jan papek 0 Zveřejněno Prosinec 20, 2017 Report Share Zveřejněno Prosinec 20, 2017 Ahoj, rád by som sa opýtal ohľadom procesorov všeobecne. Intel na svojej stránke udáva, že procesor i7-8700K ma 16 PCI express liniek. Niekde som zaregistroval informáciu, že v skutočnosti ich majú 24. 16 pre PCI express x16 slot (prípadne 2x8, ...), Ďalšie 4 využíva chipset a neviem nájsť info ohľadom zvyšných 4. A druhá vec, čo ma zaujíma, či daný procesor vie používať priamo 4 linky pre M.2, alebo M.2 komunikuje cez chipset a jeho rýchlost bude na ňom závislá. (Som si vedomí toho, že to záleží aj od konkrétnej dosky na ktorú je osadený, no zaujíma ma či je aj s daným procesorom možné využiť M.2 naplno, alebo je lepsie siahnuť po procesoroch, či už AMD alebo Intel ktoré majú väčší počet liniek) Ďakujem. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Prosinec 20, 2017 Report Share Zveřejněno Prosinec 20, 2017 Je to tak, jak říkáš. Intel mainstream procesory mají 24 PCI-e 3.0 linek, kdy 4 jsou explicitně dedikované pro čipset (resp. se převádí na DMI) a 4 pro M.2. Čipset ti nabízí dalších 24 PCI-e 3.0 linek, ale ty jsou celkem nevyužitelné, protože všechen přenos je omezený těmi 4-mi linkami, které je propojují s procesorem. Pokud má deska jeden M.2, tak je určitě zapojený do procesoru a případné ostatní M.2 sloty vedou do čipsetu nebo jsou případně nějakou magií zapojené do SATA 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
jan papek 0 Zveřejněno Prosinec 20, 2017 Author Report Share Zveřejněno Prosinec 20, 2017 Ďakujem za odpoveď, dosť Vám fandím, určite dávam lajky na youtube. A ešte využijem túto tému o procesore na jednu otázku. Nemáte náhodou niekto skúsenosť s rendrovaním vo V-ray + 3D Max, či lepšie vychádzajú v testoch nové i7-8700K so 6 jadrami , alebo ryzen 7 1700x (prípadne staré i7-7820X, ryzen 7 1800x, i7-7820x ma odrádza spotrebou a teplotami aj na zakladovej doske. Neplánujem systém moc pretaktovávať , ak tak len minimálne kôli stabilite a životnosti. Cena nie je problém, ide mi skôr o to nájsť optimálne riešenie za dobré peniaze. Ak by sa výrazne oplatili vyššie modely idem do toho. Lákalo ma, že ide o novšiu 8. generáciu procesorov Intel (teraz mám AMD a tiež som spokojný) a tam je zatial najvyšší model spomínaná i7-8700K) Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Prosinec 21, 2017 Report Share Zveřejněno Prosinec 21, 2017 Před 19 hodinami, jan papek napsal(a): Ďakujem za odpoveď, dosť Vám fandím, určite dávam lajky na youtube. A ešte využijem túto tému o procesore na jednu otázku. Nemáte náhodou niekto skúsenosť s rendrovaním vo V-ray + 3D Max, či lepšie vychádzajú v testoch nové i7-8700K so 6 jadrami , alebo ryzen 7 1700x (prípadne staré i7-7820X, ryzen 7 1800x, i7-7820x ma odrádza spotrebou a teplotami aj na zakladovej doske. Neplánujem systém moc pretaktovávať , ak tak len minimálne kôli stabilite a životnosti. Cena nie je problém, ide mi skôr o to nájsť optimálne riešenie za dobré peniaze. Ak by sa výrazne oplatili vyššie modely idem do toho. Lákalo ma, že ide o novšiu 8. generáciu procesorov Intel (teraz mám AMD a tiež som spokojný) a tam je zatial najvyšší model spomínaná i7-8700K) Tak osobně mám na práci nejradši Intel HEDT, ale s těmi posledními také nemám dobrou zkušenost, takže bych zůstal u té 8700K, protože k nim má nejblíže. Ryzen by možná nebyl špatnou volbou, ale nevím, jak dobře se zmíněné programy škálují na více jader. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
medved256 13 Zveřejněno Říjen 14, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 14, 2018 On 20. 12. 2017 at 20:48, milanfon napsal(a): Je to tak, jak říkáš. Intel mainstream procesory mají 24 PCI-e 3.0 linek, kdy 4 jsou explicitně dedikované pro čipset (resp. se převádí na DMI) a 4 pro M.2. Čipset ti nabízí dalších 24 PCI-e 3.0 linek, ale ty jsou celkem nevyužitelné, protože všechen přenos je omezený těmi 4-mi linkami, které je propojují s procesorem. Pokud má deska jeden M.2, tak je určitě zapojený do procesoru a případné ostatní M.2 sloty vedou do čipsetu nebo jsou případně nějakou magií zapojené do SATA práve riešim rovnaký problém... mám i7 8700K + Z370 Aorus Gaming K3 (2x M.2) a z toho čo som zistil, tak žiadna Z370 nemá priame napojenie M.2 na CPU, ale ide všetko cez PCH. Vlastne z CPU priame napojenie je len 16x PCIe liniek pre grafiku a M.2 už idú na chipset spoločne na SATA, USB, wifi atď... do grafiky sa to síce neserie, ale iba 1x grafika na PCIe x16 a NVMe len cez PCH a zrejme žiadna Z370 to nemá na priamo.. opravte sa ak sa mýlim, no dnes pri tom sedím už niekoľko hodín a to riešim, keďže idem kupovať 1TB NVMe SSD a pri tomto som sa zastavil.. reku wtf .. vlastne NVMe pôjde maximálnou rýchlosťou a ak sa nebudem snažiť veľký objem dát presúvať naraz medzi diskami (NVMe, SSD, HDD, USB) rovno aj súčasne medzi viacerými kopírovať a popri tom ešte x ďalších veci robiť tak to bude teoreticky ok a ani si to nevšimnem... že NVMe nie je samostatne priamo na CPU.. správne to chápem ? zdroje:https://www.overclock.net/forum/6-intel-motherboards/1640221-z370-8700k-m-2-pcie-question-about-pcie-lanes-sharing.htmlhttps://rog.asus.com/forum/showthread.php?99912-Z370-on-Hero-Formula-with-8700K-and-NVMe-drives-in-regard-to-PCIE-lanes-clarify-plshttps://ark.intel.com/products/126684/Intel-Core-i7-8700K-Processor-12M-Cache-up-to-4_70-GHzhttps://ark.intel.com/products/125903/Intel-Z370-Chipsethttps://www.intel.com/content/www/us/en/products/docs/processors/core/8th-gen-core-family-datasheet-vol-1.html Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Říjen 15, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 15, 2018 Před 7 hodinami, medved256 napsal(a): práve riešim rovnaký problém... mám i7 8700K + Z370 Aorus Gaming K3 (2x M.2) a z toho čo som zistil, tak žiadna Z370 nemá priame napojenie M.2 na CPU, ale ide všetko cez PCH. Vlastne z CPU priame napojenie je len 16x PCIe liniek pre grafiku a M.2 už idú na chipset spoločne na SATA, USB, wifi atď... do grafiky sa to síce neserie, ale iba 1x grafika na PCIe x16 a NVMe len cez PCH a zrejme žiadna Z370 to nemá na priamo.. opravte sa ak sa mýlim, no dnes pri tom sedím už niekoľko hodín a to riešim, keďže idem kupovať 1TB NVMe SSD a pri tomto som sa zastavil.. reku wtf .. vlastne NVMe pôjde maximálnou rýchlosťou a ak sa nebudem snažiť veľký objem dát presúvať naraz medzi diskami (NVMe, SSD, HDD, USB) rovno aj súčasne medzi viacerými kopírovať a popri tom ešte x ďalších veci robiť tak to bude teoreticky ok a ani si to nevšimnem... že NVMe nie je samostatne priamo na CPU.. správne to chápem ? zdroje:https://www.overclock.net/forum/6-intel-motherboards/1640221-z370-8700k-m-2-pcie-question-about-pcie-lanes-sharing.htmlhttps://rog.asus.com/forum/showthread.php?99912-Z370-on-Hero-Formula-with-8700K-and-NVMe-drives-in-regard-to-PCIE-lanes-clarify-plshttps://ark.intel.com/products/126684/Intel-Core-i7-8700K-Processor-12M-Cache-up-to-4_70-GHzhttps://ark.intel.com/products/125903/Intel-Z370-Chipsethttps://www.intel.com/content/www/us/en/products/docs/processors/core/8th-gen-core-family-datasheet-vol-1.html To ti ale nějak nevychází matematika, protože by tam byly 4 linky nevyužité. Všechny Intelové mainstream procesory mají 4 linky z celkových 24 linek rezervováno pro M.2. Přes PCH to tahat nechceš, protože jsi bottleneckovaný DMI interfacem. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
medved256 13 Zveřejněno Říjen 15, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 15, 2018 Našiel som ešte toto... no podľa toho to ide cez chipset.. tak ja fakt už neviem.. nejako sa v tom strácam + ta moja angličtina. No veď mrkni na toto, ako tomu chápeš ? Nemôže mať cpu len 20 liniek či prečo práve 24. Donedávna som nemal ani šajnu o nejakých PCIe linkách, len nedávno som sa v tom začal šprtať tak mám v tom ešte chaos. https://www.guru3d.com/articles-pages/intel-core-i7-8700k-processor-review,2.html Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
medved256 13 Zveřejněno Říjen 15, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 15, 2018 @milanfon ešte som našiel toto https://www.techpowerup.com/235883/intel-coffee-lake-platform-detailed-24-pcie-lanes-from-the-chipset tam sa píše niečo takéto.. "The platform also introduces PCIe storage options (either an M.2 slot or a U.2 port), which is wired directly to the processor. This is drawing inspiration from AMD AM4 platform, in which an M.2/U.2 option is wired directly to the SoC, besides two SATA 6 Gbps ports. " zasa niečo úplne iné, ako som našiel predtým, no keď sa pozriem na konkrétne moju MB tak tam mi to príde jasne, že mi to nejde priamo do CPU, ale cez chipset do oboch M.2 slotoch.. hmmhttp://sk.gigabyte.com/products/page/mb/z370_aorus_gaming_k3rev_10#sp v prípade dvoch M.2 sa to delí po x2 PCIe inak pri jednej karte x4 PCIe, ale cez chipset a nie priamo linka do CPU Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Říjen 15, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 15, 2018 (upraveno) Před 8 hodinami, milanfon napsal(a): To ti ale nějak nevychází matematika, protože by tam byly 4 linky nevyužité. Všechny Intelové mainstream procesory mají 4 linky z celkových 24 linek rezervováno pro M.2. Přes PCH to tahat nechceš, protože jsi bottleneckovaný DMI interfacem. Já si myslím Milane, že takhle to nebude. Mainstreamové Intely v podobě coffee-lakeu, mají podle mě jenom, všeho všudy 16 pci-e linek, 24 linek mají, myslím sky-lakeX i7. A ty 4 linky si podle mě rezervuje chipset pro pamětový zařízení na pci-e, asi to přes něj opravdu běhá, ale je to nějaká sběrnice, která není křížená s ostatními sběrnicemi, ostatních paměťových zařízení jiného typu, tak že se tváří jako přímá, i se svojí rychlostí. Ty které běhají přes jakýsi, jakoby vnitřní svitch, toho chipsetu jsou ty SATA verze M.2. Ale teď si nemůžu vzpomenout, jak to je, když jsou na desce dva a více vysokorychlostních M.2. Jestli ten druhej neběží rovnou, a nebo je v chipsetu x4 pci-e switch. Ale to asi vlastně ne, protože každý to zařízení si vezme svoje 4linky, tak že se bude, asi automaticky rezervovat, možná rovnou, např. u dvou x8 pci-e. Editoval(a) Říjen 15, 2018 Lukas Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Říjen 15, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 15, 2018 Před 1 hodinou, Lukas napsal(a): Já si myslím Milane, že takhle to nebude. Mainstreamové Intely v podobě coffee-lakeu, mají podle mě jenom, všeho všudy 16 pci-e linek, 24 linek mají, myslím sky-lakeX i7. A ty 4 linky si podle mě rezervuje chipset pro pamětový zařízení na pci-e, asi to přes něj opravdu běhá, ale je to nějaká sběrnice, která není křížená s ostatními sběrnicemi, ostatních paměťových zařízení jiného typu, tak že se tváří jako přímá, i se svojí rychlostí. Ty které běhají přes jakýsi, jakoby vnitřní svitch, toho chipsetu jsou ty SATA verze M.2. Ale teď si nemůžu vzpomenout, jak to je, když jsou na desce dva a více vysokorychlostních M.2. Jestli ten druhej neběží rovnou, a nebo je v chipsetu x4 pci-e switch. Ale to asi vlastně ne, protože každý to zařízení si vezme svoje 4linky, tak že se bude, asi automaticky rezervovat, možná rovnou, např. u dvou x8 pci-e. Mainstream procesory (jak Intel tak AMD) mají 24 PCI-e 3.0 linek. I když Intel tedy oficiálně udává jen 16, tak technicky jich má 24, ale uživatel může pracovat jen s těmi 16. 4 jsou totiž rezervované pro ten M.2 a další 4 se převádí na DMI (vlastně to stejné jako PCI-e) k připojení PCH (jižního můstku AKA čipsetu). U AMD je to úplně stejně. Jinak třeba Z390 či Z370 čipset ti může dát dalších 24 linek, ale musíš počítat s tím, že tam je ten bottleneck přes ten 4 linkový DMI. Ovšem u těch M.2 je to na výrobci desek, jak to implementuje. Jinak HEDT procesory mají 44 linek a 28 v případě toho nějnižšího modelu (7800X). Tady je tedy od toho už odečtený ten čipset, takže opět by měli mít reálně o 4 linky víc. U AMD tedy threadripperu je to 64 linek - 4 pro čipset, takže pro uživatele je k dispozici 60. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Říjen 15, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 15, 2018 (upraveno) Před 4 hodinami, milanfon napsal(a): Mainstream procesory (jak Intel tak AMD) mají 24 PCI-e 3.0 linek. I když Intel tedy oficiálně udává jen 16, tak technicky jich má 24, ale uživatel může pracovat jen s těmi 16. 4 jsou totiž rezervované pro ten M.2 a další 4 se převádí na DMI (vlastně to stejné jako PCI-e) k připojení PCH (jižního můstku AKA čipsetu). U AMD je to úplně stejně. Jinak třeba Z390 či Z370 čipset ti může dát dalších 24 linek, ale musíš počítat s tím, že tam je ten bottleneck přes ten 4 linkový DMI. Ovšem u těch M.2 je to na výrobci desek, jak to implementuje. Jinak HEDT procesory mají 44 linek a 28 v případě toho nějnižšího modelu (7800X). Tady je tedy od toho už odečtený ten čipset, takže opět by měli mít reálně o 4 linky víc. U AMD tedy threadripperu je to 64 linek - 4 pro čipset, takže pro uživatele je k dispozici 60. Jo, o těch 28 linkách vím, vždyť mám i7 sky-lakeX doma, nechápu proč mi tam skočila ta 24, asi zatmění. Tu i9 a Threadripper vím taky. Jediný co mě překvapuje je ten, Ryzen, tam vím jen o těch 20 a coffee-lake, stěma 24 taky, tam vím prostě taky jeno o 16. Můžeš mi sem, prosí tě, hodit zdroj, rád bych si to pročetl, o tom počtu linek, v tom mainestreamu to vidím naprosto poprví. Editoval(a) Říjen 15, 2018 Lukas Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Říjen 15, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 15, 2018 1 hour ago, Lukas napsal(a): Jo, o těch 28 linkách vím, vždyť mám i7 sky-lakeX doma, nechápu proč mi tam skočila ta 24, asi zatmění. Tu i9 a Threadripper vím taky. Jediný co mě překvapuje je ten, Ryzen, tam vím jen o těch 20 a coffee-lake, stěma 24 taky, tam vím prostě taky jeno o 16. Můžeš mi sem, prosí tě, hodit zdroj, rád bych si to pročetl, o tom počtu linek, v tom mainestreamu to vidím naprosto poprví. No tak tohle je tak nějak "známé". Ono od Intelu moc vyjádření okolo tohoto nenajdeš. Můžeš se třeba podívat na datasheet těchto procesorů, kde se to dá mezi řádkami vyčíst. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Říjen 16, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 16, 2018 Před 7 hodinami, milanfon napsal(a): No tak tohle je tak nějak "známé". Ono od Intelu moc vyjádření okolo tohoto nenajdeš. Můžeš se třeba podívat na datasheet těchto procesorů, kde se to dá mezi řádkami vyčíst. Tak, oficiální zmínku jsem neobjevil. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
medved256 13 Zveřejněno Říjen 16, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 16, 2018 Před 14 hodinami, milanfon napsal(a): Mainstream procesory (jak Intel tak AMD) mají 24 PCI-e 3.0 linek. I když Intel tedy oficiálně udává jen 16, tak technicky jich má 24, ale uživatel může pracovat jen s těmi 16. 4 jsou totiž rezervované pro ten M.2 a další 4 se převádí na DMI (vlastně to stejné jako PCI-e) k připojení PCH (jižního můstku AKA čipsetu). U AMD je to úplně stejně. Jinak třeba Z390 či Z370 čipset ti může dát dalších 24 linek, ale musíš počítat s tím, že tam je ten bottleneck přes ten 4 linkový DMI. Ovšem u těch M.2 je to na výrobci desek, jak to implementuje. Prešiel som si celé vlákno tu, konečne už začínam chápať, ako to je. No a presne, ako píšeš tu vidím problém: "Ovšem u těch M.2 je to na výrobci desek, jak to implementuje." no a presne tu je pes zakopaný... pri doskách Z370 to nikto neimplementoval pre M.2 a všetko ide cez chipset aspoň, čo som ja hľadal a našiel som.. tiež aj napr.: "I don't think any Z370 motherboards have M.2 slots routed to the CPU directly, they are, for the most part routed to the PCH, which has 24 PCi-E lanes." Pre príklad ešte jedno zapojenie MB s Z370 a podobne to bude zrejme aj pri zvyšku. Takže žiadna sláva ak mám 8700K a chcem M.2 na priamo... toto je dosť blbé. Dnes mi došlo NVMe 1TB samsung tak večer budem to dávať dokopy... som zvedavý na výsledky. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Říjen 16, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 16, 2018 (upraveno) No, ale DMI by měla bejt, v dnešní době, už docela rychlá. Vždyť v době kdy se integrace IOH, do jádra CPU rozjela, tak už DMI 2.0 měla 20Gb/s, což bylo, i o něco více, než x4 2.0. Dneska máš DMI 3.0, která by měla odpovídat normálně propustnosti pci-e x4, ale asi propustí taky o něco více, tak že, když tam budeš mít to NVMe jenom jedno, který nepoběží přes ten switch, tak by to mělo jet, v podstatě, na plno, jenom se ti do toho přimíchá sem tam nějakej další vstup. Ale oni ty NVMe, taky standardně nevyužívají komplet celou tu propustnost DMI, krom nějakej těch nejrychlejších na trhu, který už jsou naopak limitovaný x4 3.0 propustností, tak že snad u těch mainstremovejch, tam ještě nějaký rezervy určitě ještě jsou. Ale existuje řešení to píchnout přes redukci, do x16 a budeš mít jistotu, že to pojede na přímo. Ale já myslím, že to u sví desky mám tažený, taky přes PCH a při benchmarku jsem, u 690evo, naměřil hodnoty, obdobný těm udávaným výrobcem. Editoval(a) Říjen 16, 2018 Lukas Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
medved256 13 Zveřejněno Říjen 16, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 16, 2018 Před 2 hodinami, Lukas napsal(a): Dneska máš DMI 3.0, která by měla odpovídat normálně propustnosti pci-e x4, ale asi propustí taky o něco více, tak že, když tam budeš mít to NVMe jenom jedno, který nepoběží přes ten switch, tak by to mělo jet, v podstatě, na plno, jenom se ti do toho přimíchá sem tam nějakej další vstup. Áno tak, tiež takto tomu chápem. Moja doska aj udáva M.2 PCIe x4/x2 .. čiže pri dvoch M.2 sa to už delí po x2 rýchlosti. Teoreticky ak by som chcel RAID0 z M.2 NVMe SSD tak mám smolu, prakticky pravdaže chýbajú $$ a aj tak by som to reálne nevyužil už. Před 2 hodinami, Lukas napsal(a): Ale existuje řešení to píchnout přes redukci, do x16 a budeš mít jistotu, že to pojede na přímo. no tu je háčik, x16 už je všetko obsadené grafikou, takže by som dal dole grafike x8 kvôli karte v slote pre M.2 NVMe SSD. Ale takto by som už vedel si spraviť aj riadne rýchly RAID0 z dvoch NVMe SSD ak by mi stačilo pre grafiku x8. Pri aktuálnych doskách s Z370 vlastne nevieme priamo na CPU napojiť NVMe SSD ak nechceme zasiahnuť do grafiky a tiež žiadny RAID0 čo je dosť blbé si myslím pri 8. generácií CPU a aktuálne slušnom CPU 8700K byť takto limitovaný. Jeden kus NVMe cez chipset a DMI3.0 verím, že bude v pohode a nejak ani to nepostrehnem a vlastne v porovnaní s tým Kingston SSD, ako mám teraz pre OS, to môže byť už len a len niekoľko krát lepšie Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Říjen 16, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 16, 2018 Před 1 hodinou, medved256 napsal(a): Áno tak, tiež takto tomu chápem. Moja doska aj udáva M.2 PCIe x4/x2 .. čiže pri dvoch M.2 sa to už delí po x2 rýchlosti. Teoreticky ak by som chcel RAID0 z M.2 NVMe SSD tak mám smolu, prakticky pravdaže chýbajú $$ a aj tak by som to reálne nevyužil už. no tu je háčik, x16 už je všetko obsadené grafikou, takže by som dal dole grafike x8 kvôli karte v slote pre M.2 NVMe SSD. Ale takto by som už vedel si spraviť aj riadne rýchly RAID0 z dvoch NVMe SSD ak by mi stačilo pre grafiku x8. Pri aktuálnych doskách s Z370 vlastne nevieme priamo na CPU napojiť NVMe SSD ak nechceme zasiahnuť do grafiky a tiež žiadny RAID0 čo je dosť blbé si myslím pri 8. generácií CPU a aktuálne slušnom CPU 8700K byť takto limitovaný. Jeden kus NVMe cez chipset a DMI3.0 verím, že bude v pohode a nejak ani to nepostrehnem a vlastne v porovnaní s tým Kingston SSD, ako mám teraz pre OS, to môže byť už len a len niekoľko krát lepšie No, hele nevím co máš za grafiku, ale x8 ti stačí k plnýmu výkonu u 1080Ti, tak že bych si bez obav ten RAID0 se dvěma NVMe na x8, nebo x16 redukci klidně udělal, ale těžko říct jestli to potřebuješ, vždyť ty disky jsou, i tak rychlý. Myslíš, že z toho potřebuješ ždímat dvojnásobek? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
medved256 13 Zveřejněno Říjen 16, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 16, 2018 Před 1 hodinou, medved256 napsal(a): Teoreticky ak by som chcel RAID0 z M.2 NVMe SSD tak mám smolu, prakticky pravdaže chýbajú $$ a aj tak by som to reálne nevyužil už. Pravdaže som už len teoretizoval v tomto, ja to už nevyužijem a ani nemám toľko financií. To už šlo do úvahy a ako by sa to riešilo prakticky. Jedna 1TB NVMe SSD bude pre mňa až až hmm, ale vravíš že pre grafiku k plnému výkonu stačí aj x8 ?? Ja mám aktuálne GTX1060 6GB. Len ani nie 2 mesiace dozadu som spravil upgrade na 8700K, 16GB RAM a pravdaže s novou doskou. Grafika zatiaľ stačí nato čo hrám a na ďalší rok mám v pláne GTX1080Ti ak sa dovtedy ešte niečo nezmení... uvidíme čo bude (možno rovno RTX). Ale cítim už teraz slušný nárast výkonu v hrách, čo som prešiel s i5 4790K na 8700K. V strihaní a renderovaní videa je to tiež pekný skok Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Říjen 16, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 16, 2018 Ještě poměrně nedávno jsem si taky myslel, že hig-end musí nutně využívat více, než mu dovolí propustnost x8. Ale pak jsem na něco narazil, kde zkoušely, získávat nějaký hodnoty, právě i s měřením datovýho toku během nějakýho benchmarku, kdy opravdu jenom takový ty kolísaví hodnoty, ty naprostý špičky amplitud, překračovali tu hranici, ale jinak taková ta stabilní míra, tý maximální hodnoty se opravdu bez problémů udržela v 8, respektive v 16GB/s obousměrně. U RTX 1080Ti ti neřeknu, k tý jsem ještě žádný obdobný materiály neviděl. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď