Jump to content

Stabilní vzdálený přístup

Recommended Posts

Dobrý den, mám stolní počítač v jedné místnosti a chtěl bych o patro níže dát méně výkonný pc, ze kterého bych se mohl pouze "připojovat" na pc nahoře a normálně ho stabilně používat. Nemám dost stabilní domácí síť na to abych to řešil bezdrátově. Beru každou radu, děkuji.

Editoval(a) fila
Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Napadají mě různé způsoby, ale ani jeden není vhodný pro běžné použití vzdáleného PC, vše je jen na diagnostiku, vzdálenou správu, nějaké ty admin od/instalace atp... A rozhodně to není moc pohodlné

Bez urážky: Nekoukáme moc na filmy s hackerskou tématikou?

Odkaz na příspěvek
Před 2 hodinami, fila napsal(a):

Dobrý den, mám stolní počítač v jedné místnosti a chtěl bych o patro níže dát méně výkonný pc, ze kterého bych se mohl pouze "připojovat" na pc nahoře a normálně ho stabilně používat. Nemám dost stabilní domácí síť na to abych to řešil bezdrátově. Beru každou radu, děkuji.

Takže předpokládám, že oba PC budou v rámci tvé LAN oba připojeni kabelem? 

Odkaz na příspěvek
Před 1 hodinou, milanfon napsal(a):

Ahoj a co na tom plánuješ přesně dělat? Ta řešení jsou různá a každé se hodí pro jiné použití. 

No chtěl bych ho plnohodnotně používat (prohlížeč, dokumenty, tabulky a další), jenom nevím jestli je to vůbec možné plynule.

Odkaz na příspěvek
1 hour ago, fila napsal(a):

ano, win 11

Jestli je to Windows 11 Pro, tak tam si můžeš zapnout Vzdálený Přístup a přes jiný PC se k tomu pak připojit (ve Windowsu je na to přímo program). Vyžaduje to však ideálně, abys ty počítače měli k sobě přímou cestu po síti, jinak budeš muset ještě na routeru mezi nimi udělat předávání portů. Jinak to stačí aktivovat a na druhém PC zadat IP toho, ke kterému se chceš připojit (stačí i název PC, ale ne vždycky to funguje). Za mě jeden z nejspolehlivější způsobů na takové to normální používání. 

Odkaz na příspěvek
Před 13 hodinami, milanfon napsal(a):

Jestli je to Windows 11 Pro, tak tam si můžeš zapnout Vzdálený Přístup a přes jiný PC se k tomu pak připojit (ve Windowsu je na to přímo program). Vyžaduje to však ideálně, abys ty počítače měli k sobě přímou cestu po síti, jinak budeš muset ještě na routeru mezi nimi udělat předávání portů. Jinak to stačí aktivovat a na druhém PC zadat IP toho, ke kterému se chceš připojit (stačí i název PC, ale ne vždycky to funguje). Za mě jeden z nejspolehlivější způsobů na takové to normální používání. 

Jak je myšleno "přímou cestu po síti".?

Odkaz na příspěvek

Víceméně abys z toho klienta mohl mít přímí přístup na IP adresu toho PC, kam se chceš připojit a nebyl třeba za nějakým NATem dalšího subnetu. Víceméně pokud ti půjde udělat ping na jeho IP, tak je to v pohodě. 

Odkaz na příspěvek
1 hour ago, milanfon napsal(a):

Víceméně abys z toho klienta mohl mít přímí přístup na IP adresu toho PC, kam se chceš připojit a nebyl třeba za nějakým NATem dalšího subnetu. Víceméně pokud ti půjde udělat ping na jeho IP, tak je to v pohodě. 

V těchto věcech se vůbec nevyznám takže jsem to vůbec nepochopil

Odkaz na příspěvek
Před 7 hodinami, fila napsal(a):

V těchto věcech se vůbec nevyznám takže jsem to vůbec nepochopil

Ok, tak jednoduše 😅 Na hostitelském PC si zjistíš lokální IP adresu za pomocí příkazu ipconfig (zadáš do příkazové řádky). Na druhém PC pak uděláš příkaz ping <ip adresa>. Jestli příkaz proběhne v pořádku a uvidíš časy, tak je to v pořádku a můžeš zkusit vzdálený přístup. 

Odkaz na příspěvek
Před 23 hodinami, milanfon napsal(a):

Ok, tak jednoduše 😅 Na hostitelském PC si zjistíš lokální IP adresu za pomocí příkazu ipconfig (zadáš do příkazové řádky). Na druhém PC pak uděláš příkaz ping <ip adresa>. Jestli příkaz proběhne v pořádku a uvidíš časy, tak je to v pořádku a můžeš zkusit vzdálený přístup. 

Děkuji za vysvětlení i pro neznalé

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...