Jump to content

Asus Alteration mode přepínač na AM5 deskách

Recommended Posts

Desky ROG a ROG Strix X670E mají tzv Alteration Mode přepínač na desce. Na AMD se s ním setkáváme jako s horkou novinkou, dostaly ho o měsíc později i některé Z790 desky. Při uvedení jsem věděl, že se jedná primárně o možnost měnit PCIe na jiný standard (ompatibilita zařízení, riserů apod), ale netušil jsem, že funkce nabízí i další možnost, kterou si můžete zvolit v BIOSu...
image.thumb.png.676c2dad5ecbb9f055c760887ef60215.png
Takže buď jako přepínač PCIe linek na primárním slotu a nebo nastavení profilu ventilátorů za chodu.

image.thumb.png.1b1f9db86d0ac00eeedb4dc504372e75.png
Režim pro profily ventilátorů si musíte nastavit BIOSu, tato fukce byla přidána až s updaty BIOSu

image.thumb.png.0264358e096c99160d30ef170e04521e.png
Jak jednotlivé režimy fungují je patrné z obrázku, u fan profilů je "default" buď automatický, když nevyužijete optimalizaci ventilátorů a nebo optimalizovaný, pokud jsem předtím udělali v BIOSu funkci optimalizaci ventilátorů (Ai Cooling funkce)

Editoval(a) Flank3r
  • Like 1
Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Tak to musím říct, že je neuvěřitelně Cool!! Jako už takhle se mi líbilo že si člověk (tester) může vybírat verzi PCIe a dává to tak i krásný podklad pro video "Je PCIE 5 opravdu pro hráče potřeba?"... Ale ten fakt, že to lze použít i pro větráky se mi strašně líbí! 

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...