Flank3r 143 Zveřejněno Únor 18 Report Share Zveřejněno Únor 18 Aby to bylo technicky možné, musí mít deska externí genreátor. A takových není moc, zvláště v levnějším segmentu. Druhou věcí je tuto možnost implementovat do BIOSu. Pokud by byl enormní zájem, seženu Milanovi třeba Strix B660-G a pokud by chtěl, může vám to ukázat v nějakém budoucím videu Podpora OC přes BLCK a BIOSy, přímo ofiko info od Asus v tabulce. I novější BIOSy nezruší podporu OC, za což tleskám. Video které asi už znáte od Romana: Brzy bude více info i ze strany lokálního uživatele Davestara z HWBOT, který udělal i pár slušných rekordů na Strix B660-F Gaming i pod tekutým dusíkem (a ta deska na LN2 není zas tak dělaná) 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
SirTomas001 4 Zveřejněno Duben 23 Report Share Zveřejněno Duben 23 Super info! Nemáš náhodou nějaké aktuality k tomuto tématu??? Co jsem se tak dočetl, tak to vypadá, že asi žádná deska s DDR4 tuto podporu nemá Akorát jsem se dočetl ještě o údajné podpoře desek MSI Z690I Unify, Gigabyte Z690 Aorus Tachyon, ASRock z690 Aqua OC a EVGA Z690 Dark. Začal jsem tak trochu uvažovat o přechodu na aktuální dvanáctou verzi Intelu a jelikož jsem usoudil, že opravdu nepotřebuji E-jádra ani integrovanou grafiku, tak jediná reálná volba pro mě je i5-12400F, ale rozhodně se nesmířím s těmi 4.4GHz Takže sháním info o možnosti přetaktování. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Flank3r 143 Zveřejněno Duben 25 Author Report Share Zveřejněno Duben 25 Ahoj, moc více info nemám. Snad jen to, že si hlavně stáhnout pro jistotu starší BIOSy (třeba z ledna) jako jistotu. Vypadá, že to DDR4 kousky nemají, důvodem by mohla být cena. Většina DDR4 desek je levnějších a ten externí čip něco stojí, tak proto je to asi pouze na DDR5 deskách. Za mě by asi smysl dávala ta B660-F a nebo B660-Gaming a k tomu vzít DDR5 klidně "jen 5200 MHz" 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď