Jump to content

Návod jak opravit Windows 10

Recommended Posts

Tento příspěvek je spojený s tímto videem. V podstatě ho nepotřebujete vidět, ale doporučoval bych:

Video

Sem by se asi hodilo napsat ty postupy k těm věcem o kterých jsem mluvil, takže asi nebudu plýtvat vaším časem, aby jste museli číst A B C D... , takže radši přejděme na ty jednotlivé body.

Snížení bezpečnostních opatření

Tohle je asi to nejjednodušší, co tu máme. Vesměs nám budou stačit 2 body:

1. Ovládací panely > Segment "Zapezpečení a údržba" Změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů
  2. Vyleze vám okno se sliderem, který prostě posunete úplně dolů

vlcsnap-2018-09-01-22h04m51s363.png

vlcsnap-2018-09-01-22h08m06s947.png

Vypnutí Widnows Update

Toto je jedna ze složitějších operací a záleží zde velmi na tom, jaký systém máte. Stejné to bude i u dalších položek. Každopádně v obou případech byste měli zkusit udělat tohle. Nikdy se mi neověřilo, že to funguje, ale jako pojistka to může být dobré:

1. Win + R > "services.msc", Enter > Tady si najděte službu Windows Update a dvakrát na ni klikněte
  2. Vyleze vám okno, kde je položka "Typ zpuštění" a přepnete to na "Zakázáno"

vlcsnap-2018-09-01-22h15m00s893.png

Pro verzi Home je vždy nutné toto kompletně vypnout přes registry: 

1. Do registrů se dostanete Win + R nebo prostě start > "regedit", Enter
  2. V tomto okně na postranní liště se odnavigujte do adresáře "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows"
  3. Pravým tlačítkem klikněte na složku "Windows" a dejte Nový > Klíč
  4. Tímto jste vlastně v této "složce" vytvořili nový klíč, který si pojmenujte "AU"
  5. Na volné místo v pravé části okna klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte Nový > Hodnota DWORD (32 bitová)
  6. Tuto hodnotu pojmenujte "AUOptions"
  7. Dvojím klikem se dostanete do jejích vlastností, kde nastavíte hodnotu na 2
  8. Vypnutím editoru registrů dokončíte akci

vlcsnap-2018-09-01-22h21m40s663.png

vlcsnap-2018-09-01-22h24m03s195.png

vlcsnap-2018-09-01-22h27m30s391.png

U ostatních verzí Windowsu (jako Pro, Education, Enterprise, Workstation) to jde udělat malinko jednodušeji (tím si tedy nejsem úplně jistý, ale rozhodně zde nemůžete po*rat tolik věcí jako v registrech):

1. Jděte do Editoru místních zásad skupiny: Win + R > "gpedit.msc"
  2. V levé části okna se odnavigujte do složky Konfigurace počítače Šablony pro správu > Součásti systému Windows Windows Update
  3. V pravé části okna najděte položku "Konfigurace automatických aktualizací" a dvakrát na ni klikněte
  4. V pravé horní části tohoto okna přepněte přepínač do polohy "Zakázáno" a dejte OK
  5. Zavřete všechna okna a hotovo :D 

vlcsnap-2018-09-01-22h41m26s894.png

vlcsnap-2018-09-01-22h41m13s209.png

Odinstalace bloatwaru

Některé vestavěné aplikace, které nejdou odinstalovat konvenčním způsobem můžete odstranit touto jednoduchou metodou

1. Otevřete PowerShell (jako správce)
  2. Do konzole napište tento příkaz. Názvy interní názvy aplikací, které chcete odinstalovat, najdete na této stránce.
    Get-AppxPackage *název aplikace* | Remove-AppxPackage

3. Potvrďte klávesou Enter a vyčkejte než se daná aplikace odinstaluje.

*Aplikaci XBox se mi nikdy nepodařilo odinstalovat (ani jinými příkazy), takže pokud by se vám to povedlo, dejte vědět.

vlcsnap-2018-09-02-21h27m43s317.pngvlcsnap-2018-09-02-21h27m51s872.png

Vypnutí "ochrany" Windows Defender

U všech systémů udělejte jako první následující:

1.  Otevřete aplikaci Defender a v ní záložku Řízení aplikací a prohlížečů.
  2. Vše zde přepněte do stavu Vypnuto.
  3. Když zde najedete dolů, najdete odkaz do okna Nastavení Ochrany Exploit Protection.
  4. Zde opět vše přepněte do stavu "Ve výchozím nastavení vypnuto".

vlcsnap-2018-09-02-21h34m01s377.pngvlcsnap-2018-09-02-21h35m17s278.pngvlcsnap-2018-09-02-21h35m25s480.png

U verze Home poté postupujte takto:

1. Jděte do editoru registrů:  Win + R nebo prostě start > "regedit", Enter
  2. V tomto okně na postranní liště se odnavigujte do adresáře "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender"
  3. Na volné místo v pravé části okna klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte Nový > Hodnota DWORD (32 bitová)
  4. Tuto hodnotu pojmenujte "DisableAntiSpyware"
  5. Dvojím klikem se dostanete do jejích vlastností, kde nastavíte hodnotu na 1
  6. Vypnutím editoru registrů dokončíte akci

vlcsnap-2018-09-02-21h40m12s946.pngvlcsnap-2018-09-02-21h40m00s065.png

U ostatních verzí Windows použije tento způsob:

1. Jděte do Editoru místních zásad skupiny: Win + R > "gpedit.msc"
  2. V levé části okna se odnavigujte do složky Konfigurace počítače Šablony pro správu > Součásti systému Windows Antivirová ochrana v programu Windows Defender
  3. V pravé části okna najděte položku "Vypnout antivirovou ochranu v programu Windows Defender" a dvakrát na ni klikněte
  4. V pravé horní části tohoto okna přepněte přepínač do polohy "Povoleno" a dejte OK
  5. Zavřete všechna okna a hotovo :D 

vlcsnap-2018-09-02-21h43m25s260.pngvlcsnap-2018-09-02-21h43m42s071.png

Vypnutí overlaye XBox DVR

Tohle je tady zbytečné popisovat, protože na to už má krásný návod steam.

Vrácení starého směšovače

vlcsnap-2018-09-04-20h59m38s260.png

1. Otevřete Editor registrů (Win + R, "regedit", Enter)
  2. Odnavigujte se do adresáře "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion" pomocí levé části okna.
  3. Klikněte pravým tlačítkem na prázdné místo na pravo a zvolte Nový > Klíč
  4. Tento klíč pojmenujte "MTCUVC"
  5. Uvnitř tohoto klíče opět klikněte na prázné místo a dejte Nový > Hodnota DWORD (32 bitová)
  6. Tuto hodnotu pojmenujte "EnableMtcUvc" a ponechte její hodnotu na 0

vlcsnap-2018-09-04-21h00m18s956.png

• Like 3
Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 13 minutami, jirkasta napsal(a):

Není lepší to neřešit? Pro mě za mě, ať si diagnostická data WIndows odesílá, speciálně jestli to pomůže lepším updatům :D 

Já to dělám pro pohodlí, ne kvůli nějaké paranoie, že mi někdo sebere data :D

Odkaz na příspěvek
Před 1 minutou, Romantus97 napsal(a):

@milanfon Jak je dole ten Current version ve Windows NT, tak u mě ta složka není k nalezení (respektive našel jsem Current version je ve Windows), bude to fungovat i takhle?

To je divný, ale nemělo by to fungovat. Ty potřebuješ zasáhnout do jádra, ne do jeho nadstavby.

Odkaz na příspěvek
Před 44 minutami, Mr.Skuda napsal(a):

Ohledně jedné připomínky z videa, jak donutíš instalátor k N verzi? Já to tam neviděl, nebyla ta možnost

No měl bys mít přímo klíč na N verzi, ale jinak se to dá udělat tak, že ten klíč nezadáš a ono ti to dá výběr verzí, kde by měli být i ty N verze.

• Like 1
Odkaz na příspěvek
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.