nikdy nerestartuje. Restartuje se pouze, když není pod zatížením a 2x se mi stalo, že se restartoval i při hraní. Trochu přemýšlím, že bych zkusil vyměnit zdroj, protože tu jeden použitelný mám, ale jinak už fakt nevím, kde by mohla být chyba. Ani to neukáže žádnou chybu. Prostě se sekne obraz a restartuje se to jakoby nic. Za dnešek se to restartovalo už 4x... Věděl by někdo, co se s tím dá dělat?

CPU - AMD ryzen 5 1600X, GTX 1650, Deska - gigabyte B450M S2H, RAM - hyper x predator RGB 2x8Gb 3200Mhz, 2x HDD, 1x SSD SATA, 1x SSD patriot P300 M.2 256Gb (systémový), zdroj S12-II-620 bronze

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 3 hodinami, Dragon napsal(a):

Ahoj, mám  už nějakou dobu problém, že se mi zničeho nic bez varování sekne pc a hned se sám restartuje. Zformátoval jsem disk a přeinstaloval jsem windows, ale problém přetrvává. Dával jsem sem nový RAM, tak jsem je zkusil vyměnit za ty původní a beze změny a frekvence RAM taky nemá vliv. Dával jsem sem vodní chlazení, ale to si myslím, že na to nemá žádný vliv. SSD, na kterým mám systém, tak není původní, ale taky si nemyslím, že by to mělo vliv. Ale přijde mi zajímavý, že když spustím nějakou zátěž např. stres test CPU, tak se PC nikdy nerestartuje. Restartuje se pouze, když není pod zatížením a 2x se mi stalo, že se restartoval i při hraní. Trochu přemýšlím, že bych zkusil vyměnit zdroj, protože tu jeden použitelný mám, ale jinak už fakt nevím, kde by mohla být chyba. Ani to neukáže žádnou chybu. Prostě se sekne obraz a restartuje se to jakoby nic. Za dnešek se to restartovalo už 4x... Věděl by někdo, co se s tím dá dělat?

CPU - AMD ryzen 5 1600X, GTX 1650, Deska - gigabyte B450M S2H, RAM - hyper x predator RGB 2x8Gb 3200Mhz, 2x HDD, 1x SSD SATA, 1x SSD patriot P300 M.2 256Gb (systémový), zdroj S12-II-620 bronze

Jseš si naprosto jist, že chlazení CPU je OK...teplovodivá pasta a vůbec teploty...???

Odkaz na příspěvek
Před 30 minutami, Argo37 napsal(a):

Jseš si naprosto jist, že chlazení CPU je OK...teplovodivá pasta a vůbec teploty...???

To bude v pohodě. Když to při stress testu CPU vydrží přetaktovaný na +/-70° a to jakkoliv dlouho, tak si nemyslím, že při běžným používání při teplotě cca 30° bude dělat problém teplota. Zkusil jsem sem ještě dát jiný zdroj, který je úplně nový a zatím to spadlo 2x, takže zdroj to taky nebude a co jsem si tak všiml, tak lidi, kteří mají podobný problém, tak jsou vždycky majitelé AMD a vždy je to stejná chyba: kernel-power ID 41 „Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení“. Uvažuju nad tím jestli to nemá něco společného s deskou...

Odkaz na příspěvek
Před 2 hodinami, Argo37 napsal(a):

posledne som zaznamenal zvyseny narast pokazenych ryzenov , ktorym odisli pametove radice, nahodne pady systemu atd. 

najmenej co mozes urobit je, vyber procesor a vyplachni piny isopropil alkoholom a ocisty zubnou kefkou. stalecenym vzduchom v spreji prefukni soket, predsa to uz ma nejake roky. ale popravde, update bios. atd. a pomaly musis sledovat kedy to zacne robit, cista instalacia win, to si uz urobil, ale nasledne krok po kroku ak nieco nahras tak sleduj vyvoj, nie ze vsetko naraz lebo nebudes vediet co to zacalo robit. tato chyba bola bohuzial casta aj u novsich ryzenov a uz si popravde nepamatam ako som sa toho zbavil. ale skus dat ramky na 3000mhz alebo dokonca 2993 ci 2666... predsa prva generacia ryzenov neoplyvala az takou sudrznostou s ramkami. je toho plne fora Rddit.amdforum atd.

Odkaz na příspěvek
Před 15 minutami, Division2 Ubisoft napsal(a):

posledne som zaznamenal zvyseny narast pokazenych ryzenov , ktorym odisli pametove radice, nahodne pady systemu atd. 

najmenej co mozes urobit je, vyber procesor a vyplachni piny isopropil alkoholom a ocisty zubnou kefkou. stalecenym vzduchom v spreji prefukni soket, predsa to uz ma nejake roky. ale popravde, update bios. atd. a pomaly musis sledovat kedy to zacne robit, cista instalacia win, to si uz urobil, ale nasledne krok po kroku ak nieco nahras tak sleduj vyvoj, nie ze vsetko naraz lebo nebudes vediet co to zacalo robit. tato chyba bola bohuzial casta aj u novsich ryzenov a uz si popravde nepamatam ako som sa toho zbavil. ale skus dat ramky na 3000mhz alebo dokonca 2993 ci 2666... predsa prva generacia ryzenov neoplyvala az takou sudrznostou s ramkami. je toho plne fora Rddit.amdforum atd.

Asi to někdy zkusím. Našel jsem nějaký příkazy, který by měly pomoct, tak uvidím, co se bude dít. Zatím systém drží. Už jsem z toho unavený, tak snad to bude fungovat. V prohlížeči událostí se vždy před restartem a po něm objeví stejné chyby a jestli jsem to dobře pochopil, tak ta chyba je kolem procesoru, tak to zítra nebo někdy zkusím najít o jakou chybu jde (tahle chyba se objevuje po restartu)... Díky se radu :)

Odkaz na příspěvek
Před 2 hodinami, Kmínek napsal(a):

čistě ze zvědavosti, jaký chyby ti to  v prohlížeči událostí ukazuje?

ID 6008 - Předchozí vypnutí systému (21:36:24, ‎03.‎02.‎2023) bylo neočekávané.

ID 41 (kritická) - Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení.

ID 1101 - Při přenosu byly vyřazeny události auditu. 0

ID 18

Došlo k závažné chybě hardwaru.

Ohlášeno součástí: Jádro procesoru
Zdroj chyby: Machine Check Exception
Typ chyby: Bus/Interconnect Error
ID řadiče APIC procesoru: 0

Další informace jsou obsaženy v podrobném zobrazení této položky.

Takhle šli po sobě

Odkaz na příspěvek
Před 38 minutami, Dragon napsal(a):

ID 6008 - Předchozí vypnutí systému (21:36:24, ‎03.‎02.‎2023) bylo neočekávané.

ID 41 (kritická) - Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení.

ID 1101 - Při přenosu byly vyřazeny události auditu. 0

ID 18

Došlo k závažné chybě hardwaru.

Ohlášeno součástí: Jádro procesoru
Zdroj chyby: Machine Check Exception
Typ chyby: Bus/Interconnect Error
ID řadiče APIC procesoru: 0

Další informace jsou obsaženy v podrobném zobrazení této položky.

Takhle šli po sobě

ano klasika id41 cpu0...

stiahni si Windbg program a rozober memory.dmp.. tam ti ukaze co presne to sposobilo.

u mna to bolo kernel.dll. alebo nieco take, ak budes mat stastie tak to bude len nejaka hlupost.

Odkaz na příspěvek
1 hour ago, Division2 Ubisoft napsal(a):

ano klasika id41 cpu0...

stiahni si Windbg program a rozober memory.dmp.. tam ti ukaze co presne to sposobilo.

u mna to bolo kernel.dll. alebo nieco take, ak budes mat stastie tak to bude len nejaka hlupost.

No... vůbec ten soubor nemůžu najít a přitom by tu měl být. Něco jsem zapomněl udělat nebo je špatně něco dalšího? Celou dobu je to nastavený takhle a nemůžu ten soubor najít...1.png.3c1bdf254f8adda7ca4c9792de49592b.png

Odkaz na příspěvek

Tak jsem to asi našel. Podle internetu občas pomůže vyndat a zandat grafiku nebo ramky, tak jsem vyndal grafiku a čekalo mě pěkný překvapení... Tipoval bych, že v okamžiku, kdy si chce procesor povídat s grafikou přes tyhle kondenzátory, tak tam neprochází žádný proud a proto to pak vyhodí chybu 41, která je trochu o napájení...

1675518080453.jpg

1675518080471.jpg

1675518080490.jpg

1675518080506.jpg

1675518080525.jpg

Odkaz na příspěvek
Před 17 minutami, Dragon napsal(a):

Tak jsem to asi našel. Podle internetu občas pomůže vyndat a zandat grafiku nebo ramky, tak jsem vyndal grafiku a čekalo mě pěkný překvapení... Tipoval bych, že v okamžiku, kdy si chce procesor povídat s grafikou přes tyhle kondenzátory, tak tam neprochází žádný proud a proto to pak vyhodí chybu 41, která je trochu o napájení...

1675518080453.jpg

1675518080471.jpg

1675518080490.jpg

1675518080506.jpg

1675518080525.jpg

nadhera.

Odkaz na příspěvek
Před 6 hodinami, Dragon napsal(a):

1675518080453.jpg

1675518080471.jpg

1675518080490.jpg

1675518080506.jpg

1675518080525.jpg

Ty....pí....pěkný teda...

Odkaz na příspěvek
On 4. 2. 2023 at 23:28, Division2 Ubisoft napsal(a):

ešte ze to je lacna grafika 1650..kebyze dajaka 3080 a lepsia.. no to by potom bolo.

Jj, zatím jako student jsem si nemohl dovolit a nepotřeboval lepší, i když bych ji rád měl, ale i tak mě to moc nepotěšilo...

Odkaz na příspěvek
  • 2 weeks later...

Není třeba si kupovat nový zdroj a nové komponenty.

Tenhle problém jsem měl taky a lámal jsem si nad ním hlavu.

Stačí updatovat Chipset Driver pro AMD

Doufám že pomůže. Pro větší trubleshooting zkuste jít do "Control Panel > Security and Maintenance > Reliablitlity Monitor (View archived messages)" a potom tam uvidíte všechno (viz na obrázku) a ve vašem případě by tam měl být error "Hardware Error: LiveKernelEvent 141"

Jestli updatnutí Chipset Driver nepomůže zkuste updatovat i jiné drivery jako grafická karta, na to doporučuji Aplikaci na najití takových driverů (Najdete na internetu)

Doufám že to pomůže a vy tak nemusíte utrácet peníze za to co doopravdy nezpůsobuje restartování vašeho Počítače

Screenshot 2023-02-17 190518.png

Screenshot 2023-02-17 190536.png

Odkaz na příspěvek
Před 6 minutami, Tomáš Marek napsal(a):

Není třeba si kupovat nový zdroj a nové komponenty.

Tenhle problém jsem měl taky a lámal jsem si nad ním hlavu.

Stačí updatovat Chipset Driver pro AMD

Doufám že pomůže. Pro větší trubleshooting zkuste jít do "Control Panel > Security and Maintenance > Reliablitlity Monitor (View archived messages)" a potom tam uvidíte všechno (viz na obrázku) a ve vašem případě by tam měl být error "Hardware Error: LiveKernelEvent 141"

Jestli updatnutí Chipset Driver nepomůže zkuste updatovat i jiné drivery jako grafická karta, na to doporučuji Aplikaci na najití takových driverů (Najdete na internetu)

Doufám že to pomůže a vy tak nemusíte utrácet peníze za to co doopravdy nezpůsobuje restartování vašeho Počítače

Screenshot 2023-02-17 190518.png

Screenshot 2023-02-17 190536.png

Teď jsem si všimnul že vy už tam máte jiný error, tak to bude tou grafikou. 

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...