Jump to content

vodnik na CPU a bedna Fractal Define XL

Recommended Posts

Před 27 minutami, Peter Turčan napsal(a):

Ahojte,

mam Fractal Define XL bednu a chcel by som si namontovat vodne chladenie na CPU len neviem, ci musi byt bedna kompatibilna nejakym sposobom, lebo na vrchu mam asi 180x18 jeden ventilator a mozno by som dal nejaky radiator do predu asi...

vdaka

Ahoj...tvůj dotaz je dosti obecný...jednak napiš buď přesný název CASE, protože zrovna Fractal má u těch XL vícero modelů...a pak prosím jaký procesor to chceš uchladit přes AIO předpokládám...nebo snad chceš jít do vodního okruhu vlastní výroby na míru...v tom případě jestli nemáš zkušenosti se stavbou raději bych to nechal na profesionáli...

...nebo rovnou hoď odkaz na tu tvou verzi case

Editoval(a) Argo37
Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 25 minutami, Peter Turčan napsal(a):

Jasne, mas pravdu, je to R2. a uchladit chcem I7-12700K, mam tam len vzduchovy noctua

Tak jestli opravdu chceš AIO vodníka tak 240 do přední pozice...Be quiet! PURE LOOP 240 - Vodní chlazení | Alza.cz

nebo Arctic Liquid Freezer II 240 ACFRE00046A | CZC.cz

u této Case je problém s tím, že sice v popisku je podpora i 140mm fan, ale u vodního chlazení je údajně možno použít pouze přední slot a to ve velikosti 240mm

...na youtube pak raději doporučují rozměry 280mm, ale stejně tak mají ve výběru i vzduchem chlazené modely...(9) 5 Best CPU Coolers for i7 12700K at a glance - YouTube

...za mě by měl stačit nějaký ten vzduchem kvalitní a pokud máš nějakou verzi Noctua ss kvalitním průtokem vzduchu a teploty v zátěži jsou cca 60°C max. je to v poho...

...pokud by jsi v zátěži měl výrazně přes 80°C a více už je to problém...to bych zkusil přepastovat nebo prostě ten AIO...já mám overkill na můj i7 9700KF AIO MSI K240 a opravdu teploty v klidu cca 27°C v létě v paneláku cca 33°C max v klidu a v zátěži 55°C a v létě 63°C 

• Like 1
Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...