Jump to content

VENTILÁTORY DO BEDNY - NZXT H7 FLOW

Recommended Posts

Před 3 hodinami, Rybář Mirãseu napsal(a):

Ještě jsem zapomněl na budget. Ten je cca 3000 max. :)

Ono spíš bude záležet jestli budeš chtít obyč např. černé nebo bílé bez podsvícení a kdyby ARGB/RGB jestli to máš v tom počtu kam zapojit-jestli nebude třeba nějaký rozdělovač...

...přední pozice mají 3x120mm nebo 3x140mm 1x120mm je dodáván s case 

...horní pozice mají 3x120mm nebo 2x140mm

...zadní pozice je 1x120mm nebo 1x140mm , ale je také již osazena v case...

...nejlevnější je pořídit obyč černé 5ks ( 2x120mm přední + 3x120mm horní )

...pokud by jsi chtěl barevnou CASE tak samo vyměnit ty 2x120mm v case ...to znamená 7x120mm anebo 6x140mm ( 3xpřední, 2xhorní a 1 zadní ) anebo kombinace dle uvážení...např. 3x140mm přední + 3x120mm horní + 1x140/120mm zadní pozice...je to na tobě...

např. Arctic BioniX F120, eSport fan, bílá - 120mm | CZC.cz

nebo ASUS TUF GAMING TF120 ARGB, 3x120mm 90DA0030-B09030 | CZC.cz tohle je 3pack + ten ARGB hub...

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 10 hodinami, Rybář Mirãseu napsal(a):

Čus, chtěl bych si koupit ventilátory do mojí nový sestavy. Bednu mám Nzxt H7 Flow, a chtěl bych tam dát 5 ventilátorů, chtěl bych aby to bylo tichý, ale zároveň i docela účinný. Jestli to něčemu pomůže tak mám chladič Noctua NH-U12A, a základní desku Z590 PRO AX. Díky moc za rady :)

Před 6 hodinami, Argo37 napsal(a):

Ono spíš bude záležet jestli budeš chtít obyč např. černé nebo bílé bez podsvícení a kdyby ARGB/RGB jestli to máš v tom počtu kam zapojit-jestli nebude třeba nějaký rozdělovač...

...přední pozice mají 3x120mm nebo 3x140mm 1x120mm je dodáván s case 

...horní pozice mají 3x120mm nebo 2x140mm

...zadní pozice je 1x120mm nebo 1x140mm , ale je také již osazena v case...

...nejlevnější je pořídit obyč černé 5ks ( 2x120mm přední + 3x120mm horní )

...pokud by jsi chtěl barevnou CASE tak samo vyměnit ty 2x120mm v case ...to znamená 7x120mm anebo 6x140mm ( 3xpřední, 2xhorní a 1 zadní ) anebo kombinace dle uvážení...např. 3x140mm přední + 3x120mm horní + 1x140/120mm zadní pozice...je to na tobě...

např. Arctic BioniX F120, eSport fan, bílá - 120mm | CZC.cz

nebo ASUS TUF GAMING TF120 ARGB, 3x120mm 90DA0030-B09030 | CZC.cz tohle je 3pack + ten ARGB hub...

Ahoj, no chtěl bych osobně 140mm větráky, a spíš si potrpím na tichosti než nějaké barvičky (ideálně kdyby samotné ventilátory byly černé, případně černobílé) :D

Editoval(a) Rybář Mirãseu
Odkaz na příspěvek
Před 2 hodinami, Rybář Mirãseu napsal(a):

Ahoj, no chtěl bych osobně 140mm větráky, a spíš si potrpím na tichosti než nějaké barvičky (ideálně kdyby samotné ventilátory byly černé, případně černobílé) :D

...tyhle ultra tiché pod 10dB a průtok vzduchu přes 70 CFM při rychlosti otáčení 200-1700 RPM s ovládáním PWM

Arctic P14 PWM PST, 140mm ACFAN00125A | CZC.cz

....jako za ty peníze je to dost dobrej fan, ale jestli chceš bílou barvu tak je tam taky na výběr...

Arctic BioniX P140, grey/white ACFAN00160A | CZC.cz

RPM - rychlost otáčení

CFM - průtok vzduchu

PWM - způsob řízení otáček pulsem

Odkaz na příspěvek

Ahoj, tam asi fakt budou nejlepší ty BioniXy P140, protože mají ideální specifikace pro to, co vyžaduješ a ani cenově nejsou špatné. Zajímavou volbou by také byly Silent Wings Pro 4, o kterých jsme se bavili, ale to si myslím, že je zbytečně drahé a stejně nejsou v současnosti dostupné. Dost mě třeba i zaujal F140Q od NZXT, ale tam se mi nedaří najít žádný test, takže Arctic je za stejnou cenu stejně jistější volba ;) 

• Like 1
Odkaz na příspěvek
Před 9 hodinami, milanfon napsal(a):

Ahoj, tam asi fakt budou nejlepší ty BioniXy P140, protože mají ideální specifikace pro to, co vyžaduješ a ani cenově nejsou špatné. Zajímavou volbou by také byly Silent Wings Pro 4, o kterých jsme se bavili, ale to si myslím, že je zbytečně drahé a stejně nejsou v současnosti dostupné. Dost mě třeba i zaujal F140Q od NZXT, ale tam se mi nedaří najít žádný test, takže Arctic je za stejnou cenu stejně jistější volba ;) 

Děkuju, tak nakonec si koupím ty Arctic Bionix teda, ale ještě by mě zajímalo jestli bych neměl dát 3 ventilátory i nahoru bedny. Myslíš že to je zbytečné? Nebo to něčemu pomůže? Díky 😁

Odkaz na příspěvek
On 29. 11. 2022 at 18:27, Rybář Mirãseu napsal(a):

Děkuju, tak nakonec si koupím ty Arctic Bionix teda, ale ještě by mě zajímalo jestli bych neměl dát 3 ventilátory i nahoru bedny. Myslíš že to je zbytečné? Nebo to něčemu pomůže? Díky 😁

tak poskodit tym nemozes nic ked ich das viac bude lepsie prudit vzduch ale nezabudni cim viac ventilatorov tym väcsi hluk ;) ja osobne mam tri v predu a jeden vzadu ,vzduch prudi cez  pred bedni a teply vychadza hore a dozadu 

Odkaz na příspěvek

Hele na netu ( youtube ) je celkem dost testů, které se tomu věnují, ale je tam hodně promněných a nejvíc v samotné CASE...pak použití a kvalita ventilátorů a v neposlední řadě uspořádání vnitřního prostoru...

...v celku si myslím, že rozhodně nic nezkazíš ba naopak pomůžeš v lepším průtahu-průvanu v case kdy přední budou nasávat a zadní a horní budou vyfukovat...s tím, že samotný CPU FAN bude právě protahovat ten studenější vzduch z předních pozic a teplý od něj půjde do zadního...

• Like 1
Odkaz na příspěvek

Ničemu to vadit nebude, ale promyslel bych pak, jakou konfiguraci těch větráků uděláš. 

• Souhlasím 1
Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...