Jump to content

Recommended Posts

Sepsal jsem tady malý přehled RAM a jejich čipů, které využívají. Na internetu se tyhle informace těžce hledají, tak snad vám tohle pomůže. Pokud máte nějaké návrhy na přidání nebo úpravu či dodání informací, klidně na tento topic zaregujte a přípěvek budu průběžně upravovat.

Corsair

• Dominator Platinum - Samsung B-die, Hynix (novější modely)
  • Vengeance LPX - Micron, Hynix
  • Vengeance LED - Hynix

Kingston Fury

• Beast - Micron E-die
  • Renegade - Hynix D-die (3200CL16)

Kingston HyperX

• Fury - Hynix C-die 
  • Fury (2020), Fury RGB - Nanya A-die
  • Savage - Hynix
  • Predator - Hynix M-die(pod 3000 MHz)/A-die(nad 3000 MHz)
  • Value - Micron

G.Skill

• Trident Z - Samsung B-die, Hynix (4GB a nižší frekvence)
  • FlareX - Samsung B-die
  • Fortis - Samsung B-die
  • Ripjaws V - Samsung B-die, Hynix (Niší frekvence)

Crucial

• Ballistix Sport - Micron, Samsung E-die (4GB)

ADATA

• XPG Z1 - Samsung B-die (8+GB), Hynix C-die (4GB)
  • XPG GAMMIX D10 - Samsung B-die, Hynix M-die

PATRIOT

• Viper Elite - Samsung B-die (8+GB), Samsung E-die (4GB),
  • Viper 4 - Samsung B-die/D-Die (8+GB), Samsung E-die/ Hynix C-Die (4GB), občas také Hynix M-Die, A-Die
  • Viper LED - Samsung B-die
  • Viper RGB - Hynix, Samsung B-die (spíše starší kusy)

GIGABYTE

• AORUS RGB RAM - Samsung B-die (ale nějak pomalé)

Neručíme za korektnost tohoto seznamu. Tento seznam slouží pouze pro přehled. 

• Like 2
Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
  • milanfon pinned this Téma
  • milanfon unpinnedfeatured this Téma
  • 2 weeks later...
  • Reakcí 189
  • Vytvořeno
  • Poslední reakce

Top přispěvatelé v tomto vlákně

Top přispěvatelé v tomto vlákně

Populární příspěvky

Ahoj, zmíním se o některých zkušenostech s "G.Skill Trident Z RGB 3200 MHz" a také s "ADATA XPG Z1 3000 MHz" G Skill Trident  jsem kupoval před více jak půl rokem k - Ryzen 1700, Asus ROG Strix B

a co tyto hodně lidí z fóra je má v PC a za mě jsou supr !

Sepsal jsem tady malý přehled RAM a jejich čipů, které využívají. Na internetu se tyhle informace těžce hledají, tak snad vám tohle pomůže. Pokud máte nějaké návrhy na přidání nebo úpravu či dodání in

Přidané obrázky

Před 5 minutami, Barendol napsal(a):

Jak je to s Patriotem? Našel jsem jejich seznam podporovaných RAM pro Ryzen, ale nevím, jak to je s čipama.

Ty s certifikací pro Ryzen jako Viper Elite mají Samsung B-die čipy, ten zbytek je buďto Hynix nebo Micron.

Odkaz na příspěvek

A co třeba Kingston Value na Micronu? :D A obyčejné Kingstony na Hynixu. A třeba taky Corsair Vengeance na Samsungách... Co jsem koukal na podporu Corsairů na stránkách MSI, tak tam Samsungy převažují. 

Editoval(a) Barendol
Dodatek
Odkaz na příspěvek
1 hour ago, Barendol napsal(a):

A co třeba Kingston Value na Micronu? :D A obyčejné Kingstony na Hynixu. A třeba taky Corsair Vengeance na Samsungách... Co jsem koukal na podporu Corsairů na stránkách MSI, tak tam Samsungy převažují. 

Kingston Value jsou DD3, tady se bavíme o DDR4 :D U těch Corsair Vengeance je to zajímavé. Ty moje mají Micron čipy, ale je možné, že přešli na Samsung B-die, ale to m přijde nepravděpodobné.

Odkaz na příspěvek
  • 4 weeks later...
Před 42 minutami, David Štefek napsal(a):

Vím, že je to blbá otázka ale vždyť je přeci asi úplně jedno jaké mají ramky čipy ne? Stejně záleží na kapacitě frekvenci atd... Možná se značka čipu ještě odráží na životnosti no 

U Ryzenů právě ne. U těch chceš co nejvyšší takt, kterého dosáhneš ideálně na Samsung B-die, ostatní čipy obvykle končí na 2933MHz.

Odkaz na příspěvek

Zdravím,

na tomto fóru neustále čtu jak Gskill ramky mají výhradně a pouze samsung b-die čipy. Já koupil cca 2 týdny zpět tyto (přes doporučení kamaráda a tohoto fóra) a ejhle oni mají Hynix m-die (viz. tento screen). V čipech se nevyznám, takže nevím jestli v nich je nějaký extra rozdíl, ale jen upozorňuji, aby se tu netvrdili nepravdy, protože ty moje Gskill RipjawsV mají Hynix čipy.

PS: mám desku rog strix b350 a Ryzen 5 1600 a vytáhl jsem je max na 2800 MHz

Odkaz na příspěvek
Před 27 minutami, kany napsal(a):

Zdravím,

na tomto fóru neustále čtu jak Gskill ramky mají výhradně a pouze samsung b-die čipy. Já koupil cca 2 týdny zpět tyto (přes doporučení kamaráda a tohoto fóra) a ejhle oni mají Hynix m-die (viz. tento screen). V čipech se nevyznám, takže nevím jestli v nich je nějaký extra rozdíl, ale jen upozorňuji, aby se tu netvrdili nepravdy, protože ty moje Gskill RipjawsV mají Hynix čipy.

No tak to je divný. Je pravda, že sem tam se u nižších frekvencí objeví, ale u 3200 MHz RypijawsV by být neměli. No každopádně se za chybu omlouvám. I tak by ale měli mít M-die dobrou kompatibilitu s Ryzenem. Doufám, že to zkoušíš s nejnovějším BIOSem.

Odkaz na příspěvek
Před 32 minutami, kany napsal(a):

Zdravím,

Dobře, uznávám. Teď jsem si přečetl, že G.Skill a Corsair nedávno začali používat namísto Samsung B-die čipů Hynix, takže jsi nejšpíš chytil jedny z těch novějších. 

Odkaz na příspěvek

Nic se neděje, jen aby věděli ostatní, že to teď tak může být. Nejnovější bios jsem tam měl, ale zlobilo mě, že i když to mám v biosu nastavené, tak mi při vypnutí svítí ledky (před updatem to fungovalo). Tak jsem dal nejdřív o jednu, pak o dvě verze starší - 0809 (doporučila mi to podpora asusu i kamarád) a stejně to furt svítí. Už na něm mám právě i nataktováno a nechce se mi to měnit už. 

Takt procesoru jsem měl na 3,8 a ramky 2800 (ramky víc nedaly prostě) a při zapnutém streamu 720p+60 fps (hra CS:GO - 1080) mi PC padal, tak jsem přetaktoval na 3,7 a už to jede. Zkoušel jsem i Ghost recon (STREAM 720p/60fps, v PC hra 1080/high detaily) a jede to OK. :)

Odkaz na příspěvek
Před 13 minutami, kany napsal(a):

Nic se neděje, jen aby věděli ostatní, že to teď tak může být. Nejnovější bios jsem tam měl, ale zlobilo mě, že i když to mám v biosu nastavené, tak mi při vypnutí svítí ledky (před updatem to fungovalo). Tak jsem dal nejdřív o jednu, pak o dvě verze starší - 0809 (doporučila mi to podpora asusu i kamarád) a stejně to furt svítí. Už na něm mám právě i nataktováno a nechce se mi to měnit už. 

Takt procesoru jsem měl na 3,8 a ramky 2800 (ramky víc nedaly prostě) a při zapnutém streamu 720p+60 fps (hra CS:GO - 1080) mi PC padal, tak jsem přetaktoval na 3,7 a už to jede. Zkoušel jsem i Ghost recon (STREAM 720p/60fps, v PC hra 1080/high detaily) a jede to OK. :)

Použil jsi zátěžový test? Např. OCCT

Odkaz na příspěvek
1 hour ago, WeXeLyk napsal(a):

Ahojte mohol by mi niekto poradiť či sa hodia Corsair Vengence LPX 3000 Mhz CL15 k procesoru Intel Core i5-8400? ďakujem :)

Vengeance LPX už jsou starší RAM a nejsou optimalizované pro Intel 300 plafromu, takže budou mít vyšší latenci, ale nejsou špatné.

Odkaz na příspěvek
  • 4 weeks later...

Tak u pameti Patriot Viper4 Series 16GB (2x8) KIT DDR4 3200Mhz CL16 se zda, ze namají b-die cipy od samsungu ale d-die. S Ryzenem 5 1600 a na základní desce Asus prime b350m-A dávám max 2933 mhz. Na vyssim taktu jsou ramky nestabilni, v memtestu86 mi to hází errory.

https://www.alza.cz/patriot-viper4-series-16gb-kit-ddr4-3200mhz-cl16-d5023145.htm

https://reviewsuperphones.com/overview-of-the-patriot-viper-4-pv416g320c6k-ddr4-3200-2-x-8-gb-memory-processors-and-memory/

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď

• Vytvořit nové...