David Jelínek 0 Zveřejněno Prosinec 29, 2021 Report Share Zveřejněno Prosinec 29, 2021 potřebuju pomoc jestli komponenty budou sedět nebo co zlepšit až budou grafiky tak tam chu dát 2060, ale bude muset stačit integrovaná grafika Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Argo37 134 Zveřejněno Prosinec 29, 2021 Report Share Zveřejněno Prosinec 29, 2021 Mno tak otázka je zda rovnou nekoupit vyšší model procesoru 5700G, ale i tak výkon integrované grafiky jest pod výkonem takového modelu jako je GTX1050Ti... ...mimochodem tenhle model grafiky je možno sehnat jako novou u několika prodejců za cca 7tisíc a na bazaru za cca 5tisíc...a tahle grafika byť to je s výkonem nijak oslňující tak na fullHD hraní je to pořád lepší volba, ale na druhou stranu je to zase peníz navíc a peníz v dnešní době neskutečně přemrštěný na to co je to za grafickou kartu... Ještě k té RTX2060...proboha nekupuj tuhle grafiku...když už bych později šel do RTX3060 anebo protipólu v AMD Určitě si do budgetu ještě přidej jiný CPU chladič...ten boxový, který jest přidáván v balení s procesorem není špatný, ale taky žádný zázrak....Být tebou bych si max. nechal jako zálohu kdyby se něco stalo v budoucnu a dokoupil bych nějaký klasický.... PC skříň není špatná já sám mám verzi 110R ( ta má ve předu temperované sklo místo mřížky ), ale buď připraven na malou skříň ( omezení hlavně na délku grafiky anebo výšky chlazení procesoru a dole před instalací rovnou vyndej držák na pevné HDD=ušetříš si místo na kabeláž a i manipulace bude mnohem snažší ) a stejně tak buď připraven na pravidelné čištění od prachu ( na horní straně jest magneticky prachový filtr, který není potřeba pokud se instalují ventilátory vyfukující teplý vzduch jako např. u mne s AIO vodníkem a pak přední pozice má jemný předfiltr ). Zdroj bych volil něco jako Seasonic, Fortron apod., ale klidně od stejného výrobce MSI a to tenhle...MSI MPG A650GF - 650W | CZC.cz Pohání mi i7 9700kf + RTX 3060 Ti + 32GB RAM 3200Mhz + AIO MSI vodníka + 2TB SSD + 6xARGB 120/140 ventilátorů + ARGB dekorativní prvky včetně držáku grafiky. Co je ale podstatné jest specifikace Gold 80+ a je modulární...jednak je kvalitní a výkonný a díky plné modulárnosti do PC dáš jenom potřebné propojovací kabely a nemusíš tam vecpat ten mohutný svazek...a je cca jen o 500,- dražší Možná bych být tebou dal ještě jeden SSD ať už do druhého slotu M2 anebo klasický SSD 2.5" a klidně 1-2TB ( PC case má montážní úchyt na krytu zdroje hned pod grafikou...já se tam chystám dát ARGB podsvícený TeamGroup T-Force delta max 1TB TEAMGROUP T-Force Delta MAX, RGB SSD 1TB, 2.5 inch SATA III, 3D NAND | T253TM001T3C302 Buy, Best Price. Global Shipping. (microless.com) , ale samo kupováno v Německu ) Jinak za mě PC sestava v poho 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
ProtoHugo 1 Zveřejněno Prosinec 30, 2021 Report Share Zveřejněno Prosinec 30, 2021 @David JelínekJá bych volil takovouto sestavu: https://www.czc.cz/adk052g8ugjqoa2c6vi7kd2pg8/seznam Co se týče disku, tak souhlasím s @Argo37, vzal bych 250 - 500 GB SSD M.2 disk a pak jeden 1TB SSD SATA disk nebo i více (2TB...). Jen, až budete vybírat, nezapomeňte na to, že Samsungy používají QLC a TLC a ne 3D TLC/QLC. A také zohledněte to, že PCI-E Gen4 je novější a lepší než PCI-E Gen 3. Deska se dá nehradit i Vámi vybranou, tj. MSI MPG B550 Gaming Plus. jsou na tom prakticky stejně. Pokud byste ale chtěl koupit nějakou dedikovanou grafiku, pak bych zvolil za procesor AMD Ryzen 5 5600X a ne 5700G. Je výkonnější a i levnější než 5700G a nemá důvod mít procesor s integrovanou grafikou a požívat dedikovanou, když je zde alternativa, která je výkonnější a levnější - ano, pokud by se Vám ale někdy rozbila dedikovaná grafika, tak byste alespoň mohl PC používat. Co se týče grafické karty, tak jsem trochu pátral a lidé zřejmě objevili bazary. Bohužel ale asi enmají grafiky na rozdávání a ještě před 2 měsíci se dala sehnat nová RTX 3060 za 11000,-. Teď už ale ne. I tak jsem našel pár grafik, které jsou relativně dobré. Např. RTX 2060, GTX 1660S, GTX 1650 a GTX 1060. Nevím teda, kde bydlíte, ale snad se nějak dokážete domluvit Zdroj buď Seasonic Focus GX 750W nebo Cooler Master V750 Gold V2. Jsou stejné, rozdíl je jen ve velikosti ventilátoru. Já osobně bych šel do Seasonicu, ale je to Vaše volba. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď