Jump to content

Pentium 4620 nebo Intel core i3 6100

Recommended Posts

Řekl bych, že je to podobné. Oba mají 2/4 jádra, i3 má sice o 200 MHz vyšší takt, ale to je prd a dle benchmarků je také výpočetní výkon i3 o 5% vyšší, což tomu víceméně odpovídá. Ale je o 500 Kč dražší. To je asi všechno ke srovnání těchto dvou, pak samozřejmě existují alternativy postavené na výkonnějších modelech nebo Ryzenu.

Pokud na tom chceš hrát nějak rozumně hry, tak ti to ale nebude stačit.

Editoval(a) jirkasta
Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 1 minutou, jirkasta napsal(a):

Řekl bych, že je to podobné. Oba mají 2/4 jádra, i3 má sice o 200 MHz vyšší takt, ale to je prd a dle benchmarků je také výpočetní výkon i3 o 5% vyšší, což tomu víceméně odpovídá. Ale je o 500 Kč dražší. To je asi všechno ke srovnání těchto dvou, pak samozřejmě existují alternativy postavené na výkonnějších modelech nebo Ryzenu.

Do ryzenu jsem puvodne chtěl jit ale co jsem byl u chlapa co řídí celou firmu tak by řekl že by do ryzenu vůbec nešel.A ještě bych se chtěl zeptat jestli je tato Zakladni deska dobrá https://www.czc.cz/asus-b150m-pro-gaming-intel-b150/184216/produkt

Odkaz na příspěvek
Před 19 minutami, adamosgame LP napsal(a):

Do ryzenu jsem puvodne chtěl jit ale co jsem byl u chlapa co řídí celou firmu tak by řekl že by do ryzenu vůbec nešel.A ještě bych se chtěl zeptat jestli je tato Zakladni deska dobrá https://www.czc.cz/asus-b150m-pro-gaming-intel-b150/184216/produkt

Každý na to má svůj názor, já taky nejsem Ryzenu příliš nakloněn. Každopádně za své peníze dostaneš na ryzenu lepší maximální výkon, herní je prozatím lepší Intel kvůli vyššímu výkonu na jedno jádro.

Není vůbec dobrá. Základní chyba je, že to není čipset B250 a tudíž můžeš mít problémy s umístěním 7100 i toho Pentia. Tipuju, že má další technické špatnosti, které lépe objasní @milanfon. A dál má oblíbená chyba - jedná se o formát micro ATX, předpokládám, že budeš mít ATX bednu. Doporučil bych ti třeba tohle: https://www.czc.cz/msi-b250-pc-mate-intel-b250/204400/produkt

Editoval(a) jirkasta
Odkaz na příspěvek
Just now, adamosgame LP napsal(a):

A neznáte jinou Zakladku nejlépe v červené aby nebylo  něco modre druhé červené

Na fóru se tyká B| Do červena tam vidím jen samé dražší, např. https://www.czc.cz/asus-rog-strix-b250h-gaming-intel-b250/219812/produkt Ale myslím, že barvu vůbec řešit nemusíš.

Odkaz na příspěvek

Podle mě je deska OK, ale opravdu nechápu, proč nechceš jít do Ryzenu. Za 1. to má 4 jádra, za 2. má nižší spotřebu a méně topí než Intel, za 3. jde taktovat a to dobře. Mimochodem ty firemní Ryzen (Ryzen Pro) nestojí za nic, ale ty nejsou pro tebe.

Odkaz na příspěvek
Just now, jirkasta napsal(a):

Opět micro ATX. Ale pokud jinak nedáš... Ještě počkej na názory ostatních.

Jestli někdo chce opravdu budget, tak mATX je také možnost. Přeci jenom už je to zbytečná investice kvůli nějakému pohodlí, na které musíš kvůli ceně zapomenout.

Odkaz na příspěvek
Just now, milanfon napsal(a):

Jestli někdo chce opravdu budget, tak mATX je také možnost. Přeci jenom už je to zbytečná investice kvůli nějakému pohodlí, na které musíš kvůli ceně zapomenout.

Já to chápu, ale mnohdy to tam dávají lidé i s budgetem třeba 25 papírů a to už mi přijde zvláštní :D Ta ATX zas tolik nestojí a co je větší, to je lepší...

Odkaz na příspěvek

Já do toho nejdu protože mě řekl chlap co řídí firmu celou že je na hraní lepší Intel .Jinak ta deska by cca měla byt do 2500

Tak to má pravdu, ale do budoucna se dá očekávat optimalizace na více jader i u her. Každopádně u těch nízkých Ryzenů bych do toho klidně šel, protože velký rozdíl nepocítíš (na 4 jádra hry optimalizované většinou jsou).

Odkaz na příspěvek

Ale já to chci jen na hry typu Gta 5 ,Cs:go,lolko

Tak to jsou přesně hry, které na 4 jádra optimalizované budou. V tomto případě bych ti asi Ryzen 3 1300X dokonce i doporučil, protože na dvě i čtyři jádra poskytne 30% vyšší výkon než i3 7100. U výkonu na jedno jádro sice ztratíš 8%, ale to u těchto nových her vůbec nevadí. Určitě je lepší Ryzen.

Odkaz na příspěvek
Před 3 minutami, adamosgame LP napsal(a):

na hraní lepší Intel

To není u budget procesorů tak úplně pravda. Navíc pokud chceš hrát hry typu GTA V A GS:GO, tak tam se ti více hodí surový výkon procesoru, ne ten jednojádrový, co ti nabízí Intel. Jako stále by možná bylo lepší si počkat na novou generaci procesorů od Intelu (5.10.), ale jestli to chceš hned, tak Pentium ani i3 se ti nevyplatí.

Odkaz na příspěvek

Já furt nwm jestli jit do amd ale asi pujdu a rozhodné bych dal ryzen 3 1200 která se dá taktovata je vykonostne lepší

Mrkni sem na srovnání: http://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-3-1300X-vs-Intel-Core-i3-7100/3930vs3891 Uvidíš, že je tam skoro o 30% lepší výkon na více jader.

V případě 1200 je to o 20% lepší. Ale to už jdi raději do toho 1300X.

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...