statickaelektrina 2 Zveřejněno Listopad 19, 2020 Report Share Zveřejněno Listopad 19, 2020 ahoj jak je to se statickou elektrinou pri stavbe pc koukal jsme ze se kvuli tomu muzou poskodit nejake komponenty.? je to pravda Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 672 Zveřejněno Listopad 19, 2020 Report Share Zveřejněno Listopad 19, 2020 No tak ano, mohou, ale většina komponent má už v dnešní době dost dobrou ochranu proti statické elektřině a pokud s tím neděláš nějakou nevhodnou činnost a dodržuješ všechny správné postupy (jako že nepoložíš desku nebo grafiku na nějaký elektrostatický povrch), tak se ničeho nemusíš bát. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
David Morávek (Dave) 244 Zveřejněno Listopad 19, 2020 Report Share Zveřejněno Listopad 19, 2020 Jinak pokud se bojíš, tak si můžeš koupit antistatický pásek 1 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
statickaelektrina 2 Zveřejněno Listopad 19, 2020 Author Report Share Zveřejněno Listopad 19, 2020 Před 38 minutami, milanfon napsal(a): No tak ano, mohou, ale většina komponent má už v dnešní době dost dobrou ochranu proti statické elektřině a pokud s tím neděláš nějakou nevhodnou činnost a dodržuješ všechny správné postupy (jako že nepoložíš desku nebo grafiku na nějaký elektrostatický povrch), tak se ničeho nemusíš bát. Před 28 minutami, David Morávek (Dave) napsal(a): Jinak pokud se bojíš, tak si můžeš koupit antistatický pásek dík 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 672 Zveřejněno Listopad 19, 2020 Report Share Zveřejněno Listopad 19, 2020 Před 29 minutami, David Morávek (Dave) napsal(a): Jinak pokud se bojíš, tak si můžeš koupit antistatický pásek Nebo podložku 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Romantus97 452 Zveřejněno Listopad 19, 2020 Report Share Zveřejněno Listopad 19, 2020 (upraveno) S položením na podlahu/stůl (čisté dřevo) jsem nikdy neměl problém Editoval(a) Listopad 19, 2020 Romantus97 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Petr.siska 471 Zveřejněno Listopad 19, 2020 Report Share Zveřejněno Listopad 19, 2020 1 hour ago, Romantus97 napsal(a): S položením na podlahu/stůl (čisté dřevo) jsem nikdy neměl problém Velká korková podložka je taky dobrá. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Tomáš Gruber 3 Zveřejněno Listopad 19, 2020 Report Share Zveřejněno Listopad 19, 2020 Před 2 hodinami, David Morávek (Dave) napsal(a): Jinak pokud se bojíš, tak si můžeš koupit antistatický pásek Nebo se vybít o uzemněný radiátor. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
westikkrystof 379 Zveřejněno Listopad 19, 2020 Report Share Zveřejněno Listopad 19, 2020 Před 4 hodinami, statickaelektrina napsal(a): ahoj jak je to se statickou elektrinou pri stavbe pc koukal jsme ze se kvuli tomu muzou poskodit nejake komponenty.? je to pravda Skládám a hraji si s počítači 25let, nikdy jsem to neřešil a ještě se mi nestalo, nebo jsem neviděl něco zničeného statickou elektřinou. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Dangel 173 Zveřejněno Listopad 19, 2020 Report Share Zveřejněno Listopad 19, 2020 jednou jedinkrát jsem za svou dobu zapnul grafickou kartu, žádné následky... Blbej koberec Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Klobasnik NaGrilu 0 Zveřejněno Listopad 22, 2020 Report Share Zveřejněno Listopad 22, 2020 Gumové rukavice Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Hynex 166 Zveřejněno Listopad 22, 2020 Report Share Zveřejněno Listopad 22, 2020 Taky pozor na oblečení Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
westikkrystof 379 Zveřejněno Listopad 22, 2020 Report Share Zveřejněno Listopad 22, 2020 (upraveno) On 19. 11. 2020 at 23:04, Dangel napsal(a): jednou jedinkrát jsem za svou dobu zapnul grafickou kartu, žádné následky... Blbej koberec Před 7 hodinami, Klobasnik NaGrilu napsal(a): Gumové rukavice Před 6 hodinami, Hynex napsal(a): Taky pozor na oblečení Přesně tak. Tedy před stavbou PC doporučuj: 1, Vše přemístit do prázdné místnosti obložené dřevem a položit na dřevěný pult. 2, Svléknout se donaha, ostříhat a oholit veškeré ochlupení. Jak vzniká statická elektřina víme. 3, Uzemnit se chycením za ústřední topení minimálně na 1 minutu. Znáte to, kondenzátory je třeba vybít. Z topení je před tím třeba oškrábat barvu a chytit se za holý kov. 4, Nasadit si ten antistatický náramek, nejlépe na obě zápěstí a oba kotníky a připnout k tomu oškrábanému topení. POZOR, nesplést se a nezastrčit do zásuvky. Pak už se můžeme pustit do skládání počítače. Eliminovali jsme veškerá rizika a až budeme v Alze vracet nějaký nefunkční komponent, určitě to ten počítač, kde se reklamace vyřizuje ocení. Editoval(a) Listopad 22, 2020 westikkrystof 10 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
jirkasta 558 Zveřejněno Prosinec 2, 2020 Report Share Zveřejněno Prosinec 2, 2020 Dotknout se kolíčku zásuvky před manipulací by mělo stačit. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 8 Zveřejněno Prosinec 3, 2020 Report Share Zveřejněno Prosinec 3, 2020 (upraveno) Stačí se "vybít" dotykem na ústřední topení a při montáži na sobě nemít oblečení z umělých vláken (ani mix umělých a přírodních). Při montáži komponenty neodkládat na materiály, co generujou a udržujou statický náboj (např. povlečení nebo ubrus z umělých vláken nebo pracovní plocha z plastu apod.) Editoval(a) Prosinec 3, 2020 Kmínek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 8 Zveřejněno Prosinec 3, 2020 Report Share Zveřejněno Prosinec 3, 2020 On 22. 11. 2020 at 1:28, Klobasnik NaGrilu napsal(a): Gumové rukavice Gumový rukavice nejsou vhodný. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 8 Zveřejněno Prosinec 3, 2020 Report Share Zveřejněno Prosinec 3, 2020 (upraveno) On 19. 11. 2020 at 20:22, Romantus97 napsal(a): S položením na podlahu/stůl (čisté dřevo) jsem nikdy neměl problém Na lino nebo koberec bych komponenty nepokládal. Na čistou dřevěnou podložku klidně ano. Editoval(a) Prosinec 3, 2020 Kmínek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď