jirkasta 562 Zveřejněno Listopad 16, 2018 Report Share Zveřejněno Listopad 16, 2018 Dnešním dnem byl zahájen provoz s cestujícími v jednom z tubusů Ejpovického tunelu u Plzně. Se svou délkou 4150 metrů se stal nejdelším železničním i silničním tunelem v ČR a trasu z Prahy do Plzně zkrátil o 6 km. Rychlost byla zvýšena ze stávajících 80 km/h na 160 km/h, přičemž návrhová maximální rychlost tunelu je 200 km/h a jízdní dobu z Prahy do Plzně zkrátil o 11 minut. Do úplné modernizace trati Praha - Plzeň zbývá dořešit úsek z Prahy do Berouna, který je v žalostném stavu. Zde se uvažuje o mnohem delším tunelu pod Českým krasem. Nová trať zakreslena modře, stará trať je zakreslena v mapě přes Chrást 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Barendol 642 Zveřejněno Listopad 16, 2018 Report Share Zveřejněno Listopad 16, 2018 (upraveno) U nás (Ústí nad Orlicí - Choceň) se o železničních tunelech taky nějakou dobu mluví. Mohli by to napojit do jednoho celku s Choceňským tunelem, to by pak byla délka. Dodatek: Jen se mi zdá, že těch 200km/h je trochu malá maximálka. Ale nejsem znalec... Dodatek 2: Trochu mi ty tunely připomínají, jak hraju TTD. Editoval(a) Listopad 16, 2018 Barendol Dodatek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
jirkasta 562 Zveřejněno Listopad 16, 2018 Author Report Share Zveřejněno Listopad 16, 2018 Před 35 minutami, Barendol napsal(a): U nás (Ústí nad Orlicí - Choceň) se o železničních tunelech taky nějakou dobu mluví. Mohli by to napojit do jednoho celku s Choceňským tunelem, to by pak byla délka. Dodatek: Jen se mi zdá, že těch 200km/h je trochu malá maximálka. Ale nejsem znalec... Dodatek 2: Trochu mi ty tunely připomínají, jak hraju TTD. Maximálka to není, samozřejmě můžou mít tunely i daleko vyšší rychlosti. V Česku na tratích, které nejsou od začátku stavěny jako vysokorychlostní ale vyšší rychlost nejde z mnoha důvodů. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď