Jump to content

Povídání o dopravě

Recommended Posts

Před 2 hodinami, Mr.Skuda napsal(a):

To ti do té škodovky nezaplatí ani jednu nádrž :D Nebo máš už něco jiného?

Nepotřebuju Škodovku, pod zadkem mi jezdí metro a vedle tramvaj :D A kousek odsud je taky nádraží :D Ale chápu, že to nemá každý :D 

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 7 minutami, jirkasta napsal(a):

To abych si dal rychle patent na jméno :D 

Proč prodáváš Hondu? :D

http://www.motorkari.cz/profil/?uid=267982

Díky, že narážíš na to, že tu nemám metro ani tramvaj a ani nádraží, jen zastávku, kterou jezdí 2 linky

Editoval(a) Mr.Skuda
Odkaz na příspěvek
Před 3 minutami, jirkasta napsal(a):

To víš no, máš jezdit vlakem, ten snese daleko větší závěje :D 

Nejbližší stanice vlaku je 8km, tam jezdí jen 1 linka, nádraží až 16km

Před 7 minutami, jirkasta napsal(a):

2 linky? Luxus, jaká je doprava o víkendu?

součet ve všech směrech 6 autobusů,

Odkaz na příspěvek
Před 9 minutami, Mr.Skuda napsal(a):

Nejbližší stanice vlaku je 8km, tam jezdí jen 1 linka, nádraží až 16km

součet ve všech směrech 6 autobusů,

No tak to není špatný, taky by tam nemuselo jezdit nic. Máš štěstí, že jsi v kraji s nejlepším dopravním systémem v ČR vůbec, Praha mu šlape na paty.

Odkaz na příspěvek
Před 1 minutou, jirkasta napsal(a):

No tak to není špatný, taky by tam nemuselo jezdit nic. Máš štěstí, že jsi v kraji s nejlepším dopravním systémem v ČR vůbec, Praha mu šlape na paty.

Taky by ale 1/3 nemusel jezdit před 5:00 a dostat se někam a zpátky je téměř nemožné, leda že si na jedné zastávce vystoupíš a 6km dojdeš(cestou domů) což tak vždycky končí. Rozhodně ale nemáme nejlepší silnice v ČR, to je teprve hrůza a děs - tam je 22 let silnice, nikdy neopravená, vždy jen zalátaná, že do největších děr kydnou asfalt a ten převálcujou a tím, že tam je jezdí kamiony a auta se to do 7 měsíců odrolí a na kole je to absolutně nesjízdné. Problém je v tom, že ty autobusy jedou zásadně tam, kam nepotřebuju a odkud není přípojka tam, kam potřebuju, aspoň to podporuje fyzičku

Odkaz na příspěvek
Před 1 minutou, Mr.Skuda napsal(a):

Taky by ale 1/3 nemusel jezdit před 5:00 a dostat se někam a zpátky je téměř nemožné, leda že si na jedné zastávce vystoupíš a 6km dojdeš(cestou domů) což tak vždycky končí. Rozhodně ale nemáme nejlepší silnice v ČR, to je teprve hrůza a děs - tam je 22 let silnice, nikdy neopravená, vždy jen zalátaná, že do největších děr kydnou asfalt a ten převálcujou a tím, že tam je jezdí kamiony a auta se to do 7 měsíců odrolí a na kole je to absolutně nesjízdné. Problém je v tom, že ty autobusy jedou zásadně tam, kam nepotřebuju a odkud není přípojka tam, kam potřebuju, aspoň to podporuje fyzičku

Tak to napiš na IDS JMK, jestli se ti něco nezdá a máš k tomu pádné argumenty.

Odkaz na příspěvek
Před 2 minutami, jirkasta napsal(a):

Tak to napiš na IDS JMK, jestli se ti něco nezdá a máš k tomu pádné argumenty.

Jako takhle, maj tam docela bordel už teď - bus zastaví na stanici, řidič pustí lidi, zavře dveře, rozjede se a mění se mu nápis linky. Je to parádní, když to mají v databázích značený jako přestup a ty tam vystoupíš a zjistíš, že se jen přeznačil

Odkaz na příspěvek
On 11. 2. 2018 at 22:43, Mr.Skuda napsal(a):

Jako takhle, maj tam docela bordel už teď - bus zastaví na stanici, řidič pustí lidi, zavře dveře, rozjede se a mění se mu nápis linky. Je to parádní, když to mají v databázích značený jako přestup a ty tam vystoupíš a zjistíš, že se jen přeznačil

No správně by se tam měla zobrazovat až ta konečná na té druhé lince. Přejezdy jsou v PIDu taky, ten to má ale v JŘ vyznačené v poznámce jako přímý vůz. http://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortalData/362/20171210/362_(2108_1)T.pdf

Odkaz na příspěvek
Před 3 minutami, jirkasta napsal(a):

No správně by se tam měla zobrazovat až ta konečná na té druhé lince. Přejezdy jsou v PIDu taky, ten to má ale v JŘ vyznačené v poznámce jako přímý vůz. http://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortalData/362/20171210/362_(2108_1)T.pdf

Tak asi zavolám na IDS JMK a zeptám se jich na jejich pojetí správně.

Off topic Alert! Chce to tu dopravní a železvniční sekci

Odkaz na příspěvek

Už jsem vám na to dokonce udělal samostatnou sekci :D

Před 5 minutami, Romantus97 napsal(a):

@jirkasta když už to @milanfon přeřadil, tak se rovnou zeptám na tipy jak ušetřit na jízdě vlakem?

Myslím, že @jirkasta už to tady někam psal.  Abych ho doplnil, tak taky doporučuji nakupovat na ČD eshopu, kde dostáváš body a za ty máš pak slevy. Jinak třeba u nás v Ústeckém kraji fungují jízenky DÚK, které se ti vyplatí kupovat, protože jsou levnější jak ty od ČD a jsou podporované jak u ČD, tak u soukromých dopravců a hlavně taky v MHD, takže vlastně místo 3 jízdenek ti stačí jedna.

Odkaz na příspěvek

@Romantus97 já jezdím na měsíční permanentku IDS JMK, která mi platí i pro ČD, ta stojí 600,- - vlakem jezdím málo, hlavně autobusem a sakra se mi to vyplatí, protože jízdenka - 20kč - druhou stranou 26kč - do školy tam a zpátky

třeba letošní březen má 22 všedních dní

1 den(berme levnější variantu) 20 + 20kč

(20 + 20)*22 = 880,-

1*600 = 600,-

+ ježdění v tech zónách v čd zdarma + ještě u nás na vlak nádraží lze zakoupit 24 dílkovou jízdenku(i v autobusech platí), kterou si jde cvaknout různě, př. jedná dvouúsekovka - 1 lísteček, dvouzónovka do 45 minut 3 lístečky apod.

+ možnost dokoupit za 12kč(studentská sleva normálně 16) 1 zónu, na kterou ti neplatí permanentka

Já b\ch řekl, že jsem rád, že žiju v JM

Odkaz na příspěvek
Před 18 hodinami, milanfon napsal(a):

Myslím, že @jirkasta už to tady někam psal.  Abych ho doplnil, tak taky doporučuji nakupovat na ČD eshopu, kde dostáváš body a za ty máš pak slevy. Jinak třeba u nás v Ústeckém kraji fungují jízenky DÚK, které se ti vyplatí kupovat, protože jsou levnější jak ty od ČD a jsou podporované jak u ČD, tak u soukromých dopravců a hlavně taky v MHD, takže vlastně místo 3 jízdenek ti stačí jedna.

Před 19 hodinami, Romantus97 napsal(a):

@jirkasta když už to @milanfon přeřadil, tak se rovnou zeptám na tipy jak ušetřit na jízdě vlakem?

Úplně samostatný speciální článek jsem o tom nepsal, ono dost záleží na trase. Pokud bydlíš v dobrém kraji, kde je IDS a potřebuješ jet kousek osobákem se vyplatí jízdenka IDS, na kterou můžeš přestoupit i na ostatní dopravu, jak řekl @milanfon. Na delší trasy s tarifem ČD se dají dělat i jiné věci, třeba dělené jízdenky. Na to článek udělám.
Kdyžtak sem můžeš popřesunovat všechny ty články k dopravě, co jsem vydal.

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...