Jump to content

Recommended Posts

Před 1 hodinou, milanfon napsal(a):

Je to na aktuální Intel HEDT (hi-end) procesory (takže jo, na práci, čipset X299), pro střední třídu Xeonů a pracovní Xeon W (teď z hlavy nevím čipsety).

A dají se použít i na hry? Ano, jiné Intely by byly lepší ale tyhle mají hezké krabičky xD

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 8 minutami, Vladimír Kadlec napsal(a):

A dají se použít i na hry? Ano, jiné Intely by byly lepší ale tyhle mají hezké krabičky xD

Nejsou lepší Intely, tohle je high-endová platforma a hraje se na nich naprosto v pohodě, jeden mám v PC: 7820X.

Editoval(a) Lukas
Odkaz na příspěvek
Před 3 minutami, Lukas napsal(a):

Nejsou lepší Intely, tohle je high-endová platforma a hraje se na nich naprosto v pohodě, jeden mám v PC: 7820X.

Jen v testech jsem vždy viděl že třeba AMD Ryzen 7 teď přesně nevím jakej ale byla to první generace, tak ten si prostě vedl lépe.

A stojí méně. Testy byly prováděny s 1070.

Editoval(a) Vladimír Kadlec
Ještě jsem něco dopsal
Odkaz na příspěvek

Když nepočítám Kaby-lake, který do týhle platformy spadly asi omilem, tak já mám druhej nejslapší sky-lake-X, ale má rovněž jako 2700X 8 jader a 16 vláken a ten můj je ve všech ohledech výkonnější. Ale je pravda, že se teď nevyplatí, protože je 2x dražší. Inteli jsou teď prostě za nesmysl.

Odkaz na příspěvek
Před 2 minutami, Lukas napsal(a):

Když nepočítám Kaby-lake, který do týhle platformy spadly asi omilem, tak já mám druhej nejslapší sky-lake-X, ale má rovněž jako 2700X 8 jader a 16 vláken a ten můj je ve všech ohledech výkonnější. Ale je pravda, že se teď nevyplatí, protože je 2x dražší. Inteli jsou teď prostě za nesmysl.

A co až vyjdou 9.th  generace?

Odkaz na příspěvek

Jediné na co jsem si teď vzpomněl, je to, že Inteláci vypustili do éteru správu, že by jejich high-end, mezi těmito novými, což by měla bejt coffee-lakeová i9 8jádro, která by měla mít připájený IHC. Ta by na mě mohla udělat, i dojem.   

Editoval(a) Lukas
  • Souhlasím 1
Odkaz na příspěvek
Před 2 minutami, Vladimír Kadlec napsal(a):

Mě spíše štvou ty Intelovské ceny, ale jak jsi myslím že zrovna ty říkal  tak AMD je spíše kusová loterie 

já bych chtěl taktovat a na to je ten Intel prostě lepší, ale ty ceny :(

Ta samá loterie, jako AMD, akorát, že je obecně dostaneš vejš, ale jsou mezi něma taky rozdíly, mezi nejhoršíma a nejlepšíma kusama, markantní.

Odkaz na příspěvek
Před 1 minutou, Lukas napsal(a):

Ta samá loterie, jako AMD, akorát, že je obecně dostaneš vejš, ale jsou mezi něma taky rozdíly, mezi nejhoršíma a nejlepšíma kusama, markantní.

Samozřejmě vím že to nikdo nemůže vědeť přesně ale nevíse náhodou kdy by měli Intely slevit?

Odkaz na příspěvek
Před 1 minutou, Vladimír Kadlec napsal(a):

Samozřejmě vím že to nikdo nemůže vědeť přesně ale nevíse náhodou kdy by měli Intely slevit?

Údajně mají problémy s výrobou a musí teď kontraktovat i TSMC. Ovšem, jestli si vyrobili dost těch nových, mohli by být levnější, ale to spíš nečekej.

Odkaz na příspěvek
Just now, milanfon napsal(a):

Údajně mají problémy s výrobou a musí teď kontraktovat i TSMC. Ovšem, jestli si vyrobili dost těch nových, mohli by být levnější, ale to spíš nečekej.

Ok a jaký procesor do 4K by jste doporučili k 1070 ? mě napadl AMD Ryzen 5 1600, Ryzen 5 1400 a nebo 2600

Odkaz na příspěvek

Když tu 14stovku nataktuješ co půjde, tak bude s 1070 spolupracovat na hranici snesitelnosti, v rámci botleneck efektu. Tak že bych ti doporučil minimálně 15stovku, opět taktéž nataktovanou, pak už by ses měl dostat na optimální spolupráci CPU+VGA.

Odkaz na příspěvek
Just now, Lukas napsal(a):

Když tu 14stovku nataktuješ co půjde, tak bude s 1070 spolupracovat na hranici snesitelnosti, v rámci botleneck efektu. Tak že bych ti doporučil minimálně 15stovku, opět taktéž nataktovanou, pak už by ses měl dostat na optimální spolupráci CPU+VGA.

takže mnohem lepší je 1600 :D

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...