TheRichieeCZ 0 Zveřejněno Leden 21 Report Share Zveřejněno Leden 21 Zdravím, mám tento procesor 2. rokem. Přepastován před rokem. Poslední dobou cca 5-10 dní, sleduji ve správci úloh jev, kdy CPU jede na 100Mhz využití 0%, nebo naopak na 4,20 Ghz a využítí 100%. Ve správci úloh není vidět žádná aplikace, která by využívala CPU na 100%.Pomáhá restart, někde jsem četl, že je to častý jev u Ryzenu, těch starších, ale nechce se mi moc drbat do Biosu atd. Nějaká rada? Servis? Výměna? Deska v háji? Jinak procesor jede v pořádku, Žádné podtaktování, lagy atd. Předem děkuji za odpověď. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
D2U 627 Zveřejněno Leden 21 Report Share Zveřejněno Leden 21 Před 56 minutami, TheRichieeCZ napsal(a): Zdravím, mám tento procesor 2. rokem. Přepastován před rokem. Poslední dobou cca 5-10 dní, sleduji ve správci úloh jev, kdy CPU jede na 100Mhz využití 0%, nebo naopak na 4,20 Ghz a využítí 100%. Ve správci úloh není vidět žádná aplikace, která by využívala CPU na 100%.Pomáhá restart, někde jsem četl, že je to častý jev u Ryzenu, těch starších, ale nechce se mi moc drbat do Biosu atd. Nějaká rada? Servis? Výměna? Deska v háji? Jinak procesor jede v pořádku, Žádné podtaktování, lagy atd. Předem děkuji za odpověď. ked ide na 100% tak iba jedno jadro je vytazene ?? a ukazuje 100% ?? najcastejsie druhe v poradi v spravcovi. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
TheRichieeCZ 0 Zveřejněno Leden 21 Author Report Share Zveřejněno Leden 21 Před 43 minutami, Division2 Ubisoft napsal(a): ked ide na 100% tak iba jedno jadro je vytazene ?? a ukazuje 100% ?? najcastejsie druhe v poradi v spravcovi. Nevím zda bude stačit tohle? :)) Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
D2U 627 Zveřejněno Leden 21 Report Share Zveřejněno Leden 21 toto , kde su logicke cpu. a jedno moze byt na 100% ... Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
TheRichieeCZ 0 Zveřejněno Leden 21 Author Report Share Zveřejněno Leden 21 Před 4 minutami, Division2 Ubisoft napsal(a): toto , kde su logicke cpu. a jedno moze byt na 100% ... Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
D2U 627 Zveřejněno Leden 22 Report Share Zveřejněno Leden 22 Před 13 hodinami, TheRichieeCZ napsal(a): tak to je potom iny pripad. s tym som sa nestretol. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
TheRichieeCZ 0 Zveřejněno Leden 22 Author Report Share Zveřejněno Leden 22 Před 4 minutami, Division2 Ubisoft napsal(a): tak to je potom iny pripad. s tym som sa nestretol. Zkoušel jsem update chipsetu, biosu. Všeho co šlo :)) na netu jsem, akorát narazil na zmínku, že to dělala na začátku první výrobní verze. A dost často to pak končí křemíkovým nebem :)) Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
D2U 627 Zveřejněno Leden 22 Report Share Zveřejněno Leden 22 (upraveno) Před 21 minutami, TheRichieeCZ napsal(a): Zkoušel jsem update chipsetu, biosu. Všeho co šlo :)) na netu jsem, akorát narazil na zmínku, že to dělala na začátku první výrobní verze. A dost často to pak končí křemíkovým nebem :)) ja som mal prave pripad ze iba jedno jadro islo na 100, potom bol postup ako v podrobnostiach najst specificky process, ktory to sposobuje, tykalo sa to windows 10 aj 11 a vyhradne AMD cpu, bohuzial mrkvosoft tazko podporuje Shintel cpu , cize chyba je na strane windows. konkretne na mojom byvalom ryzene 5800X som mal po ukonceni hry 1 jadro na 100%. lebo hlavny exe subor sa sice tvaril ze skoncil, ale v podrobnostiach som ho nasiel bezat skryty , chyba aplikacie/hry v kombinacii windows11 a amd. zatial na intel cpu mi to nerobi, lebo ako som spominal.windows 11 uprednostnuje intel cpu scheduler. hovada mrkvosoftacke. p.s. jednoznacne tu chyba "emoji" "middlefinger" pre taketo pripady aby som vyjadril co si myslim o mrkvosofte Editoval(a) Leden 22 Division2 Ubisoft Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
D2U 627 Zveřejněno Leden 22 Report Share Zveřejněno Leden 22 Před 24 minutami, TheRichieeCZ napsal(a): Zkoušel jsem update chipsetu, biosu. Všeho co šlo :)) na netu jsem, akorát narazil na zmínku, že to dělala na začátku první výrobní verze. A dost často to pak končí křemíkovým nebem :)) a jeden pripad kedy hladas chybu ako ebnuty a v zivote by ta to nenapadlo The problem was with the Q-FAN (fan profile) in the ASUS BIOS, for some reason using a manual curve for the fans spams Core 0 with a CRAPLOAD of interrupts requests in Windows 10 AND Windows 11! Setting all the fans profiles to standard (with 0 sec ramp up / ramp down) in the BIOS fixed the problem for both Windows 10 and 11! Goddamn you ASUS! :@ a teraz by sa hodil "middlefinger" Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
TheRichieeCZ 0 Zveřejněno Leden 22 Author Report Share Zveřejněno Leden 22 Před 50 minutami, Division2 Ubisoft napsal(a): a jeden pripad kedy hladas chybu ako ebnuty a v zivote by ta to nenapadlo The problem was with the Q-FAN (fan profile) in the ASUS BIOS, for some reason using a manual curve for the fans spams Core 0 with a CRAPLOAD of interrupts requests in Windows 10 AND Windows 11! Setting all the fans profiles to standard (with 0 sec ramp up / ramp down) in the BIOS fixed the problem for both Windows 10 and 11! Goddamn you ASUS! :@ a teraz by sa hodil "middlefinger" Zkusím na to kouknout. Občas, když vypínám PC, zůstává tam něco viset, že brání vypnutí. Tak to zkusím prošmejdit. Jinak díky moc Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď