Jump to content
Jakub Žák

Boot failure

11 Příspěvků k tomuto tématu

Ahoj, mám tyto RAM a základní desku:

https://www.czc.cz/gigabyte-z390-aorus-elite-intel-z390/246536/produkt

https://www.czc.cz/hyperx-predator-16gb-2x8gb-ddr4-3200/192299/produkt

Mam novej PC a po 2 měsících normálního fungování mi najednou nejde bootnout systém s OC Ramkama.

Podle všech návodů na moje ramky stačí v BIOSU nastavit jenom 3200mhz a 1.35V napájení. To vše 2 měsíce šlo a teď najednou mi nejde bootnout, jenom po vrácení továrního nastavení na 2400mhz.

Co je za problém?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 1 hodinou, Jakub Žák napsal(a):

Ahoj, mám tyto RAM a základní desku:

https://www.czc.cz/gigabyte-z390-aorus-elite-intel-z390/246536/produkt

https://www.czc.cz/hyperx-predator-16gb-2x8gb-ddr4-3200/192299/produkt

Mam novej PC a po 2 měsících normálního fungování mi najednou nejde bootnout systém s OC Ramkama.

Podle všech návodů na moje ramky stačí v BIOSU nastavit jenom 3200mhz a 1.35V napájení. To vše 2 měsíce šlo a teď najednou mi nejde bootnout, jenom po vrácení továrního nastavení na 2400mhz.

Co je za problém?

Taktuješ to přes XMP profile? :) 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

oskušaj pretaktovat ramky a dar do ineho pc či to nieje chyba v tvojim ked to bude robit i v druhom tak to je chyba v ram

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 9 hodinami, Jakub Žák napsal(a):

Prostě při spuštění bios napíše chybu a musim dát základní nastavení

Zvláštní. Vypadá to, že ramky asi selhávají. 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 1 minutou, VojtěchC napsal(a):

Zvláštní. Vypadá to, že ramky asi selhávají. 

môže to byt aj doskou napr že sa niekde porušili tie sloty na ramky?

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 10 hodinami, Jakub Žák napsal(a):

Prostě při spuštění bios napíše chybu a musim dát základní nastavení

Zkontroluj, jestli máš obě zapojený a jestli ta jedna právě není v pozici, kdy není zacvaknutá.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Furt mi to dělá, když někdy zapnu PC tak to napíše failure a musím restartovat tovární nastavení, a znovu nastavit overclock a pak to jde. A při dalším zapnutí PC je zase šance že to udělá, někdo ano někdy ne.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 4 hodinami, Jakub Žák napsal(a):

Furt mi to dělá, když někdy zapnu PC tak to napíše failure a musím restartovat tovární nastavení, a znovu nastavit overclock a pak to jde. A při dalším zapnutí PC je zase šance že to udělá, někdo ano někdy ne.

Hodně divný, že ti to padá na frekvenci, na kterou jsou stavěný... Zkus stáhnout a zjistit jaký tam máš čipy. :) 

Řekl bych, že se jedná o špatný čipy, který nezvládnou tuto frekvenci. V nejhorším bych využil reklamaci, pokud se to dá.

Editoval(a) VojtěchC

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď


×