Jump to content

AMD Ryzen 5 3600 - teploty

Recommended Posts

Před 43 minutami, ZeroCz napsal(a):

Pročetl jsem si hodně recenzí a vypadá, že tyto teploty pro tento procesor jsou normální. Jinak není tak vysoké napětí pro ryzeny typické?

No právě že by nemělo být, ale jak říkám je to deska od desky. Osobně jsem takto vysoké teploty na 3600 neviděl, ale je možné že tam jsou. 

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 15 hodinami, milanfon napsal(a):

No právě že by nemělo být, ale jak říkám je to deska od desky. Osobně jsem takto vysoké teploty na 3600 neviděl, ale je možné že tam jsou. 

Zkusil jsem to hodin na 1,2 voltů s 4,2 Ghz

obrazek.png.0f298e74194210d3da5e7f6769daf088.png

Výsledek:

obrazek.thumb.png.e0f564c8f5caa5d6b5a64793310fb081.png

A teploty v zátěži jsou o 10 stupňů nižší. Budu teda zkoušet snižovat napětí a uvidím kam se až dostanu.

Odkaz na příspěvek
Před 5 hodinami, milanfon napsal(a):

Hele tohle ale už vypadá vcelku nominálně. 

Zkoušel jsem dál a všechno pod 1,1 V už bylo nestabilní. 1,1 V hranice na kterou jsem se dostal a výsledek je zase o něco lepší:

obrazek.thumb.png.4199075ff604e5c60dc260d41b1197fe.png

Maximální teplota 58 °C. Teď bych potřeboval poradit jak docílit stejného výsledku z biosu u MSI desky. Asi se to bude dělat pomocí té křivky PBO2 jak psal @Division2 Ubisoft. Když mám teda 1,1 V v Ryzen Masteru, tak co bych měl hodit do offsetu? Jinak díky, že mi pomáháte. Undervolting je fakt skvělá věc. Možná to zkusím i na grafické kartě a uvidím co z PC vytáhnu.

Odkaz na příspěvek
Před 48 minutami, ZeroCz napsal(a):

Zkoušel jsem dál a všechno pod 1,1 V už bylo nestabilní. 1,1 V hranice na kterou jsem se dostal a výsledek je zase o něco lepší:

obrazek.thumb.png.4199075ff604e5c60dc260d41b1197fe.png

Maximální teplota 58 °C. Teď bych potřeboval poradit jak docílit stejného výsledku z biosu u MSI desky. Asi se to bude dělat pomocí té křivky PBO2 jak psal @Division2 Ubisoft. Když mám teda 1,1 V v Ryzen Masteru, tak co bych měl hodit do offsetu? Jinak díky, že mi pomáháte. Undervolting je fakt skvělá věc. Možná to zkusím i na grafické kartě a uvidím co z PC vytáhnu.

Hele jak na to jít u MSI desky ti neřeknu, ale pamatuju si, že jsem na to jednou viděl video, kde to s ní bylo. Tady: 

Odkaz na příspěvek
Před 22 hodinami, milanfon napsal(a):

Hele jak na to jít u MSI desky ti neřeknu, ale pamatuju si, že jsem na to jednou viděl video, kde to s ní bylo. Tady: 

Narazil jsem na problém, že možnost "Curve Optimizer" v biosu chybí. I ten v tom videu je řečeno, že pro 3000 ryzeny ta možnost chybí.

Odkaz na příspěvek
  • 4 weeks later...

Ahoj taky mám Ryzen 5 3600 ale jiný chladič Be quiet Dark rock 4. Ty teploty jsou normální protože když se podíváš tak ty spiky se shodují se spikama v taktech takže jediné řešení je nastavít stálý takt přes OC ale dle mého mi to přijde zbytečné pokud nemáš ve hrách problémy s přehříváním. 

Dokázal jsem to trochu uklidnit pomocí jiného schéma napájení stáhni si Ryzen Balanced V4 https://www.reddit.com/r/Amd/comments/gijvck/new_ryzen_3000_powerplan_perfomance_like_1usmus/

• Like 1
Odkaz na příspěvek
1 hour ago, Vojtěch Šokala napsal(a):

Ahoj taky mám Ryzen 5 3600 ale jiný chladič Be quiet Dark rock 4. Ty teploty jsou normální protože když se podíváš tak ty spiky se shodují se spikama v taktech takže jediné řešení je nastavít stálý takt přes OC ale dle mého mi to přijde zbytečné pokud nemáš ve hrách problémy s přehříváním. 

Dokázal jsem to trochu uklidnit pomocí jiného schéma napájení stáhni si Ryzen Balanced V4 https://www.reddit.com/r/Amd/comments/gijvck/new_ryzen_3000_powerplan_perfomance_like_1usmus/

Díky za tip! Určitě to zkusím.

Zatím jsem to vyřešil, tak že jsem v biosu nastavil CPU Ratio 4,2 Ghz a nastavil CPU Core Voltage na Override mode na 1,1 V. Zatím to funguje krásně. V plně zátěži mám max 60 stupňů. Takto mám stabilní takt na 4,2 Ghz i v plné zátěži. Pokud to nechám na výchozích hodnotách, tak procesor má vysoké teploty a jede kolem 4 Ghz.

Zajímavé je že ve Správce úloh je frekvence stálá na 4,2 Ghz a pokud se kouknu do Ryzen Master, tak frekvence se normálně "hýbe" od 1 Ghz po 4,2 Ghz.

Editoval(a) ZeroCz
  • Like 1
Odkaz na příspěvek
Před 11 hodinami, ZeroCz napsal(a):

Díky za tip! Určitě to zkusím.

Zatím jsem to vyřešil, tak že jsem v biosu nastavil CPU Ratio 4,2 Ghz a nastavil CPU Core Voltage na Override mode na 1,1 V. Zatím to funguje krásně. V plně zátěži mám max 60 stupňů. Takto mám stabilní takt na 4,2 Ghz i v plné zátěži. Pokud to nechám na výchozích hodnotách, tak procesor má vysoké teploty a jede kolem 4 Ghz.

Zajímavé je že ve Správce úloh je frekvence stálá na 4,2 Ghz a pokud se kouknu do Ryzen Master, tak frekvence se normálně "hýbe" od 1 Ghz po 4,2 Ghz.

Nejspíš kvůli tomu protože správce úloh neukazuje takty na jednotlivých jádrech

Editoval(a) Vojtěch Šokala
Odkaz na příspěvek
  • 1 month later...

Dostal se ke mně druhý Ryzen 5 3600. A ten je s teploty úplně někde jinde. Idle ma 33-40 °C Při hraní 45 °C A full load 70°C 

Při otevírání např. prohlížeče se ani teplota skoro nehne. Pokud to udělám na mém kousku, tak mi teplota vyskočí k 60 °C

Bohužel jsem si koupil před dvěma lety nějaký špatný kus.

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...