Jump to content

Recommended Posts

Před 26 minutami, Lukas napsal(a):

Vtipálku…

Samozřejmě ten co je tomu mému nejblíže, na X299, myslím, že máš 7800x.

Tak ten nebyl můj, ale měl jsem ho zapůjčený. Každopádně dal jsem ho nejvíc na 4,66 GHz na vzduchu. Ty teploty jádra byly okolo 80°C a VRM mezi 50 až 60°C, protože byly aktivně chlazené (Rampage VI Apex). 

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 2 hodinami, milanfon napsal(a):

Tak ten nebyl můj, ale měl jsem ho zapůjčený. Každopádně dal jsem ho nejvíc na 4,66 GHz na vzduchu. Ty teploty jádra byly okolo 80°C a VRM mezi 50 až 60°C, protože byly aktivně chlazené (Rampage VI Apex). 

No to chlazení VRM na PRIMU je žalostný na mojí starý P9X79 bylo o vagon lepší.

Co se dá dělat, nějak to vyzkouším, pravda je, že stres test je v podstatě až nesmyslná konstantní zátěž, které je v praxi CPU s VRM vystaveno jen zřídka kdy.

Přinejhorším časem namontuju monoblok…!

Odkaz na příspěvek
Před 40 minutami, Lukas napsal(a):

No to chlazení VRM na PRIMU je žalostný na mojí starý P9X79 bylo o vagon lepší.

Co se dá dělat, nějak to vyzkouším, pravda je, že stres test je v podstatě až nesmyslná konstantní zátěž, které je v praxi CPU s VRM vystaveno jen zřídka kdy.

Přinejhorším časem namontuju monoblok…!

Doporučuju si zkusit Y-Cruncher. To je benchmark, co podporuje instrukční sadu AVX-512. To ti ty VRMka i procesor pěkně zahřeje a to si to ani nesnaží hrát na nějakou nesmyslnou zátěž. To teprve poznáš, co je to phantom throttling u Skylake-X :D

Tak zrovna PRIME má z těch levnějších X299 desek asi nejlepší VRM, ale nějaké lepší chlazení se na téhle platformě hodí vždycky. Ten monoblok by se asi hodil, ale i sundat prostě ten heatsink a dát tam pár malinkých větráčků, co na ty MOSFETy budou foukat taky pomůže :D 

Editoval(a) milanfon
Odkaz na příspěvek
Před 3 hodinami, milanfon napsal(a):

Doporučuju si zkusit Y-Cruncher. To je benchmark, co podporuje instrukční sadu AVX-512. To ti ty VRMka i procesor pěkně zahřeje a to si to ani nesnaží hrát na nějakou nesmyslnou zátěž. To teprve poznáš, co je to phantom throttling u Skylake-X :D

Tak zrovna PRIME má z těch levnějších X299 desek asi nejlepší VRM, ale nějaké lepší chlazení se na téhle platformě hodí vždycky. Ten monoblok by se asi hodil, ale i sundat prostě ten heatsink a dát tam pár malinkých větráčků, co na ty MOSFETy budou foukat taky pomůže :D 

VRM dobrý, kvůli použitým kvalitním součástkám jsem si jí taky vybral, ale heatsink je špatnej vtip! Na druhou stranu, už v době než jsem jí pořídil, jsem o týhle skutečnosti věděl a taky jsem už věděl, že EK vyrábí monoblok, který to v případě nutnosti napraví…

Ale v podstatě mi to teď stačí, tak jak to je, jestli budu taktovat, tak jen ze zvědavosti, ale nikdy jsem netaktoval v rámci nutnosti, dříve jak po uplynutí dvou let stáří sestavy…

Odkaz na příspěvek
  • 3 weeks later...

On ‎01‎.‎04‎.‎2018 at 20:35, milanfon napsal(a):

Tak mám výsledky teplot VRM z pozorování v delším horizontu. Až o 7°C nižší, než bez toho o fuku, co se běžnýho provozu týče.

A ještě navíc to pěkně svítí, ať žije RGB, ale já to bohužel nevidím, protože mám case vraženej v boxu...

Paráda!

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...