Jump to content

Recommended Posts

Před 3 hodinami, SPRInGtrap napsal(a):

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli se v roce 2021 vyplatí koupit GTX 1050ti.

Popřípadě by mě zajímaly nějaké budget grafiky do 7000 KČ (může být i od AMD)

Záleží, za kolik co seženeš ale spíše nevyplatí. 

Když vidím, za kolik se ta hrůza prodává a jaký to má výkon, tak než investovat 5k do shit grafiky, tak raději přidám litr a vezmu dobrý procesor ryzen 5600G/5700G se slušnou integrovanou grafikou a pokusím se tu mizérii přečkat. Pak, pokud se ti podaří něco sehnat, budeš to moct spárovat s dobrým procesorem.

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 1 hodinou, westikkrystof napsal(a):

Záleží, za kolik co seženeš ale spíše nevyplatí. 

Když vidím, za kolik se ta hrůza prodává a jaký to má výkon, tak než investovat 5k do shit grafiky, tak raději přidám litr a vezmu dobrý procesor ryzen 5600G/5700G se slušnou integrovanou grafikou a pokusím se tu mizérii přečkat. Pak, pokud se ti podaří něco sehnat, budeš to moct spárovat s dobrým procesorem.

Díky, ještě by mě zajímaly grafiky od AMD jaký jsou dobrý do cca 7000KČ, pokud nevíš tak neva.

Odkaz na příspěvek
Před 2 hodinami, SPRInGtrap napsal(a):

Díky, ještě by mě zajímaly grafiky od AMD jaký jsou dobrý do cca 7000KČ, pokud nevíš tak neva.

AMD grafický karty nejsou vůbec špatné ba naopak oproti NVidia posledním RTX30xx mají výhodu ve větších pamětech ( RX 6700XT 12GB resp. RX6800/6800XT/6900XT 16GB), které je potřeba při hraní u většího rozlišení a to především 4K ( RTX 3060Ti/3070/3070Ti mají pouze 8GB ) až grafiky RTX3080 10GB a RTX3080Ti 12GB a samozřejmě RTX3090 24GB, ale cenově jsou AMD při srovnatelném výkonu protějšku levnější a jak jsem psal mají větší paměť....

Nicméně je stále přetrvávající apokalypsa ( nevím jak jinak to popsat ) na trhu s cenami a dostupností grafik....když už je nějaká skladem je za nechutnou cenu a to jak nová v eshopech, tak použitá na bazarech...další věc je, že výrobci začínají opět vyrábět starší modely jako RTX2060 samozřejmě opět za úplně jinou cenu než by reálně měla být a za jakou tahle grafika přišla na trh v moment jejího prvotního uvedení, což je další paradox...

Jedinou možnou nevýhodou a argumentem u AMD grafických karet je neodladěný nástroj na drivery a samotné drivery-ovladače ( podle mne a nejenom podle mě je v tomhle NVidia s jejich GeForce Experience lepší )....

Tak a teď k tvému dotazu....

Pokud AMD grafiku do cca 7tisíc tak bohužel jen použitou přes bazar RX570 4GB nebo RX580 4GB cca 6.500,-kč, což nejsou špatné grafiky, ale mají omezení právě s pamětí pouze 4GB

Je ještě možnost koupit grafiku mimo ČR a to pro naše končiny ideálně na Německém e-shopu, kde jsou ceny mnohdy příznivější a i dostupnost lepší...taková RX 6600 je možné sehnat v Německu za cca 16tisíc a více...

ALE radím nekupovat ani novou ani použitou a vyčkat...ideální koupit ono AMD 5600G/5700G a později až se to s grafikami uklidní a budou za rozumnou cenu koupit.

Odkaz na příspěvek
Před 4 hodinami, Argo37 napsal(a):

Jedinou možnou nevýhodou a argumentem u AMD grafických karet je neodladěný nástroj na drivery a samotné drivery-ovladače ( podle mne a nejenom podle mě je v tomhle NVidia s jejich GeForce Experience lepší )....

Ale no tak. To je zas nejaký mýtus??? mFacepalmm

Drivery sú úplne v poriadku.. Mám AMD grafiku RX 6700 XT, predtým som mal RX 5700 XT - bez najmenších problémov!!! 

Je to tak @Division2 Ubisoft

• Souhlasím 1
Odkaz na příspěvek
Před 10 hodinami, SPRInGtrap napsal(a):

Novou od AMD do 7k neseženeš.

Ze starších, co by se za tu cenu dali sehnat jak píše @Argo37 RX570/580 ale i RX470/480.

Na slušné 1080p hraní to zatím stačí.

Odkaz na příspěvek
Před 5 hodinami, Róbert Dilik napsal(a):

Ale no tak. To je zas nejaký mýtus??? mFacepalmm

Drivery sú úplne v poriadku.. Mám AMD grafiku RX 6700 XT, predtým som mal RX 5700 XT - bez najmenších problémov!!! 

Je to tak @Division2 Ubisoft

neviem o com hovoris... ja s tym nemam nic spolocne.... :lul: .... ja som tam vtedy nebol..mPleb

• Haha 2
Odkaz na příspěvek

Mno za mě zkušenost s instalací a upgradem driverů u AMD Sapphire RX580 Nitro+ fakt nic moc...patlal jsem se s tím ...mno nic

U NVidia  ASUS GTX1060 6GB úplně jiní zkušenost...

Jinak první moje grafika ATi Radeon Sapphire X1900XT 512MB a k nim starý ATi Catalyst, pak takový grafiky jako Sapphire HD5870 Vapor-X nebo HD7770 Vapor-X nicméně pak jsem přešel na MSI GTX1070 ARMOR později MSI 1070Ti Gaming nebo MSI RTX2080 Gaming TRIO a nakonec teď jsem v létě ukořistil MSI RTX3060Ti Gaming Z ikdyž jsem si brousil zuby na RTX3070....bohužel nezbyla v Německu v té době skladem za rozumnou cenu...

Mezitím jsem stavěl nějaký ten počítač a to jak s AMD tak s NVidia gafikama a dle mého instalace a odladění grafik je mpro mne příjemnější u zeleného týmu...

AMD se určitě nedá upřít nejenom úspěch na poli CPU s Ryzen ZEN3 ale i starších...stejně tak jejich poslední řada RX6xxx jest jako konkurence minimálně na zvážení...bohužel situace je teď mírně řešeno s dostupností a cenami na ho...

Odkaz na příspěvek
Před 3 hodinami, SPRInGtrap napsal(a):

Ještě by mě zajímala tato grafika, jestli je to dobrá koupě https://www.czc.cz/hp-radeon-pro-wx-3200-4gb-gddr5/278606/produkt

Výbava je za mě k ceně ok, ale zajímal by mě výkon ve hrách.

Hodně špatný. Odhadoval bych to někde kolem intel integrovaných grafik. Nebo nějaká GT710.

Pokud chceš nějakou "levnější" alternativu k nedostupným levným herním grafickým kartám, koukej po Nvidia Quadro T600. Výkon na hry něco mezi GTX1050 a 1050ti, někdy i lepší. Cena do 5k je ok, když si teď ti podvodníci jsou schopni za GTX 1050ti říct i 10 000Kč.

Quadro T400 už je slabší a má jen 2GB a Quadro T1000 se už výkon za tu cenu proti T600 nevyplatí ale dělá se i 8GB.

Edit:

Jak tak koukám, už i ty T600 jsou vyprodané. Pár dní zpátky se prodávaly za 4500Kč.

Editoval(a) westikkrystof
Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...