milanfon 669 Zveřejněno Červen 23, 2020 Report Share Zveřejněno Červen 23, 2020 V návaznosti na naše nedávné video o USB-C jsem se rozhodl tady udělat takový seznam USB-C příslušensví, se kterým mám zkušenosti a předat vám znalosti, abyste věděli, do kterého jít a kterému se vyvarovat Budu rád, když jsem dodáte i svoje vlastní zkušenosti s nějakými dalšími produkty. Klidně je přidám do seznamu Doporučené Huby U-Green Toto je můj oblíbený hub, který vždy nosím u sebe. Není na něm nic zase tak speciálního: 3x USB 3 a Ethernet + exerní napájení, pokud by bylo potřeba. Kvalitně zpracovaný Spolehlivý - je vysoká cena Nabíječky AlzaPower Charger 60W nabíječka s PD a USB-C výstupem za přijatelnou cenu. Dobré rozměry Kvalita, není co vytknout Dostupné ve 2 barvách Nedoporučené Huby Doslova Lidl USB-C hub Koupil jsem to, protože to vypadalo dobře. Moc dobré to ale není. Má to 3x USB 3 a čtečku na SD a Micro SD, problém je, že ta čtečka je celkem pomalá. Je v balení s přechodkou na USB A. Takže jako není to zase tak špatný hub, ale rozhodně za něj nedávejte 400,- Kč. Kabely (pouze C-C) U-Green Většinou mám s touhle značkou z Ali dobré zkušenosti, ale u C-C kabelu mě fakt zklamali. Za 1. je to jen nabíjecí kabel, tedy nemá žádné vodiče navíc, pouze ty nabíjecí a USB 2.0. Ovšem ani na to nabíjení není dobrý. Má v sobě nějaký čip a ten dělá to, že občas to nabíjení prostě vypne. Ta koncovka s čipem se také strašně zahřívá AlzaPower AluCore Osobně jsem si myslel, že tyto kabely jsou dobré a i přesto, že mají hodně +, tak bych je spíše nedoporučoval. Jejich výhoda je rozhodně cena a to, že mají všechny vodiče, takže je nemusíte používat pouze na napájení, ale i na přenos dat, DP, atd. (ne TB 3) Další + je, že se prodávají až ve 2m délce. Špatné ovšem je, že jsou strašně tlusté. Přijde mi to jak hadice u pumpy, když tankuju auto. Beru to jako nevýhodu, protože ten kabel je pak strašně nepoddajný a nevhodný pro tažení na stole. Koncovka nedrží ve všech C portech. Například z mého Dell XPS vypadává, takže mě ten kabel spíše s*re. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
jirkasta 558 Zveřejněno Červenec 28, 2020 Report Share Zveřejněno Červenec 28, 2020 On 23. 6. 2020 at 9:57, milanfon napsal(a): AlzaPower AluCore Osobně jsem si myslel, že tyto kabely jsou dobré a i přesto, že mají hodně +, tak bych je spíše nedoporučoval. Jejich výhoda je rozhodně cena a to, že mají všechny vodiče, takže je nemusíte používat pouze na napájení, ale i na přenos dat, DP, atd. (ne TB 3) Další + je, že se prodávají až ve 2m délce. Špatné ovšem je, že jsou strašně tlusté. Přijde mi to jak hadice u pumpy, když tankuju auto. Beru to jako nevýhodu, protože ten kabel je pak strašně nepoddajný a nevhodný pro tažení na stole. Koncovka nedrží ve všech C portech. Například z mého Dell XPS vypadává, takže mě ten kabel spíše s*re. Vlastním stejný a taky s ním nejsem plně spokojen. Zamrzelo mě, že na rozdíl od půlmetrové verze není v textilu a je opravdu tlustý, byť to je asi daň za obsah všech vodičů. Na pouhé nabíjení si budu příště kupovat asi trochu jiný. Koncovka nedrží tak, jak bych si představoval ani v portu Samsungu. @milanfon Jezdíš ještě vůbec někdy jinak? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 669 Zveřejněno Červenec 28, 2020 Author Report Share Zveřejněno Červenec 28, 2020 Před 43 minutami, jirkasta napsal(a): Vlastním stejný a taky s ním nejsem plně spokojen. Zamrzelo mě, že na rozdíl od půlmetrové verze není v textilu a je opravdu tlustý, byť to je asi daň za obsah všech vodičů. Na pouhé nabíjení si budu příště kupovat asi trochu jiný. Koncovka nedrží tak, jak bych si představoval ani v portu Samsungu. @milanfon Jezdíš ještě vůbec někdy jinak? No jestli počítáš i kolo, tak jo 😅 Jinak já mám teda ten 2m kabel v textilu 🤔 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
jirkasta 558 Zveřejněno Červenec 28, 2020 Report Share Zveřejněno Červenec 28, 2020 Před 9 hodinami, milanfon napsal(a): No jestli počítáš i kolo, tak jo 😅 Jinak já mám teda ten 2m kabel v textilu 🤔 Hrozní autíčkáři v tom Mostě Já už musím změnit profilovku, protože mám papíry na tramvaj a jezdím s ní Mám si dát časem mosteckou brigádku s černochy? Tam už bych se autu nevyhnul vzhledem k časům nástupu. Jinak nevím, že by byly dvě varianty? Normálně mám v objednávce napsáno AluCore kabel, tak nevím... Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 669 Zveřejněno Srpen 2, 2020 Author Report Share Zveřejněno Srpen 2, 2020 On 28. 7. 2020 at 20:10, jirkasta napsal(a): Hrozní autíčkáři v tom Mostě Já už musím změnit profilovku, protože mám papíry na tramvaj a jezdím s ní Mám si dát časem mosteckou brigádku s černochy? Tam už bych se autu nevyhnul vzhledem k časům nástupu. Jinak nevím, že by byly dvě varianty? Normálně mám v objednávce napsáno AluCore kabel, tak nevím... Jasně, přijeď se podívat ja opice Hele já prostě ten kabel koupil a nějak jsem to nezkoumal. Je možné, že to změnili. TeĎ tam třeba tu 2m verzi ani v nabídce nemají Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Romantus97 452 Zveřejněno Listopad 14, 2020 Report Share Zveřejněno Listopad 14, 2020 Já se podělím o zkušenosti s těmito redukcemi... Verbatim USB C - RJ45 Funguje krásně instalace pro blbuvzdorná, plug and play I-Tec USB C - DP Prostě fachá, oplet vypadá dobře a není nepodajný 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
jirkasta 558 Zveřejněno Únor 17 Report Share Zveřejněno Únor 17 Možná se do USB-C příslušenství počítá i toto. Jedná se o Alza nabíječku USB-A a USB-C do klasické cigaretové zásuvky v autě, nabízí i více druhů. Pokud vám stačí adaptér pro napětí 12 V (to maj obvykle osobáky), máte daleko lepší výběr. Já ale do tramvaje potřeboval adaptér, který zvládne i vstupní napětí 24 V, a tím se výběr dost zužuje. Každopádně v rámci tohoto napětí si myslím, že se zatím jedná o jednu z nejlepších možností na trhu - USB-C konektor dodá výkon až 30 W. S kvalitou adaptéru i nabíjením jsem spokojen. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď