adamkaplar 0 Zveřejněno Leden 31 Report Share Zveřejněno Leden 31 Po xx letech jsem se rozhodl pro upgrade z mého i7 8700 na platformu am4. Léta kdy jsem se jakžtakž vyznal v komponentech jsou dávno pryč. A tak bych se rád zeptal jakou desku v poměru cena /výkon byste mi doporučili. Budoucí upgrade mě moc nezajímá. Zatím použijí vše ze svého starého PC. Novši grafiku 3070 gaming trio,rámky 2x8 cl16 3200. Zdroj 650w, a chladič PC Silentium Fera 5. Plus disky SSD + HDD. Do budoucna upgrade ramek s 3600mhz a m2 SSD. Docela bych byl rád abych nemusel desku flashovat sám😂 ještě před spuštěním. I když co sem si četl recenze u desek bylo to téměř u každé. Asi by to měla byt b550 ale jaká je +- k ceně nejlepší to moc nevím😀 Díky za radu Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 56 Zveřejněno Leden 31 Report Share Zveřejněno Leden 31 Jakej máš pc case, abysme ti nenavrhli formát desky ATX a ty měl case kam se vejde jen mATX deska Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
adamkaplar 0 Zveřejněno Leden 31 Author Report Share Zveřejněno Leden 31 Před 16 minutami, Kmínek napsal(a): Jakej máš pc case, abysme ti nenavrhli formát desky ATX a ty měl case kam se vejde jen mATX deska Ahoj je to tento case https://www.czc.cz/evolveo-ray-4-cr-3x120mm-cerna/337675/produkt Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 56 Zveřejněno Leden 31 Report Share Zveřejněno Leden 31 ok takže ATX desku budem navrhovat. Jako dlouhodobej uživatel desek zn. Gigabyte navrhuju https://www.czc.cz/gigabyte-b550-aorus-elite-v2-amd-b550/303982/produkt Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
adamkaplar 0 Zveřejněno Leden 31 Author Report Share Zveřejněno Leden 31 Před 29 minutami, Kmínek napsal(a): ok takže ATX desku budem navrhovat. Jako dlouhodobej uživatel desek zn. Gigabyte navrhuju https://www.czc.cz/gigabyte-b550-aorus-elite-v2-amd-b550/303982/produkt Existuje i stejna verze s wifi kartou? Jete se zeptam bude to fungovat hned po nainstalovani hardwaru bez nutnosti flashnuti biosu kvuli procesoru? Casto jsem o tom cetl ze je to nutnosti. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
D2U 643 Zveřejněno Leden 31 Report Share Zveřejněno Leden 31 Před 7 minutami, adamkaplar napsal(a): Existuje i stejna verze s wifi kartou? Jete se zeptam bude to fungovat hned po nainstalovani hardwaru bez nutnosti flashnuti biosu kvuli procesoru? Casto jsem o tom cetl ze je to nutnosti. bude 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 56 Zveřejněno Leden 31 Report Share Zveřejněno Leden 31 Před 2 hodinami, adamkaplar napsal(a): Existuje i stejna verze s wifi kartou? Jete se zeptam bude to fungovat hned po nainstalovani hardwaru bez nutnosti flashnuti biosu kvuli procesoru? Casto jsem o tom cetl ze je to nutnosti. https://www.alza.cz/gigabyte-b550-aorus-elite-ax-v2-d6163391.htm Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 56 Zveřejněno Leden 31 Report Share Zveřejněno Leden 31 (upraveno) Před 5 hodinami, adamkaplar napsal(a): Po xx letech jsem se rozhodl pro upgrade z mého i7 8700 na platformu am4. Léta kdy jsem se jakžtakž vyznal v komponentech jsou dávno pryč. A tak bych se rád zeptal jakou desku v poměru cena /výkon byste mi doporučili. Budoucí upgrade mě moc nezajímá. Zatím použijí vše ze svého starého PC. Novši grafiku 3070 gaming trio,rámky 2x8 cl16 3200. Zdroj 650w, a chladič PC Silentium Fera 5. Plus disky SSD + HDD. Do budoucna upgrade ramek s 3600mhz a m2 SSD. Docela bych byl rád abych nemusel desku flashovat sám😂 ještě před spuštěním. I když co sem si četl recenze u desek bylo to téměř u každé. Asi by to měla byt b550 ale jaká je +- k ceně nejlepší to moc nevím😀 Díky za radu JInak desky od určitýho data výroby by měly díky aktualizacím UEFI (biosům) při výrobě podporovat nejnovější CPU. Např. tento měsíc jsem bratrancovi dělal pc a desku co jsem mu k tomu poradil a on jí k tomu koupil (Gigabyte B550 Gaming X V2), už měla nejnovější verzi UEFI. Editoval(a) Leden 31 Kmínek 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
adamkaplar 0 Zveřejněno Únor 1 Author Report Share Zveřejněno Únor 1 Před 16 hodinami, Kmínek napsal(a): JInak desky od určitýho data výroby by měly díky aktualizacím UEFI (biosům) při výrobě podporovat nejnovější CPU. Např. tento měsíc jsem bratrancovi dělal pc a desku co jsem mu k tomu poradil a on jí k tomu koupil (Gigabyte B550 Gaming X V2), už měla nejnovější verzi UEFI. Tak jsem koupil tu Ax v2, spolu s 5600x. Chladič jsem vzal levnější ale na mě hraní snad dostačující be quiet pure rock slim2. Chci se zeptat, mám starší SSD Samsung 1tb. Takový ten do saty. Tuším 870/970 Evo. Poznam nějaký rozdíl když bych koupil na systém M2 SSD s PCIE 4? V tomto vidím ještě menší upgrade spolu s rychlejšími ramkami na 3600mhz ( teď mám 3200 ) Diky Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
adamkaplar 0 Zveřejněno Únor 1 Author Report Share Zveřejněno Únor 1 Případně do kterého SSD jít.:) Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Argo37 137 Zveřejněno Únor 1 Report Share Zveřejněno Únor 1 1 hour ago, adamkaplar napsal(a): Tak jsem koupil tu Ax v2, spolu s 5600x. Chladič jsem vzal levnější ale na mě hraní snad dostačující be quiet pure rock slim2. Chci se zeptat, mám starší SSD Samsung 1tb. Takový ten do saty. Tuším 870/970 Evo. Poznam nějaký rozdíl když bych koupil na systém M2 SSD s PCIE 4? V tomto vidím ještě menší upgrade spolu s rychlejšími ramkami na 3600mhz ( teď mám 3200 ) Diky Mno rychlosti jsou jasné...klasické SSD 2.5" nebo M.2 SATA jest cca kolem 500MB čtení zápis a M.2 v základní desce podle generace od cca 500MB čtení a zápis rychlejší... ...respektive jenom ty nejlevnější a nejmenší kapacity dosahují srovnatelných rychlostí, ale 3.gen a 4.gen se standartně pohybují v řádech tisíců MB čtení zápis... pro příklad...WD Black SN770, M.2 - 1TB WDS100T3X0E | CZC.cz Já sám za sebe používám jako hlavní uložiště, kde mám jak OS Win11Pro tak hry a jiné programy, 2TB SSD M.2 PCIe Gen.3 a jako zálohu mám přes SATA 2.5" 1TB na fotky, filmy, hudbu apod... Co se týká RAM pamětí tak určitě když už upgrade tak vem nové , ale 2x16GB 3600Mhz , páč ve stejné velikosti 2x8GB 3200Mhz vs 3600Mhz nepoznáš rozdíl...ve dvojnásobné velikosti už ano. Navíc použij pouze 2x16GB kvůli DualRank...kdyby jsi pouze dokoupil 2x8GB 3600Mhz tak by ti stejně běžely RAMky 3200Mhz podle těch pomalejších pokud by jsi nepřetaktoval... Za mě je nejjednodušší řešení prodat ty co máš potom, co koupíš nové cca za 2.500,- Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
adamkaplar 0 Zveřejněno Únor 1 Author Report Share Zveřejněno Únor 1 1 hour ago, Argo37 napsal(a): Mno rychlosti jsou jasné...klasické SSD 2.5" nebo M.2 SATA jest cca kolem 500MB čtení zápis a M.2 v základní desce podle generace od cca 500MB čtení a zápis rychlejší... ...respektive jenom ty nejlevnější a nejmenší kapacity dosahují srovnatelných rychlostí, ale 3.gen a 4.gen se standartně pohybují v řádech tisíců MB čtení zápis... pro příklad...WD Black SN770, M.2 - 1TB WDS100T3X0E | CZC.cz Já sám za sebe používám jako hlavní uložiště, kde mám jak OS Win11Pro tak hry a jiné programy, 2TB SSD M.2 PCIe Gen.3 a jako zálohu mám přes SATA 2.5" 1TB na fotky, filmy, hudbu apod... Co se týká RAM pamětí tak určitě když už upgrade tak vem nové , ale 2x16GB 3600Mhz , páč ve stejné velikosti 2x8GB 3200Mhz vs 3600Mhz nepoznáš rozdíl...ve dvojnásobné velikosti už ano. Navíc použij pouze 2x16GB kvůli DualRank...kdyby jsi pouze dokoupil 2x8GB 3600Mhz tak by ti stejně běžely RAMky 3200Mhz podle těch pomalejších pokud by jsi nepřetaktoval... Za mě je nejjednodušší řešení prodat ty co máš potom, co koupíš nové cca za 2.500,- Díky. Spíše bych šel budget volbou Tento by mohl být? https://www.czc.cz/kingston-nv2-m-2-1tb/355095/produkt Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
domas135 44 Zveřejněno Únor 1 Report Share Zveřejněno Únor 1 Před 51 minutami, adamkaplar napsal(a): Díky. Spíše bych šel budget volbou Tento by mohl být? https://www.czc.cz/kingston-nv2-m-2-1tb/355095/produkt NV2 je určitě za svou cenu dobrá volba. Sice nechápu proč ho označují jako PCIe 4.0 ssd, když má rychlosti na úrovni PCIe 3.0 ssdčka, ale i tak neuděláš krok vedle. Sám jsem pořídil jeho 250GB verzi do notebooku 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď