Pan KarLos 1 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 Ahoj, rád bych se zeptal zda-li by mi nemohl někdo pomoct s ramkama u ryzen 1500X, koukal jsem na net, tam psali ať si aktivuju v biosu XMP, což ale já nemůžu najít, mám Gammix D10 1x 8gb (2666hz), stačí klidně i odkaz na jiný vlákno ... posílám HWinfo k tomu, ramka jede pouze na 1333, což je polovina výkonu Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Vladimír Kučák 195 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 To je normálne. DDR = double data rate. To znamená, že skutočnú frekvenciu dostaneš keď to vynásobiš dvoma. 2 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Pan KarLos 1 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Author Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 Eeee ... no a to mam bejt IT technik ... ok, ještě bych rád jednu otázku, CPU mi jede pouze na rychlosti 1.36 nikdy víc nikdy míň, zkoušel jsem to měnit softwarově, nepomohlo, pak i v biosu, taky nic prostě furt to jede na 1.36 na cpu mám vodní pumpu a cpu má 26-30 stupňů, fakt už netuším jak to zvednout .. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 Před 38 minutami, Pan KarLos napsal(a): Eeee ... no a to mam bejt IT technik ... ok, ještě bych rád jednu otázku, CPU mi jede pouze na rychlosti 1.36 nikdy víc nikdy míň, zkoušel jsem to měnit softwarově, nepomohlo, pak i v biosu, taky nic prostě furt to jede na 1.36 na cpu mám vodní pumpu a cpu má 26-30 stupňů, fakt už netuším jak to zvednout .. Musíš tam hodit nějakou zátěž. Jinak je to prostě podtaktované. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
jirkasta 564 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 1 hour ago, Pan KarLos napsal(a): Eeee ... no a to mam bejt IT technik ... ok, ještě bych rád jednu otázku, CPU mi jede pouze na rychlosti 1.36 nikdy víc nikdy míň, zkoušel jsem to měnit softwarově, nepomohlo, pak i v biosu, taky nic prostě furt to jede na 1.36 na cpu mám vodní pumpu a cpu má 26-30 stupňů, fakt už netuším jak to zvednout .. Já mám dokonce jen 0,8 GHz... Naprosto s tebou soucítím. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Pan KarLos 1 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Author Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 Aha ... Takže je to normální jo ? Že ani cinemabench mi nejede vejš, prostě je to stucklý a nevyžeru z toho víc jak 40% zátěže ... ale dobře budu vám věřit ... i tak radši přiložim obrázek ... no nic tak dík všem <3 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
jirkasta 564 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 Před 2 minutami, Pan KarLos napsal(a): Aha ... Takže je to normální jo ? Že ani cinemabench mi nejede vejš, prostě je to stucklý a nevyžeru z toho víc jak 40% zátěže ... ale dobře budu vám věřit ... i tak radši přiložim obrázek ... no nic tak dík všem <3 Ano, v klidu je naprosto normální, že se ti CPU podtaktuje Proč by měl žrát proud s vysokými frekvencemi, když nemá nic na práci? Chtěl jsem si z tebe udělat prdelky, ale po zhlédnutí toho tvého obrázku se mi opravdu něco nezdá. Vypadá to, že ti to skutečně někdo manuálně podtaktoval. Kdo ti to sestavoval a co máš za desku? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
misoCPU 23 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 Multiplier máš *15.5 spust HWINFO only senzor a pusty napr. cinebench potom budeš vedieť MAX Ghz CPU Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Pan KarLos 1 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Author Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 @jirkasta Deska: ASUS TUF B350M-PLUS GAMING a sestavoval jsem si to sám Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Pan KarLos 1 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Author Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 @misoCPU Zkusil jsem, výsledky furt ty samý, sice tam byla výtěž 100% ale nevylezl nad frekvenci 1550 Mhz Kdybys chtěl pošlu ti obrázek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
misoCPU 23 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 a používaš poslednú verziu CPU-Z tak isto HWINFO lebo nie všetky takéto programy boli update na AM4 ja som to riešil na svojom PC Ryzen pre istotu Clear CMOS na doske a flash nový BIOS ak si to už nespravil... Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Pan KarLos 1 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Author Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 @misoCPU Hele, používám verzi v5.86-3480 a bios jsem tam dal každý, který výrobce dodává na jejich stránkách a nic nepomohlo Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Pan KarLos 1 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Author Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 Ještě přemýšlím že resetuju do základů windows ale nedávám tomu moc že by to pomohlo Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
misoCPU 23 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 windows nie bios resetuj Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Pan KarLos 1 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Author Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 to se dělá jak ? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
jirkasta 564 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 Před 25 minutami, misoCPU napsal(a): windows nie bios resetuj Tak, resetuj BIOS a uvidíme, co to udělá. Kdyžtak to budeš muset přetaktovat ručně. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
misoCPU 23 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 hľadaj na doske a v manuáli mne sa vtom nechce šprtať http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/TUF_B350M-PLUS_GAMING/E12949_TUF_B350M-PLUS_GAMING_UM_web.pdf Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Pan KarLos 1 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Author Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 OK resetováno a furt nic Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
misoCPU 23 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 je tam dvoj-pin CRLTC ale netuším či je to to isté ako CRL CMOS - čo mali zatiaľ všetky dosky čo som mal Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Pan KarLos 1 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Author Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 (upraveno) Hele, nebude vadit když už to nechám na zítra ? Už je večer, pohody čas, udělám to zítra na světle EDIT: musím dát vše z desky pryč ? Editoval(a) Červenec 12, 2018 Pan KarLos Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
misoCPU 23 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 ale keď si to resetol bol si sa pozrieť v biose čo tam máš nastavené ak je všetko na "AUTO" v AI tweaker tak to zmeň na želanú hodnotu len mne sa ta doska zdá byť čudná ? :-D Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Pan KarLos 1 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Author Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 nechal jsem vše na auto, nevím jakou požadovanou hodnotu myslíš Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
jirkasta 564 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 Před 2 minutami, Pan KarLos napsal(a): nechal jsem vše na auto, nevím jakou požadovanou hodnotu myslíš Tak zkontroluj v BIOSu takty a řekni, kolik tam je GHz u CPU. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Pan KarLos 1 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Author Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 Radši jsem to vyfotil abyste si udělali obrázek sami Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
jirkasta 564 Zveřejněno Červenec 12, 2018 Report Share Zveřejněno Červenec 12, 2018 Před 1 hodinou, Pan KarLos napsal(a): Radši jsem to vyfotil abyste si udělali obrázek sami 27 °C je už skoro málo V každém případě tam máš nastaveno 3,5 GHz, takže je to podezřelý. Koukni, co píše Vlastnosti systému v Tento počítač. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď