Lukas 824 Zveřejněno Říjen 8, 2017 Report Share Zveřejněno Říjen 8, 2017 (upraveno) Předem dravým všechny, kteří se zúčastní… Zajímal by mě váš názor, na domnělé rezervy v konstrukci Skylle procesoru a především váš názor na tento konkrétní i7-7820X. V éteru jsem zaznamenal zvěsti o použití mizerného teplo-vodivého média mezi samotným jádrem a heatspreaderem. V souvislosti s tím několik návodů a rad co s tím, vždy se samozřejmě jednalo o sundání headspreaderu, očištění stávajícího teplo-vodivého media a jeho nahrazením nějakou jeho lepší variantou, např. pastou Grizzly. Na druhou stranu jsem četl, zdálo se mi, celkem seriozní článek od PCtuning, kde jej bez problému nataktovali, za použití vzduchového, ale nikoli hi-endového vzduchového chladiče, na trvale stabilních 4,7 GHz, což je u tohoto procesoru o 200 MHz více než boost. Samozřejmě to zde řeším z toho důvodu, že bych měl zájem o jeho koupi a k jeho chlazení bych rád použil samozřejmě chladič Noctua NH-D15, do vodníka se mi nechce, z hlediska nutnosti údržby a asi 4x vyšší ceny, v případě kvalitní, z jednotlivých komponent postavené verze. Předem děkuji za vaše reakce… Editoval(a) Říjen 8, 2017 Lukas Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Dangel 224 Zveřejněno Říjen 10, 2017 Report Share Zveřejněno Říjen 10, 2017 (PCtuning a serióznost..heh) To, že Intel má mezi IHS a čipem spíše pastu zubní než teplovodivou není žádným tajemstvím. Stále to ale není tak hrozný, Milanovi se téměř bez námahy podařilo dostat 7800x stabilně o cca 500MHz nad Boost za použití právě NH-D15. De-lidding je dobrým sluhou ale špatným pánem. (Může pomoct ale i škodit). Osobně bych svůj procesor ne-delidnul (pokud bych vůbec mohl) hlavně kvůli ztrátě záruky a téměř nulového přinosu. Přece jen, i těch 500 MHz ti výkon o moc neposune. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Říjen 10, 2017 Author Report Share Zveřejněno Říjen 10, 2017 Buď zdráv Dangele V první řadě děkuji za zpětnou vazbu... Pravda je samozřejmě taková, že jsem ani vesnu neuvažoval o tom, že bych nový procesor v záruce a ani po jejím ukončení nějak pitval. Dále tak úplně nesouhlasím s tím, že 12,5% není znatelný výkonnostní posun, ale u 7820x by NH-D15 by už podle mě, buď nestačila, anebo by fany běželi neustále na plno a dlouhodobě bez sluchátek by se asi nejednalo o úplně příjemné prostředí, ale spíš ta první varianta, to už by asi chtělo toho vodníka, kterému se bráním. To vše je ale jenom vedlejší záležitost, jako taktování a pod… Především je důležité zdali se dá tento procesor považovat za dobrý v poměru výhody, nevýhody, výkon, cena apod. Přečetl jsem hromadu recenzí. Na každou, která ho pochválila, další které ho skopla ve srovnání s AMD, bohužel já jsem skalní Intelák. Z tvé reakce, ale soudím, že bys ho za dobrý asi považoval i s ohledem na domnělé neduhy. Je škoda, že zde na fóru není aktivní majitel tohoto cpu... Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Říjen 13, 2017 Report Share Zveřejněno Říjen 13, 2017 On 10. 10. 2017 at 10:22, Lukas napsal(a): Buď zdráv Dangele V první řadě děkuji za zpětnou vazbu... Pravda je samozřejmě taková, že jsem ani vesnu neuvažoval o tom, že bych nový procesor v záruce a ani po jejím ukončení nějak pitval. Dále tak úplně nesouhlasím s tím, že 12,5% není znatelný výkonnostní posun, ale u 7820x by NH-D15 by už podle mě, buď nestačila, anebo by fany běželi neustále na plno a dlouhodobě bez sluchátek by se asi nejednalo o úplně příjemné prostředí, ale spíš ta první varianta, to už by asi chtělo toho vodníka, kterému se bráním. To vše je ale jenom vedlejší záležitost, jako taktování a pod… Především je důležité zdali se dá tento procesor považovat za dobrý v poměru výhody, nevýhody, výkon, cena apod. Přečetl jsem hromadu recenzí. Na každou, která ho pochválila, další které ho skopla ve srovnání s AMD, bohužel já jsem skalní Intelák. Z tvé reakce, ale soudím, že bys ho za dobrý asi považoval i s ohledem na domnělé neduhy. Je škoda, že zde na fóru není aktivní majitel tohoto cpu... No majitel 7820X nejsem, ale s několika už jsem mluvil a také si ho docela pochvalují. On ten výkon za tu cenu stojí. Co vím, tak někdo dokonce používá i NH-D15 a vystačuje mu naprosto skvěle. Dává tam snad i 4,8 GHz naprosto bez problému (nejspíš chytnul dobrý kus). Mimochodem takový hluk, aby to nějak trhalo uši Noctua ani na plný výkon nedokáže. To zní spíš jako kdyby soused 3 patra nad tebou vrtal, takže je to celkem snesitelné a navíc mezi plným výkonem ventilátorů a minimálním je rozdíl max 5°C. Delid tomu dokáže značně pomoct, ale jestli ti to za těch 200 MHz stojí, to posuď sám. Btw. Recenze od PCTuning nebo DDWorld ber vždy se špetkou soli. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Říjen 14, 2017 Author Report Share Zveřejněno Říjen 14, 2017 (upraveno) Buď zdráv Milane Samozřejmě jsem veškeré recenze bral s odstupem, ale i tak mi do hlavy nasadili červíka pochybností. Těžko říct jestli ten tvůj známí byl zrovna ten šťastlivec, anebo se jedná o standard. Každopádně jsem rád, že krom toho, že máš info. z první ruky, že za to stojí za to, tak i to, že ten samí názor zastáváš i ty. V tom to případě je rozhodnuto a bude to vypadat následovně: CPU: Intel Core i7-7820X MB: ASUS PRIME X299-DELUXE - Intel X299 RAM: 2x Kingston HyperX Savage Black 16GB (4x4GB) DDR4 2666 WGA: 1080 ti, výrobce a model si ještě rozmyslím, ale asi nějaký model od ASUS napájet to bude: Be quiet! Dark Power Pro 11 - 750W bude se to válet v: Thermaltake Core X31 TG úložiště, ještě zdob dřívějších: OS na OCZ-R pci-e 128 GB, ostatní SG-baracuda 2x500GB, 1xTB A nyní ještě k tomu chlazení… O NH-D15 jsem si samozřejmě nemyslel, že by mi hluk mohl trhat uši, moje tvrzení samozřejmě vycházelo spíš z nadsázky. Pravda ale je taková, kdy zvyklí jsem na to, že o svém PC nevím, až na příležitostné chvilky, kdy se roztočí grafika. Myslím si ale, že s ventilátory Noctua, jako takovými, mám poměrně bohaté zkušenosti. Dával jsem je krom, dříve, svého, i do všech firemních PC a vím, že se PWM verze ozvat umí a redukci otáček, pokud bych plánoval taktovat, bych určitě nepoužil. Nic méně jsem konzultoval to vodní chlazení, dejme tomu s člověkem, který tomu do značné míry rozumí, a ten mě ujistil, že s těmi správnými komponenty a kapalinou se dá sestavit prakticky bezúdržbová verze, tak že vodník bude. Chlazení CPU samotného, už mne tedy nějak netrápí, jenom ta cena. Na druhou stranu komponenty jsou do konce své životnosti, týká se především pumpy, v podstatě recyklovatelné, i pro další možné sestavy. Shrnuto a podtrženo, vše v podstatě vyřešeno. Mimochodem, pokud bys měl připomínky k mé plánované sestavě, tak směle do mě. Pře ji ti hezký víkend… Editoval(a) Říjen 14, 2017 Lukas Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Barendol 643 Zveřejněno Říjen 14, 2017 Report Share Zveřejněno Říjen 14, 2017 Ty RAM jsou 8x4GB nebo jen 4x4GB? V obou případech se mi zdá 4GB moduly zbytečně malé. Vodní chlazení budeš mít jen AiO na procesor, nebo sestavované? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Říjen 14, 2017 Author Report Share Zveřejněno Říjen 14, 2017 (upraveno) Buď zdráv Barendole Jsem rád, že se k tématu přidal další diskutér. Konfigurace RAM bude v podstatě 8x4, vzhledem k tomu, MB, tak i CPU plně podporuje quad-channel, tak v podstatě každý channel pojede 4x4 raid_0, to si myslím, že by mělo být asi rychlejších 2x16, nebo alespoň stejně rychlé, každopádně to na MB líp vypadá. Částečně toto mám potvrzeno, co do výkonu i do vzhledu, na mé současné sestavě: CPU: Intel i7-3930K c2 MB: Asus P9X79 Deluxe RAM: Kingston HyperX DDR3 8x4 32GB VGA: Asus GTX 690 SSD: OCZ-R pci-e 128 GB Chudinka už má naběháno cca 6 let. Teď k tomu chlazení. Původně to mělo být nějaké to dražší AiO. Chvíli vyhrávalo před všemi ostatními Alphacool Eisbaer 420, ale stále mě od toho něco zrazovalo. Nakonec jsem byl rozhodnutý pro vzduch v podobě Noctua NH-D15, ale ještě mi to nedalo, něco málo si o té vodě vyzjistit, a po jednom zlomovém rozhovoru jsem se rozhodl pro vodníka z komponent. Bude to postaveno takto: výměník: Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 420mm pumpa: EK Water Blocks EK-XRES 100 SPC-60 MX PWM blok: WaterCool HEATKILLER IV PRO Intel Edition - Pure Copper a samozřejmě potřebný, spotřební materiál: fitinky, hadice, kapalina Vše by mělo být dostatečně kvalitní a způsobilé pro minimální nutnou údržbu, je tedy potřeba, před vestavbou, co možná nejlépe propláchnout výměník, ale pak by to mělo běhat minimálně dva roky bez změny účinnosti chlazení, i celá další léta, než by to padlo na účinnost vzduchu, pokud vůbec. Děkuji za zájem o diskuzi Barendole a tvůj příspěvek do ní… Přeji ti hezký zbytek víkendu… Editoval(a) Říjen 14, 2017 Lukas Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Barendol 643 Zveřejněno Říjen 14, 2017 Report Share Zveřejněno Říjen 14, 2017 Pro quad channelu nerozeznáš rozdíl mezi 4 moduly a 8 moduly, pokud mají stejnou rychlost, tedy 8GB moduly budou lepší, protože v případě potřeby upgradu, bude kam. Přiznám se, že ve vodním chlazení celkem plavu, tedy nemohu posoudit, ale všechny tři značky jsou mi známé, tedy špatné to nebude. U grafické karty bych zvážil referenční verzi, při vodním chlazení se to pozná možná trochu v taktech. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Říjen 14, 2017 Report Share Zveřejněno Říjen 14, 2017 Před 52 minutami, Barendol napsal(a): Pro quad channelu nerozeznáš rozdíl mezi 4 moduly a 8 moduly, pokud mají stejnou rychlost, tedy 8GB moduly budou lepší, protože v případě potřeby upgradu, bude kam. Přiznám se, že ve vodním chlazení celkem plavu, tedy nemohu posoudit, ale všechny tři značky jsou mi známé, tedy špatné to nebude. U grafické karty bych zvážil referenční verzi, při vodním chlazení se to pozná možná trochu v taktech. Já myslím, že tam i dochází k nepatrné ztrátě rychlosti, protože ty moduly se potom musí "multiplexovat", tj. deska musí přepínat mezi dvěma moduly a mezi tím je jistá latence. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Říjen 14, 2017 Report Share Zveřejněno Říjen 14, 2017 Před 1 hodinou, Lukas napsal(a): Bude to postaveno takto: výměník: Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 420mm pumpa: EK Water Blocks EK-XRES 100 SPC-60 MX PWM blok: WaterCool HEATKILLER IV PRO Intel Edition - Pure Copper a samozřejmě potřebný, spotřební materiál: fitinky, hadice, kapalina Radiátor a pumpa je dobrá, ale ten rezervoár mi přijde trochu malý a ten blok je podle mě moc jednoduchý pro Skylake-X procesor, ale snad bude stačit. Je pravda, že pokud bys použil jako médium destilovanou vodu, tak vlastně dosáhneš bezúdržbového okruhu. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Říjen 15, 2017 Author Report Share Zveřejněno Říjen 15, 2017 (upraveno) Oba vás opět zdravím… Před 16 hodinami, Barendol napsal(a): Pro quad channelu nerozeznáš rozdíl mezi 4 moduly a 8 moduly, pokud mají stejnou rychlost, tedy 8GB moduly budou lepší, protože v případě potřeby upgradu, bude kam. Před 15 hodinami, milanfon napsal(a): Já myslím, že tam i dochází k nepatrné ztrátě rychlosti, protože ty moduly se potom musí "multiplexovat", tj. deska musí přepínat mezi dvěma moduly a mezi tím je jistá latence. Samozřejmě souhlasím s verzí, že 4x8 by byla pro 32 v quad-channelu nejefektivnější záležitost, ale asi bych ten rozdíl jen těžko pocítil. A hlavně pro moji malichernou povahu by to byla rána, kdyby nebylo obsazených pěkně všech osm slotů. Ještě mne napadlo, že menší moduly mívají zpravidla o něco lepší časování. Před 16 hodinami, Barendol napsal(a): U grafické karty bych zvážil referenční verzi, při vodním chlazení se to pozná možná trochu v taktech. U grafické karty si dám asi ještě na čas, prvně to asi možná rozjedu ještě na mojí staré a rozhodnu se, jestli bude také vodou chlazená, anebo tradičně vzduch, hry v podstatě nehraju, a rendering mi zatěžuje především CPU. Před 15 hodinami, milanfon napsal(a): Radiátor a pumpa je dobrá, ale ten rezervoár mi přijde trochu malý a ten blok je podle mě moc jednoduchý pro Skylake-X procesor, ale snad bude stačit. Je pravda, že pokud bys použil jako médium destilovanou vodu, tak vlastně dosáhneš bezúdržbového okruhu. Dále k tomu vodníku, na velikosti expanzky v podstatě asi nějak zvlášť nezáleží. Neviděl jsem nikde, že by se to řešilo, a když jsem to konzultoval, tak se stejným výsledkem, jak kdyby tam nemusela asi ani být. A k tomu bloku, ten je právě gró té bezúdržbovosti, čím je blok komplikovanější tím snáz se zanáší nečistotami z okruhu. Tento blok má i přes jednoduchou vnitřní strukturu velmi zajímavé výsledky, téměř srovnatelné s referenčními modely jiných značek. Pravda je že je téměř dvakrát větší i těžší, aby zajistil maximální průtok, tím efektivně kompenzuje, v kombinaci se slušnou pumpou, tu jednoduchost v provedení. Co se kapaliny týče, tak destilka určitě bezúdržbovost nezaručí. Musí tam být minimálně destilka s antiorganickou příměsí, jinak to za chvíli začne uvnitř kvíst, Ale jsou i daleko lepší varlaty, kapaliny s dlouhodobou stabilitou, které mají všechny potřebné vlastnosti, antiorganické, antioxidační, elektricky nevodivé s vyšší tepelnou vodivostí, které nezpůsobují degenerativní změny ne struktuře hadic. Děkuji za příspěvky a budu se těšit na další reakce… Editoval(a) Říjen 15, 2017 Lukas Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Leden 1, 2018 Author Report Share Zveřejněno Leden 1, 2018 Tak vás všechny znovu zdravím. Vzhledem k tomu, že jsem byl Milanem ujištěn že se i7-7820x určitě vyplatí, tak už je to doma. Zatím pouze provizorně kopnuté do staré case, prozatím chlazené vzduchem, chtěl jsem to se vzduchem vyzkoušet. Následovně tedy musím dát Milanovi za pravdu v tom, že i když se často u tohoto CPU straší s hrozivým TDP, tak to ve skutečnosti za běžného provozu nikdo nepozná. A ani ve stres testu to není takovej děs. Sice bez OC, ale takt v režimu TURBO v default vylezl na dvou jádrech na 4,5 GHz a na ostatních 4,3 GHz ,trošku zvláštní, ale zatím jsem to neřešil. Přitom můj starý be Quiet! DARK 3 PRO v kombinaci s MX-4 to uchladil s přehledem do 80°C podotýkám, nehnal jsem