Jump to content

Recommended Posts

Před 11 hodinami, Jakub Svoboda napsal(a):

Tak u pameti Patriot Viper4 Series 16GB (2x8) KIT DDR4 3200Mhz CL16 se zda, ze namají b-die cipy od samsungu ale d-die. S Ryzenem 5 1600 a na základní desce Asus prime b350m-A dávám max 2933 mhz. Na vyssim taktu jsou ramky nestabilni, v memtestu86 mi to hází errory.

https://www.alza.cz/patriot-viper4-series-16gb-kit-ddr4-3200mhz-cl16-d5023145.htm

https://reviewsuperphones.com/overview-of-the-patriot-viper-4-pv416g320c6k-ddr4-3200-2-x-8-gb-memory-processors-and-memory/

S těmi Vipery je to takové všelijaké. Nejčastější varianta je B-die a E-die, ale často se tam také objevuje právě zmíněný D-Die, který je mimochodem určený hlavně pro servery. Najdou se ale i kusy s Hynix čipy. Každopádně díky za info. Seznam upravím.

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
  • Reakcí 189
  • Vytvořeno
  • Poslední reakce

Top přispěvatelé v tomto vlákně

Top přispěvatelé v tomto vlákně

Populární příspěvky

Ahoj, zmíním se o některých zkušenostech s "G.Skill Trident Z RGB 3200 MHz" a také s "ADATA XPG Z1 3000 MHz" G Skill Trident  jsem kupoval před více jak půl rokem k - Ryzen 1700, Asus ROG Strix B

a co tyto hodně lidí z fóra je má v PC a za mě jsou supr !

Sepsal jsem tady malý přehled RAM a jejich čipů, které využívají. Na internetu se tyhle informace těžce hledají, tak snad vám tohle pomůže. Pokud máte nějaké návrhy na přidání nebo úpravu či dodání in

Přidané obrázky

Před 9 minutami, karakat2 napsal(a):

zdravím, mám dotaz, jaký má vliv na FPS u her když zkombinuju procesor Ryzen a paměti 2x4gb 2400mhz napčíklad Patriot Viper elite které mají samsung E die chipy? předem moc díky

Tahle nižší frekvence brzdí hry zpravidla v řádu jednotek FPS. Každopádně bys měl být schopný je vytáhnout alespoň na 2800 MHz a to už by mělo být o dost lepší.  

Odkaz na příspěvek
  • 1 month later...
Před 50 minutami, cepocomp napsal(a):

Zdravím, rád bych se zeptal, jak je to s tou frekvencí u Ripjaws V.

Rád bych si koupil tyto RAMky, ale píšeš zde, že nižší frekvence mají Hynix čipy.

Díky z odpověď

No teď už je mají všechny. Pravděpodobně přešli ze kvůli nedostatku Samsung B-die na Hynix M-die. Na Intelu ti to může být jedno, ale jestli do chceš dávat k Ryzenu, tak si radši kup něco jiného. 

Odkaz na příspěvek
Před 5 minutami, cepocomp napsal(a):

Ahoj Milane, můžeš mi navrhnout nějaké 2x8gb RAMky.

Vím, že si doporučoval HyperX Predator, ale jsem zmatený těma Samsung B-die čipy.

Díky za odpověď :)

Predatory jsou teď skoro všechny vyprodané. Doporučil bych spíše ADATA GAMMIX. Navíc mají ty B-die čipy.

Odkaz na příspěvek

Zdravím, nechci tady moudřit, ale myslím si že G.Skill TridentZ na 3200 MHz s CL16 jsou Hynix (buď A nebo M die) a CL14 jsou Samsung B-die. Nemám to z vlastní zkušenosti, ale někde na AMD subredditu bylo vlákno zabývající se přímo G.Skill ramkama. Za pár dní budu mít ty CL16, tak to budu moct potvrdit / vyvrátit.

Editoval(a) David Novak
Odkaz na příspěvek
Před 46 minutami, David Novak napsal(a):

Zdravím, nechci tady moudřit, ale myslím si že G.Skill TridentZ na 3200 MHz s CL16 jsou Hynix (buď A nebo M die) a CL14 jsou Samsung B-die. Nemám to z vlastní zkušenosti, ale někde na AMD subredditu bylo vlákno zabývající se přímo G.Skill ramkama. Za pár dní budu mít ty CL16, tak to budu moct potvrdit / vyvrátit.

Je to pravda, protože kvůli nedostatku G.Skill u všech modelů, kde to nebylo pevně dané, přešel z B-die na Hynix.

Odkaz na příspěvek
Před 22 minutami, David Novak napsal(a):

Nevím jestli se na mě usmálo štěstí ale na ASUS PRIME B350 s 1002 biosem jsem byl schopný na 1. pokus nahodit XMP profil na 3200 MHz a POSTnout. Zatím jsem nezkoušel memtest, ale věřím, že to pojede.

Screen: https://imgur.com/a/UCUYK

Tak tohle zase nejsou nějak špatné Hynixy. Měli by to být A-die, takže to nemá Samsung B-die zase tak daleko a optimalizace by pro to měla být určitě dobrá. Budeš zkoušet i vyšší takty jako třeba 3466 MHz? :D Měly by to dát.

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď

• Vytvořit nové...