Jump to content

Recommended Posts

Zdravím,
mám tento procesor 2. rokem. Přepastován před rokem. Poslední dobou cca 5-10 dní, sleduji ve správci úloh jev, kdy CPU jede na 100Mhz využití 0%, nebo naopak na 4,20 Ghz a využítí 100%. Ve správci úloh není vidět žádná aplikace, která by využívala CPU na 100%.Pomáhá restart, někde jsem četl, že je to častý jev u Ryzenu, těch starších, ale nechce se mi moc drbat do Biosu atd. Nějaká rada? Servis? Výměna? Deska v háji? Jinak procesor jede v pořádku, Žádné podtaktování, lagy atd.
Předem děkuji za odpověď.

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 56 minutami, TheRichieeCZ napsal(a):

Zdravím,
mám tento procesor 2. rokem. Přepastován před rokem. Poslední dobou cca 5-10 dní, sleduji ve správci úloh jev, kdy CPU jede na 100Mhz využití 0%, nebo naopak na 4,20 Ghz a využítí 100%. Ve správci úloh není vidět žádná aplikace, která by využívala CPU na 100%.Pomáhá restart, někde jsem četl, že je to častý jev u Ryzenu, těch starších, ale nechce se mi moc drbat do Biosu atd. Nějaká rada? Servis? Výměna? Deska v háji? Jinak procesor jede v pořádku, Žádné podtaktování, lagy atd.
Předem děkuji za odpověď.

ked ide na 100% tak iba jedno jadro je vytazene ?? a ukazuje 100% ?? najcastejsie druhe v poradi v spravcovi.

Odkaz na příspěvek
Před 4 minutami, Division2 Ubisoft napsal(a):

tak to je potom iny pripad. s tym som sa nestretol.

Zkoušel jsem update chipsetu, biosu. Všeho co šlo :)) na netu jsem, akorát narazil na zmínku, že to dělala na začátku první výrobní verze. A dost často to pak končí křemíkovým nebem :)) 

Odkaz na příspěvek
Před 21 minutami, TheRichieeCZ napsal(a):

Zkoušel jsem update chipsetu, biosu. Všeho co šlo :)) na netu jsem, akorát narazil na zmínku, že to dělala na začátku první výrobní verze. A dost často to pak končí křemíkovým nebem :)) 

ja som mal prave pripad ze iba jedno jadro islo na 100, potom bol postup ako v podrobnostiach najst specificky process, ktory to sposobuje, tykalo sa to windows 10 aj 11 a vyhradne AMD cpu, bohuzial mrkvosoft tazko podporuje Shintel cpu , cize chyba je na strane windows.

konkretne na mojom byvalom ryzene 5800X som mal po ukonceni hry 1 jadro na 100%. lebo hlavny exe subor sa sice tvaril ze skoncil, ale v podrobnostiach som ho nasiel bezat  skryty , chyba aplikacie/hry v kombinacii windows11 a amd. zatial na intel cpu mi to nerobi, lebo ako som spominal.windows 11 uprednostnuje intel cpu scheduler. hovada mrkvosoftacke.:FeelsBadMan:

p.s. jednoznacne tu chyba "emoji" "middlefinger" pre taketo pripady aby som vyjadril co si myslim o mrkvosofte

Editoval(a) Division2 Ubisoft
Odkaz na příspěvek
Před 24 minutami, TheRichieeCZ napsal(a):

a jeden pripad kedy hladas chybu ako ebnuty a v zivote by ta to nenapadlo

The problem was with the Q-FAN (fan profile) in the ASUS BIOS, for some reason using a manual curve for the fans spams Core 0 with a CRAPLOAD of interrupts requests in Windows 10 AND Windows 11! Setting all the fans profiles to standard (with 0 sec ramp up / ramp down) in the BIOS fixed the problem for both Windows 10 and 11! Goddamn you ASUS! :@ 

a teraz by sa hodil "middlefinger"

Odkaz na příspěvek
Před 50 minutami, Division2 Ubisoft napsal(a):

a jeden pripad kedy hladas chybu ako ebnuty a v zivote by ta to nenapadlo

The problem was with the Q-FAN (fan profile) in the ASUS BIOS, for some reason using a manual curve for the fans spams Core 0 with a CRAPLOAD of interrupts requests in Windows 10 AND Windows 11! Setting all the fans profiles to standard (with 0 sec ramp up / ramp down) in the BIOS fixed the problem for both Windows 10 and 11! Goddamn you ASUS! :@ 

a teraz by sa hodil "middlefinger"

Zkusím na to kouknout. Občas, když vypínám PC, zůstává tam něco viset, že brání vypnutí. Tak to zkusím prošmejdit. Jinak díky moc :)

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...