ventilátory na plno, nechal jsem automatiku, tak že topí ještě míň, než moje stará i7-3930k, paráda… Jinak jsem udělal několik změn v konfiguraci. Poněvač mi vyprodali, jak prvoplánové, tak i alternativní RAM-ky , tak jsem pořídil, takové spíše co do designu, podle testů a recenzí, by se mělo jednat o slušnej produkt a na doporučení jsem nakonec zredukoval počet modulů na polovinu, samozřejmě při stejné kapacitě. A navíc mimo původní plán jsem dokoupil M2. pci-e NvMe, tedy v plánu to bylo, ale ne hned. Starou sestavu jsem kopnul do nové case s vodníkem, taky v rámci testu ze zvědavosti a zjistil jsem, že takový to vodník je skvělí na chlazení CPU, ale jak nic přímo neofukuje pasivy na napájení, tak se to s taktováním taky moc přehánět nedá, zvlášť když máte grafiku, která fouká do bedny. Z tohoto důvodu jsem pořídil grafiku s radiálním chladičem. Jedině snad standardní block nahradit nějakým fullcover monoblokem a v ideálním případě grafika to samé řešení, už to mám v plánu… Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Leden 1, 2018 Report Share Zveřejněno Leden 1, 2018 Ty vyšší takty na dvou jádrech jsou správně, protože se jedná o TurboBoost Max, který takto má fungovat. Navíc je to vždy jen na jednom jádru. Nemělo by se ti to objevit na více jádrech najednou (to je jen u 7920X a vyšších). Airflow je u vodně chlazených sestav problém, hlavně nějaké chlazení na VRM by to určitě u X299 chtělo, jinak s tím můžeš mít problémy. Zrovna u DELUXE to problém není, ale nevím přesně, jaké podmínky ve tvojí case nastávají, takže je možné, že k vyšším teplotám by to klidně mohlo jít. Jinak musím uznat, že se mi to dost líbí a jsem zvědavý, jak pak bude vypadat výsledek, až to bude s tím vodníkem. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Leden 1, 2018 Author Report Share Zveřejněno Leden 1, 2018 Buď zdráv Milane Pravda je, že si po jakým si benchmarku jader ten software vybral jedno jakoby nejvýkonnější jádro, v mém případě 7, a většinou vše co potřebuje vyšší výkon na singlecore běží na něm a je to právě jedno z těch jader co běží v turbu na 4,5GHz, to druhý tedy bude asi nějaká haluz. Ty teploty pro teď budu řešit tímto způsobem. Vsázím na to, že to bude ofukovat, tak nějak krom RAM, efektivně i vše v okolí. Než se mi bude chtít na desce a grafice odrovnat záruku přestavbou na fullcover. Kompletní výsledek, pro teď, sem kopnu během 14-ti dní. Dokonce jsem zkusil natočit video, až bude čas a nálada si s tím pohrát, tak by se mohlo možná objevit na youtube. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Leden 1, 2018 Report Share Zveřejněno Leden 1, 2018 U těch starších HEDT generací jako mám já to bylo specificky pro jedno jádro, ale teď už to není pevně dané. Navíc to u Skylake-X funguje bez manuálního nastavení. Tohle chlazení mi přijde jako celkem dobrý nápad. Snad to bude dobře fungovat. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Leden 1, 2018 Author Report Share Zveřejněno Leden 1, 2018 Snad bude, dám vědět… Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Březen 31, 2018 Author Report Share Zveřejněno Březen 31, 2018 Konečně jsem si, díky prodlouženému víkendu, našel čas. Zprvu jsem tomu dával dva týdny a nakonec mi to trvalo dva měsíce, ale už jsou ty správné vnitřnosti v té správné bedně. Zkoušel jsem stres test v AIDA64, zatím bez taktování, jenom jsem režim turbo v biosu nastavil na auto, koplo mi to všech 8 jader na 4,5 Ghz, po hodině CPU cca 70° a MB cca 30°. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Březen 31, 2018 Report Share Zveřejněno Březen 31, 2018 Wow, to vypadá dost efektivně. Teploty CPU jsou krásné, ale docela by mě zajímalo, jak jsou na tom VRM. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Březen 31, 2018 Author Report Share Zveřejněno Březen 31, 2018 No tak na ty jsem zapomněl, dal jsem ho teď aspoň na 5 min a vylezlo mi to z nějakých 47° na 55° Ale ještě jsem si pořádně nevyhrál s charakterystykama ventilátorů. Pak to zkusím znovu! Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Březen 31, 2018 Report Share Zveřejněno Březen 31, 2018 Před 29 minutami, Lukas napsal(a): No tak na ty jsem zapomněl, dal jsem ho teď aspoň na 5 min a vylezlo mi to z nějakých 47° na 55° Ale ještě jsem si pořádně nevyhrál s charakterystykama ventilátorů. Pak to zkusím znovu! Tak to si myslím, že ty větráky ani nějakou kalibraci nepotřebují. Tohle jsou na X299 dobré teploty. Jinak doporučoval bych zkusit tu automatickou kalibraci křivky, co je v driveru od základní desky. Většinou mi to fungovalo výborně. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Březen 31, 2018 Author Report Share Zveřejněno Březen 31, 2018 Zkusím, díky za radu. I když trošku mi to blbne. Hned ze začátku, co jsem nainstaloval Win10, tak první aktualizace mi skoply funkčnost AI suite, tak jsem je od instaloval, vypnul jsem windows updater a instaloval jsem si jen důležitý aktualizace ručně, jako např. opravy, zabezpečení (spectre, meltdown). Teď se to ale Windows nějak podařilo obejít a už mi sem tam nějakou aktualizaci nainstaluje i přes vypnutý updater a nějaká z nich už mi zase pochroumala AI suite. Při nastavování se mi kouše, má zpomalený reakce a občas jen tak spadne, nebo hodí tabulku s kódem chyby a spadne. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Březen 31, 2018 Report Share Zveřejněno Březen 31, 2018 1 hour ago, Lukas napsal(a): Zkusím, díky za radu. I když trošku mi to blbne. Hned ze začátku, co jsem nainstaloval Win10, tak první aktualizace mi skoply funkčnost AI suite, tak jsem je od instaloval, vypnul jsem windows updater a instaloval jsem si jen důležitý aktualizace ručně, jako např. opravy, zabezpečení (spectre, meltdown). Teď se to ale Windows nějak podařilo obejít a už mi sem tam nějakou aktualizaci nainstaluje i přes vypnutý updater a nějaká z nich už mi zase pochroumala AI suite. Při nastavování se mi kouše, má zpomalený reakce a občas jen tak spadne, nebo hodí tabulku s kódem chyby a spadne. Jo to má jejich software extrémně v oblibě. Zkus stáhnout stařší verze. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Březen 31, 2018 Author Report Share Zveřejněno Březen 31, 2018 To podle mě ale nebude chyba ASUS softwaru, ale MICROSOFT softwaru… Na čistý instalaci Windows, to běželo naprosto ukázkově. No nic, tohle není primárně v řešení. Musím přepojit ventilátory ve skříni a nastavit na zpětnou vazbu na teplotu VRM, na tom konektoru, kde je mám teď, to nastavit nejde, ale na většině ostatních jo. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Lukas 824 Zveřejněno Duben 1, 2018 Author Report Share Zveřejněno Duben 1, 2018 Dnes jsem dal znovu dlouhý STRES TEST, teplota VRM se zastavila na 60°. Zkoušel si už taktovat to svoje CPU? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Duben 1, 2018 Report Share Zveřejněno Duben 1, 2018 Před 47 minutami, Lukas napsal(a): Dnes jsem dal znovu dlouhý STRES TEST, teplota VRM se zastavila na 60°. Zkoušel si už taktovat to svoje CPU? Které přesně myslíš? Já jich tady jako mám víc Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď