Jump to content

Recommended Posts

Ahoj mám taký problém menil som v pc RAMky .Zapnem pc nesvieti mi mys ani klavesnica a vetráky tak divno preblikavaju ze sa na chvilu vypne osvetlenie na nich.A ukazuje no signal na monitore neviem si rady prosím pomoc :(

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 5 minutami, Samo Janovíček napsal(a):

Ahoj mám taký problém menil som v pc RAMky .Zapnem pc nesvieti mi mys ani klavesnica a vetráky tak divno preblikavaju ze sa na chvilu vypne osvetlenie na nich.A ukazuje no signal na monitore neviem si rady prosím pomoc :(

Máš je pořádně usazené ve slotech?

Neodpojil jsi nějaký napájecí konektor? Třeba pro cpu, grafiku

Při vyplém PC zkus CLR CMOS a pak zapnout. Je možné, že si bios pamatuje nestavení s původními ramkami.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 2 minutami, Petr.siska napsal(a):

Máš je pořádně usazené ve slotech?

Neodpojil jsi nějaký napájecí konektor? Třeba pro cpu, grafiku

Při vyplém PC zkus CLR CMOS a pak zapnout. Je možné, že si bios pamatuje nestavení s původními ramkami.

ramky skontrolujem a ako mam spravit to CLR CMOS?

 

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 21 minutami, Samo Janovíček napsal(a):

A na základnej doske svieti svetielko pri Dram

Tak to se boot zastavil na kontrole ramek.

Před 32 minutami, Samo Janovíček napsal(a):

ramky skontrolujem a ako mam spravit to CLR CMOS?

Na obrázku je to číslo 15

image.png.34258d95609c48ce9bbf89101251919e.png

Vypneš PC, vezmeš šroubovák nebo kancelářskou sponku (ne tu barevnou, musí to být holý kov) a spojíš ty dva piny. Tím se resetuje bios do základního nastavení. Pak by to teoreticky mělo jít. 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Just now, Petr.siska napsal(a):

Tak to se boot zastavil na kontrole ramek.

Na obrázku je to číslo 15

image.png.34258d95609c48ce9bbf89101251919e.png

Vypneš PC, vezmeš šroubovák nebo kancelářskou sponku (ne tu barevnou, musí to být holý kov) a spojíš ty dva piny. Tím se resetuje bios do základního nastavení. Pak by to teoreticky mělo jít. 

dobre ďakujem skusim to ale ked mi nesveti ani mys a klavesnica ae funguju skusal som to v notebooku.btw vetráky us idu normalne

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Just now, Samo Janovíček napsal(a):

ale ja to tak akoby nezastrcim je tam nemam dierky ja to mam vysunute tie 2piny a má byt pocitac v elektrike a zo zapnutým zdrojom?

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 7 minutami, Samo Janovíček napsal(a):

ale ja to tak akoby nezastrcim je tam nemam dierky ja to mam vysunute tie 2piny a má byt pocitac v elektrike??

Však jo, ty máš jen něčím kovovým spojit ty dva piny (to nejsou dírky), aby ses zároveň dotýkal obou pinů ( ne je ohýbat k sobě, kdyby tě to napadlo).

Ano, může být zapnutý zdroj, ale PC vypnuté

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 44 minutami, Samo Janovíček napsal(a):

no skusil som to a nic.myslim ze sa to resetlo lebo tam nieco prebliklo

A máš tam ty ramky opravdu správně vsazené?

Zkus tam dát ramky původní

  • Souhlasím 1

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 11 minutami, Petr.siska napsal(a):

A máš tam ty ramky opravdu správně vsazené?

Zkus tam dát ramky původní

no asi ich tam mam dobre zacvaklo to ten zobacik isli tam dat clkom tazko ale zacvaklo sa to tam.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 2 minutami, Samo Janovíček napsal(a):

Keby to skusim zapnut bez ram nezmenilo by sa nieco?

No asi to poběží, ale problém to bude vykazovat stejný...

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Zkus to ještě zapnout a jedním modulem a pak s druhým.

Mimochodem dáváš ty ramky do správných slotů podle návodu?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Just now, Petr.siska napsal(a):

Zkus to ještě zapnout a jedním modulem a pak s druhým.

Mimochodem dáváš ty ramky do správných slotů podle návodu?

to som skusal a ako podla návodu tam je len napisane ze dual channel a to sa dáva do 2. a 4. slotu a tak to robím

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Odpojil jsi kabel od zdroje ? Protože když  jsem já měnil RAM tak když jsem ho vypl jenom přes ten vypínač tak to taky nejelo zkus odpojit kabel a znova ho tam zapojit

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

dobre skusim ale pc bol tak mesiac vypnuty.takze mam tam dat ramky vypojit kabel znova zapojit a zapnut?ale nechapem preco mi nesvieti mys ani klavesnica a lan konektore v zakladnej doske  blyka len zlte svetlo a nesvieti zelene.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 13 minutami, Samo Janovíček napsal(a):

dobre skusim ale pc bol tak mesiac vypnuty.takze mam tam dat ramky vypojit kabel znova zapojit a zapnut?ale nechapem preco mi nesvieti mys ani klavesnica a lan konektore v zakladnej doske  blyka len zlte svetlo a nesvieti zelene.

jo

Editoval(a) Vojtěch Šokala

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď

×
×
  • Create New...