Jump to content

Nejede mi naplno ramka na ryznu

Recommended Posts

Ahoj, rád bych se zeptal zda-li by mi nemohl někdo pomoct s ramkama u ryzen 1500X, koukal jsem na net, tam psali ať si aktivuju v biosu XMP, což ale já nemůžu najít, mám Gammix D10 1x 8gb (2666hz), stačí klidně i odkaz na jiný vlákno ... posílám HWinfo k tomu, ramka jede pouze na 1333, což je polovina výkonu :(

5b474b1f6b567_Snmekobrazovky(1).png.1ff9cf0d55fe7328a26ad65c6492577b.png

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Eeee ... no a to mam bejt IT technik :D ... ok, ještě bych rád jednu otázku, CPU mi jede pouze na rychlosti 1.36 nikdy víc nikdy míň, zkoušel jsem to měnit softwarově, nepomohlo, pak i v biosu, taky nic prostě furt to jede na 1.36 na cpu mám vodní pumpu a cpu má 26-30 stupňů, fakt už netuším jak to zvednout ..

Odkaz na příspěvek
Před 38 minutami, Pan KarLos napsal(a):

Eeee ... no a to mam bejt IT technik :D ... ok, ještě bych rád jednu otázku, CPU mi jede pouze na rychlosti 1.36 nikdy víc nikdy míň, zkoušel jsem to měnit softwarově, nepomohlo, pak i v biosu, taky nic prostě furt to jede na 1.36 na cpu mám vodní pumpu a cpu má 26-30 stupňů, fakt už netuším jak to zvednout ..

Musíš tam hodit nějakou zátěž. Jinak je to prostě podtaktované.

• Haha 1
Odkaz na příspěvek
1 hour ago, Pan KarLos napsal(a):

Já mám dokonce jen 0,8 GHz... Naprosto s tebou soucítím.

5b4781810b093_jen800.png.f07c11dc4257ab50e504f317172c4657.png

Odkaz na příspěvek
Před 2 minutami, Pan KarLos napsal(a):

Aha ... Takže je to normální jo ? Že ani cinemabench mi nejede vejš, prostě je to stucklý a nevyžeru z toho víc jak 40% zátěže ... ale dobře budu vám věřit ... :( i tak radši přiložim obrázek :D ... no nic tak dík všem <3 

Ano, v klidu je naprosto normální, že se ti CPU podtaktuje :D Proč by měl žrát proud s vysokými frekvencemi, když nemá nic na práci? :lul:

Chtěl jsem si z tebe udělat prdelky, ale po zhlédnutí toho tvého obrázku se mi opravdu něco nezdá. Vypadá to, že ti to skutečně někdo manuálně podtaktoval. Kdo ti to sestavoval a co máš za desku?

Odkaz na příspěvek
Před 1 hodinou, Pan KarLos napsal(a):

Radši jsem to vyfotil abyste si udělali obrázek sami :)

27 °C je už skoro málo :D V každém případě tam máš nastaveno 3,5 GHz, takže je to podezřelý. Koukni, co píše Vlastnosti systému v Tento počítač.

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...