Jump to content

Dotaz: Proč mi Flight simulator jede jen na 30fps

Recommended Posts

Jsem simulatorový fanda takže Flight simulator 2020. Komponenty mého PC: 

ASUS ROG STRIX B660-A GAMING WIFI D4
I3 12100F
Patriot VIPER Elite II 16GB (2x8GB) DDR4 4000 CL20
MSI RTX 2070 super
WD Black SN770 NVMe 1TB

S těmito komponenty mi hra šlape na Ultra v 1080p maximálně na 30 FPS a nevím proč. Zda to je tou grafikou, nebo něčím jiným. Co by jste mi doporučil, aby to nebylo nějak extra drahé a mohl jsem hrát aspoň na 60 FPS na Ultra? Díky.

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 23 minutami, Kmínek napsal(a):

Na ultra nastavení ve fhd aby ti to šlo vysněných 60FPS+ podle mě budeš potřebovat silnější cpu a grafiku aspoň RTX 3070 nebo rx 6700xt

Rtx 3070 mám teď v pla u právě kupovat, ale říkáš i cpu? Takže taková i5 12400 aspon? 

Odkaz na příspěvek

No jestli to jedeš na Ultra nastavení, tak těch 30 FPS je nejspíš správně. Osobně bych to snížil na hi-end, kde z mojí zkušenosti musí ta 2070 Super dát okolo 60 FPS. Ta hra je náročná, ale stejně tak musím říct, že se strašně blbě škáluje, takže postavit hardware okolo ní není úplně jednoduché a dost možná bych řekl, že ani ne dobrý nápad. 

Odkaz na příspěvek
Před 5 hodinami, milanfon napsal(a):

No jestli to jedeš na Ultra nastavení, tak těch 30 FPS je nejspíš správně. Osobně bych to snížil na hi-end, kde z mojí zkušenosti musí ta 2070 Super dát okolo 60 FPS. Ta hra je náročná, ale stejně tak musím říct, že se strašně blbě škáluje, takže postavit hardware okolo ní není úplně jednoduché a dost možná bych řekl, že ani ne dobrý nápad. 

Ne to nastavím jen kvůli FS2020, ale myslím i dopředu na nové hry, aby šlapaly bez problémů. FS2020 je takova srdcovka 😉 ale tak rtx 3070 jsem stejne chtěl kupovat.

Odkaz na příspěvek
  • 3 weeks later...
On 28. 12. 2022 at 9:37, milanfon napsal(a):

Milane tak jsem koupil rtx3070 a už jedu na vysněných 60 fps. Moc diky všem. Ale jen malej dotaz, mám možnost mít 2x8gb ddr4 4000mhz cl20, vyplati se mi to? Momentálně mám ddr4 2666mhz cl16. Díky.

Odkaz na příspěvek
Před 55 minutami, Pohy2009 napsal(a):

Milane tak jsem koupil rtx3070 a už jedu na vysněných 60 fps. Moc diky všem. Ale jen malej dotaz, mám možnost mít 2x8gb ddr4 4000mhz cl20, vyplati se mi to? Momentálně mám ddr4 2666mhz cl16. Díky.

Tak to rád slyším. Co se týče RAMek, tak hrám to pomůže, ale jen v rádu jednotek % a více viditelné by to bylo spíš ve hrách, které lidé běžné pouští na vysoká FPS (např. e-sports tituly). 

Odkaz na příspěvek
Před 2 hodinami, Pohy2009 napsal(a):

ano bude to pokrok. skor by som uprednostnil 2x16GB 3200 alebo 3600... ale zalezi na okolnostiach , ako sa k nim dostanes. moze sa stat co sa aj asi stane, ze na 4000mhz nepojdu, hlavne ak by si chcel prevadzkovat 1 k 1  ako na amd fsb mclk uclk...

• Souhlasím 1
Odkaz na příspěvek
Před 1 hodinou, milanfon napsal(a):

Tak to rád slyším. Co se týče RAMek, tak hrám to pomůže, ale jen v rádu jednotek % a více viditelné by to bylo spíš ve hrách, které lidé běžné pouští na vysoká FPS (např. e-sports tituly). 

MSFS si taky umí ukrojit pěknou porci RAM. Obvzlášť, pokud máš mody.

Odkaz na příspěvek
1 hour ago, Pohy2009 napsal(a):

No a vyplatí se mi tedy ty 4000mhz CL20 nebo raději zvolit jiné, treba 3200mhz nebo tak? Deska podporuje až do 5000mhz

5000mhz na jednom kuse ramky, nie krizom cez vsetky, to si neznalí ludia mýlia.

3200mhz gear1 cr1 je istota, 3600mhz gear1 cr2 je takisto istota. gear1 cr1 pri 3600mhz je lotéria. takže si vyber. 4000mhz gear2 cr2 je tak 50na50 .

Odkaz na příspěvek
Před 24 minutami, Pohy2009 napsal(a):

Takže kdyz koupím 2x16gb ddr4 3200mhz CL22 tak neprohloupím?

2x16gb 3600mhz maximalne cl18, cl16 dobre , lebo 3600cl18 sa rovna 3200cl16, pripadne 3200cl14 je uplne super.

takže lacne 3600mhz cl18 su ok, corsair pro, g.skill , crucial . aj tak všetky maju hynix čipy, najidealnejši stav je kupiť ram so Samsung B-die čipom. tie sa dobre nastavuju aj spolupracuju.

Odkaz na příspěvek
Před 6 hodinami, Division2 Ubisoft napsal(a):

takže lacne 3600mhz cl18 su ok, corsair pro, g.skill , crucial . aj tak všetky maju hynix čipy, najidealnejši stav je kupiť ram so Samsung B-die čipom. tie sa dobre nastavuju aj spolupracuju.

¨Kde se prosím tě dá zjistit, který RAMky mají hynix a který Samsung B-die chipy?

Odkaz na příspěvek
Před 17 minutami, Kmínek napsal(a):

¨Kde se prosím tě dá zjistit, který RAMky mají hynix a který Samsung B-die chipy?

V některých případech se to dá najít v tabulkách na internetu, ale když jsem to zjišťoval já sám u konkrétních modelů, tak jsem to málokdy zjistil.

Odkaz na příspěvek
Před 7 hodinami, Pohy2009 napsal(a):

Takže kdyz koupím 2x16gb ddr4 3200mhz CL22 tak neprohloupím?

CL22 při frekvenci 3200Mhz je opravdu špatný. Při takové frekvenci je standartní časování CL16 (čím menší, tím lepší). Můžu doporučit tenhle kit s 3600Mhz a CL16: https://www.czc.cz/kingston-fury-renegade-black-32gb-2x16gb-ddr4-3600-cl16/330222/produkt. Kingston je ověřená značka, takže nešlápneš vedle :D

Odkaz na příspěvek
On 12. 1. 2023 at 21:40, Kmínek napsal(a):

MSFS si taky umí ukrojit pěknou porci RAM. Obvzlášť, pokud máš mody.

Ale v tu chvíli jde o kapacitu, ne rychlost. Ta ti pomůže jen při velkém zápisu/čtení. Když to řeknu blbě, tak např. ve hrách, kde generuješ hodně FPS (jako CS:GO). 

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...