David Kresl 0 Zveřejněno Leden 10, 2022 Report Share Zveřejněno Leden 10, 2022 Ahoj, po instalaci vodního chlazení mi při zapnutí pc vyskakuje error 0135: CPU Fan failure. Víte někdo jak to obejít? sestava: https://www.czc.cz/lenovo-legion-t7-34imz5-cerna_2/329650/produkt AIO: https://www.czc.cz/fractal-design-celsius-s28-prisma/285303/produkt Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Shadow 15 Zveřejněno Leden 11, 2022 Report Share Zveřejněno Leden 11, 2022 Před 15 hodinami, David Kresl napsal(a): Ahoj, po instalaci vodního chlazení mi při zapnutí pc vyskakuje error 0135: CPU Fan failure. Víte někdo jak to obejít? sestava: https://www.czc.cz/lenovo-legion-t7-34imz5-cerna_2/329650/produkt AIO: https://www.czc.cz/fractal-design-celsius-s28-prisma/285303/produkt Jak jsi to zapojil? máš něco zapojené v CPU FUN nebo si to zapojil do " Pump" ? Více informací neuškodí :-P Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
David Kresl 0 Zveřejněno Leden 11, 2022 Author Report Share Zveřejněno Leden 11, 2022 Před 3 hodinami, Shadow napsal(a): Jak jsi to zapojil? máš něco zapojené v CPU FUN nebo si to zapojil do " Pump" ? Více informací neuškodí :-P Ano do CPU_pump a CPU_fan je prázdný. Větráky jsou připojeny do chladiče. V biosu jsem našel jen vypnutí toho upozornění, což zatím funguje. Ale ta chyba tam bude stále, při zapnutí pc 2x pípne, což předtím nebylo. A pokud to klasicky jde nějak přepnout v biosu, tak tady je nějaká osekaná verze od lenovo Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Shadow 15 Zveřejněno Leden 13, 2022 Report Share Zveřejněno Leden 13, 2022 On 11. 1. 2022 at 18:07, David Kresl napsal(a): Ano do CPU_pump a CPU_fan je prázdný. Větráky jsou připojeny do chladiče. V biosu jsem našel jen vypnutí toho upozornění, což zatím funguje. Ale ta chyba tam bude stále, při zapnutí pc 2x pípne, což předtím nebylo. A pokud to klasicky jde nějak přepnout v biosu, tak tady je nějaká osekaná verze od lenovo Podle mě by jsi něco měl mít zapojené v CPU FUN. Pokud tam nic mít nebudeš, tak se hlášky pravděpodobně nezbavíš. V Biosu jde samozřejmě hláška vypnout,ale vypneš jen hlášku... Další možností muže být ignorování ventilátoru. Nevím jak je to u tebe v Biosu ,ale zkus se podívat po záložce Monitor - CPU speed a nastav na IGNORE. Další možností bych viděl u tvé sestavy ty přední ventilátory zapojit do CPU FUN nebo aspon nějaký. Tím se toho zbavíš. Všechny ventilátory máš stejně počítám řízene PWM,takže by neměl být problém.(nemám vyskoušeno). PS: Někdy u Lenova to vyřeší aktualizace Biosu,ale to většinou bylo spojené jen s chybou,kdy normálně ventilátor byl zapojen v CPU,ale hlásilo to toto selhání... Dej když tak vědět.. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
David Kresl 0 Zveřejněno Leden 16, 2022 Author Report Share Zveřejněno Leden 16, 2022 On 13. 1. 2022 at 20:05, Shadow napsal(a): Podle mě by jsi něco měl mít zapojené v CPU FUN. Pokud tam nic mít nebudeš, tak se hlášky pravděpodobně nezbavíš. V Biosu jde samozřejmě hláška vypnout,ale vypneš jen hlášku... Další možností muže být ignorování ventilátoru. Nevím jak je to u tebe v Biosu ,ale zkus se podívat po záložce Monitor - CPU speed a nastav na IGNORE. Další možností bych viděl u tvé sestavy ty přední ventilátory zapojit do CPU FUN nebo aspon nějaký. Tím se toho zbavíš. Všechny ventilátory máš stejně počítám řízene PWM,takže by neměl být problém.(nemám vyskoušeno). PS: Někdy u Lenova to vyřeší aktualizace Biosu,ale to většinou bylo spojené jen s chybou,kdy normálně ventilátor byl zapojen v CPU,ale hlásilo to toto selhání... Dej když tak vědět.. trochu jsem doufal, že to půjde někde přepnout. Vyřešeno napojením na přední ventilátor. Jen bylo třeba odpojit aux3_fan a zakoupit 4pin prodlužovací kabel. Díky Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď