Jump to content

PC sa nechce spustiť po nastavení XMP


Recommended Posts

Ahojte, nedávno som vymenil RAMky z HyperX fury 2666mhz cl16 2x16gb za Kingston fury 3600mhz 4x8gb cl17 a po nastavení ramiek v BIOSe na 3600 sa niekedy PC nechce spustiť. Kde môže byť problém? Niekedy ide normálne a niekedy sa len rozsvieti PC a viac hučia vetráky. Vďaka za prípadnú pomoc.

PC: 
Gigabyte Z390 gaming X
i9 9900
RTX 3070Ti
Corsair RM750x

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 9 hodinami, milanfon napsal(a):

Ahoj. No rozhodně tam nebylo ideální nastavení, proto se to někdy nechtělo načíst. Bylo tam třeba nastavené i správné časování a napětí nebo jen změněný takt? 

Viem čo myslíš, ale neviem aké sú správne hodnoty 😄 ale dole na doske mi svietila červená kontrolka, takže niečo bolo asi zle, ale ramky bežali na 3600,teraz keď sú na 3333, čo vraj doska také xmp podporuje, tak to nesvieti. Môžem keď tak poslať fotku z biosu. 

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
On 7. 5. 2022 at 8:22, milanfon napsal(a):

Jo, to určitě nebyly stabilní hodnoty. Jako ono XMP není záruka stability. Nemáš někde přesně model těch RAMek? Podle toho se dá dohledat správné nastavení.

Takže robí to stále aj na 3333, aj na 3200...ramky sú kingston fury 32 gb kit ddr4 3600 mhz cl17 beast rgb
Neviem čo iné by som mal robiť, dole na doske mi svieti červená dióda. Už som myslel, že je pokoj. :D

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
×
×
  • Vytvořit nové...