milanfon 887 Zveřejněno Září 1, 2018 Report Share Zveřejněno Září 1, 2018 Tento příspěvek je spojený s tímto videem. V podstatě ho nepotřebujete vidět, ale doporučoval bych: Video Sem by se asi hodilo napsat ty postupy k těm věcem o kterých jsem mluvil, takže asi nebudu plýtvat vaším časem, aby jste museli číst A B C D... , takže radši přejděme na ty jednotlivé body. Snížení bezpečnostních opatření Tohle je asi to nejjednodušší, co tu máme. Vesměs nám budou stačit 2 body: Ovládací panely > Segment "Zapezpečení a údržba" - Změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů Vyleze vám okno se sliderem, který prostě posunete úplně dolů Vypnutí Widnows Update Toto je jedna ze složitějších operací a záleží zde velmi na tom, jaký systém máte. Stejné to bude i u dalších položek. Každopádně v obou případech byste měli zkusit udělat tohle. Nikdy se mi neověřilo, že to funguje, ale jako pojistka to může být dobré: Win + R > "services.msc", Enter > Tady si najděte službu Windows Update a dvakrát na ni klikněte Vyleze vám okno, kde je položka "Typ zpuštění" a přepnete to na "Zakázáno" Pro verzi Home je vždy nutné toto kompletně vypnout přes registry: Do registrů se dostanete Win + R nebo prostě start > "regedit", Enter V tomto okně na postranní liště se odnavigujte do adresáře "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows" Pravým tlačítkem klikněte na složku "Windows" a dejte Nový > Klíč Tímto jste vlastně v této "složce" vytvořili nový klíč, který si pojmenujte "AU" Na volné místo v pravé části okna klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte Nový > Hodnota DWORD (32 bitová) Tuto hodnotu pojmenujte "AUOptions" Dvojím klikem se dostanete do jejích vlastností, kde nastavíte hodnotu na 2 Vypnutím editoru registrů dokončíte akci U ostatních verzí Windowsu (jako Pro, Education, Enterprise, Workstation) to jde udělat malinko jednodušeji (tím si tedy nejsem úplně jistý, ale rozhodně zde nemůžete po*rat tolik věcí jako v registrech): Jděte do Editoru místních zásad skupiny: Win + R > "gpedit.msc" V levé části okna se odnavigujte do složky Konfigurace počítače > Šablony pro správu > Součásti systému Windows > Windows Update V pravé části okna najděte položku "Konfigurace automatických aktualizací" a dvakrát na ni klikněte V pravé horní části tohoto okna přepněte přepínač do polohy "Zakázáno" a dejte OK Zavřete všechna okna a hotovo Odinstalace bloatwaru Některé vestavěné aplikace, které nejdou odinstalovat konvenčním způsobem můžete odstranit touto jednoduchou metodou Otevřete PowerShell (jako správce) Do konzole napište tento příkaz. Názvy interní názvy aplikací, které chcete odinstalovat, najdete na této stránce. Get-AppxPackage *název aplikace* | Remove-AppxPackage Potvrďte klávesou Enter a vyčkejte než se daná aplikace odinstaluje. *Aplikaci XBox se mi nikdy nepodařilo odinstalovat (ani jinými příkazy), takže pokud by se vám to povedlo, dejte vědět. Vypnutí "ochrany" Windows Defender U všech systémů udělejte jako první následující: Otevřete aplikaci Defender a v ní záložku Řízení aplikací a prohlížečů. Vše zde přepněte do stavu Vypnuto. Když zde najedete dolů, najdete odkaz do okna Nastavení Ochrany Exploit Protection. Zde opět vše přepněte do stavu "Ve výchozím nastavení vypnuto". U verze Home poté postupujte takto: Jděte do editoru registrů: Win + R nebo prostě start > "regedit", Enter V tomto okně na postranní liště se odnavigujte do adresáře "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender" Na volné místo v pravé části okna klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte Nový > Hodnota DWORD (32 bitová) Tuto hodnotu pojmenujte "DisableAntiSpyware" Dvojím klikem se dostanete do jejích vlastností, kde nastavíte hodnotu na 1 Vypnutím editoru registrů dokončíte akci U ostatních verzí Windows použije tento způsob: Jděte do Editoru místních zásad skupiny: Win + R > "gpedit.msc" V levé části okna se odnavigujte do složky Konfigurace počítače > Šablony pro správu > Součásti systému Windows > Antivirová ochrana v programu Windows Defender V pravé části okna najděte položku "Vypnout antivirovou ochranu v programu Windows Defender" a dvakrát na ni klikněte V pravé horní části tohoto okna přepněte přepínač do polohy "Povoleno" a dejte OK Zavřete všechna okna a hotovo Vypnutí overlaye XBox DVR Tohle je tady zbytečné popisovat, protože na to už má krásný návod steam. Vrácení starého směšovače Otevřete Editor registrů (Win + R, "regedit", Enter) Odnavigujte se do adresáře "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion" pomocí levé části okna. Klikněte pravým tlačítkem na prázdné místo na pravo a zvolte Nový > Klíč Tento klíč pojmenujte "MTCUVC" Uvnitř tohoto klíče opět klikněte na prázné místo a dejte Nový > Hodnota DWORD (32 bitová) Tuto hodnotu pojmenujte "EnableMtcUvc" a ponechte její hodnotu na 0 3 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Romantus97 452 Zveřejněno Září 5, 2018 Report Share Zveřejněno Září 5, 2018 @milanfon link na seznam bloatware názvů? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Září 5, 2018 Author Report Share Zveřejněno Září 5, 2018 Před 25 minutami, Romantus97 napsal(a): @milanfon link na seznam bloatware názvů? Však tam je On 1. 9. 2018 at 22:43, milanfon napsal(a): Do konzole napište tento příkaz. Názvy interní názvy aplikací, které chcete odinstalovat, najdete na této stránce. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Romantus97 452 Zveřejněno Září 5, 2018 Report Share Zveřejněno Září 5, 2018 @milanfon dík jsem slepej proliju krev další půlky Windowsů 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Michal Valko 0 Zveřejněno Září 5, 2018 Report Share Zveřejněno Září 5, 2018 Nie je lepšie používať osmičky ??? 2 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Romantus97 452 Zveřejněno Září 5, 2018 Report Share Zveřejněno Září 5, 2018 @milanfon? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Září 5, 2018 Author Report Share Zveřejněno Září 5, 2018 Před 1 minutou, Romantus97 napsal(a): @milanfon? Někdy něco nejde no... V těch novějších verzích už je to součást systému a tedy běží pořád. Možná to zkusit odebrat v nouzovém režimu nebo nějak vypnout, ale to jsem nezkoušel. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
jirkasta 562 Zveřejněno Září 5, 2018 Report Share Zveřejněno Září 5, 2018 Není lepší to neřešit? Pro mě za mě, ať si diagnostická data WIndows odesílá, speciálně jestli to pomůže lepším updatům Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Září 5, 2018 Author Report Share Zveřejněno Září 5, 2018 Před 13 minutami, jirkasta napsal(a): Není lepší to neřešit? Pro mě za mě, ať si diagnostická data WIndows odesílá, speciálně jestli to pomůže lepším updatům Já to dělám pro pohodlí, ne kvůli nějaké paranoie, že mi někdo sebere data Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Romantus97 452 Zveřejněno Září 5, 2018 Report Share Zveřejněno Září 5, 2018 @milanfon Jak je dole ten Current version ve Windows NT, tak u mě ta složka není k nalezení (respektive našel jsem Current version je ve Windows), bude to fungovat i takhle? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Září 5, 2018 Author Report Share Zveřejněno Září 5, 2018 Před 1 minutou, Romantus97 napsal(a): @milanfon Jak je dole ten Current version ve Windows NT, tak u mě ta složka není k nalezení (respektive našel jsem Current version je ve Windows), bude to fungovat i takhle? To je divný, ale nemělo by to fungovat. Ty potřebuješ zasáhnout do jádra, ne do jeho nadstavby. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Romantus97 452 Zveřejněno Září 5, 2018 Report Share Zveřejněno Září 5, 2018 @milanfon koukni sám... Kdyžtak mi jde o starý směšovač... Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Září 5, 2018 Author Report Share Zveřejněno Září 5, 2018 Před 3 minutami, Romantus97 napsal(a): @milanfon koukni sám... Kdyžtak mi jde o starý směšovač... Ale ty máš být v SOFTWARE\Microsoft, ne v SOFTWARE\Policies 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Romantus97 452 Zveřejněno Září 5, 2018 Report Share Zveřejněno Září 5, 2018 @milanfon dík, nevšiml jsem si, šel jsem rovnou z předchozího chodu... Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Pd307 111 Zveřejněno Září 8, 2018 Report Share Zveřejněno Září 8, 2018 Doporučí mi někdo upgradovat z verze 1703 na 1803? Nebo to mám nechat tak jak to je? 2 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Erik R. 0 Zveřejněno Září 10, 2018 Report Share Zveřejněno Září 10, 2018 Ahoj nefunguje mi zkratka "gpedit.msc" samozřejmě bez uvozovek. Mohl jsem pokazit něco před tím nebo jaká by mohla být příčina? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Září 10, 2018 Author Report Share Zveřejněno Září 10, 2018 Před 37 minutami, Erik R. napsal(a): Ahoj nefunguje mi zkratka "gpedit.msc" samozřejmě bez uvozovek. Mohl jsem pokazit něco před tím nebo jaká by mohla být příčina? Ty máš Home verzi? 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Nakamuto 371 Zveřejněno Září 10, 2018 Report Share Zveřejněno Září 10, 2018 Ohledně jedné připomínky z videa, jak donutíš instalátor k N verzi? Já to tam neviděl, nebyla ta možnost Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Září 10, 2018 Author Report Share Zveřejněno Září 10, 2018 Před 44 minutami, Mr.Skuda napsal(a): Ohledně jedné připomínky z videa, jak donutíš instalátor k N verzi? Já to tam neviděl, nebyla ta možnost No měl bys mít přímo klíč na N verzi, ale jinak se to dá udělat tak, že ten klíč nezadáš a ono ti to dá výběr verzí, kde by měli být i ty N verze. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Romantus97 452 Zveřejněno Září 20, 2018 Report Share Zveřejněno Září 20, 2018 @milanfon Windows znárodněn 5 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Září 25, 2018 Author Report Share Zveřejněno Září 25, 2018 On 20. 9. 2018 at 14:47, Romantus97 napsal(a): @milanfon Windows znárodněn Spíš takhle si to představuju: Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Martin Vetešník 0 Zveřejněno Září 27, 2018 Report Share Zveřejněno Září 27, 2018 U verze Win10 (2017) Pro šlo xboxapp odinstalovat bez problému :-) Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Nakamuto 371 Zveřejněno Září 30, 2018 Report Share Zveřejněno Září 30, 2018 Do Powershellu normálně zadám Get-AppxPackage *xboxapp* | Remove-AppxPackage A jde to, verze 1803. Bohužel zas nejde spousta dalších věcí pryč Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Romantus97 452 Zveřejněno Říjen 1, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 1, 2018 @Mr.Skuda zítra zkusím 😉 jestli to půjde na Winuxu, tak všude Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Romantus97 452 Zveřejněno Říjen 13, 2018 Report Share Zveřejněno Říjen 13, 2018 @milanfon slyšel jsem že ty prozápadní šmejdi nás sledujou i přes tyhle opatření! Co vím tak to jde taky zablokovat skrze registry ne? Jo chci se dostat na úroveň starého Androidu Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď