Martin S. 2 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Ahoj, chtěl bych poprosit o tip na WiFi 6 router do panelového bytu (průchod přes dvě zdi + hodně WiFi v okolí). Připojovat se bude: 4x notebook (od: MB Pro M2 s WiFi 6e, po: MB Pro 2013 s 802.11n) 4x mobil (mix Android a iPhone) 1x tablet 1x NAS přes kabel Připojený jsem přes 1GBs optický kabel. Uvítal bych nějaký monitoring, abych viděl co se na té WiFi děje. Uvažoval jsem o ASUS TUF-AX6000 ale nevím jestli na tuhle sbírku HW bude 6 antén stačit? Cena moc nerozhoduje ale nechci platit za něco co nevyužiji. Předem děkuji za komentáře. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
domas135 45 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 (upraveno) 1 hour ago, Martin S. napsal(a): Ahoj, chtěl bych poprosit o tip na WiFi 6 router do panelového bytu (průchod přes dvě zdi + hodně WiFi v okolí). Připojovat se bude: 4x notebook (od: MB Pro M2 s WiFi 6e, po: MB Pro 2013 s 802.11n) 4x mobil (mix Android a iPhone) 1x tablet 1x NAS přes kabel Připojený jsem přes 1GBs optický kabel. Uvítal bych nějaký monitoring, abych viděl co se na té WiFi děje. Uvažoval jsem o ASUS TUF-AX6000 ale nevím jestli na tuhle sbírku HW bude 6 antén stačit? Cena moc nerozhoduje ale nechci platit za něco co nevyužiji. Předem děkuji za komentáře. Ahoj, do budoucna plánuji taky přechod na Wi-Fi 6 a být tebou bych se alespoň porozhlédl i po nějakém Mesh systému. Cenově by to mohlo být podobné, ale měl bys lepší pokrytí (když zmiňuješ ty zdi) Já se koukal třeba po tomhle: https://www.czc.cz/tp-link-deco-x20-whole-home-system-3ks/286856/produkt. Ve tvém případě by to mohlo mít ale jednu nevýhodu, a to, že podporuje menší rychlost pro NASku oproti zmíněnému routeru (1Gb/s vs 2,5Gb/s). Budu ale rád, když se zapojí i někdo další a přijde třeba s ještě lepším řešením Editoval(a) Listopad 19 domas135 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 61 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Pokud chcete top, tak dream router plus dle potřeby AP, dle mých zkušeností do bytu stačí dream router a jedno AP. Výhoda unifi AP je napájení PoE (mimo jiné i jejich switche), unifi má skvělou administraci, dDNS přístup přímo od výrobce low budget jakýkoliv mesh systém Pokud to myslíte vážně, rozvod UTP kabelů vás tak jako tak nemine. Takhle to vypadá třeba u mě v 1+3 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
domas135 45 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 (upraveno) Před 9 minutami, Karl666 napsal(a): Pokud to myslíte vážně, rozvod UTP kabelů vás tak jako tak nemine. Jo, s tím jsem počítal už na začátku, ale nic hroznýho, kabelů mám dost Editoval(a) Listopad 19 domas135 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Martin S. 2 Zveřejněno Listopad 19 Author Report Share Zveřejněno Listopad 19 Před 2 hodinami, Karl666 napsal(a): Pokud chcete top, tak dream router A co teprve: Dream Machine, a to jsem nechtěl utrácet . To PoE je super, síťový kabel ještě dotáhnu ale dělat kvůli AP ještě zásuvku by se mi nechtělo. Jinak pěkné video po kterém si ho už neodřeknete UniFi Dream Machine - the BEST WiFi router . Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 61 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Dream Machine jsem vrátil a vzal si dream router, ale za boha si nevzpomenu proč... Mám takový pocit, že kvůli PoE out že neumí? Což pro mě, když mám 2 switche a jedno AP na PoE to bylo docela zásadní Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Martin S. 2 Zveřejněno Listopad 19 Author Report Share Zveřejněno Listopad 19 Před 53 minutami, Karl666 napsal(a): Dream Machine jsem vrátil a vzal si dream router, ale za boha si nevzpomenu proč... Mám takový pocit, že kvůli PoE out že neumí? Což pro mě, když mám 2 switche a jedno AP na PoE to bylo docela zásadní Děkuji za upozornění, tohle mne opravdu nenapadlo kontrolovat. Proč .? Chtěl bych to jejich DPI, IPS, ... Tak mi asi nezbude než dokoupit PoE Injektor . Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 61 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Před 1 minutou, Martin S. napsal(a): Tak mi asi nezbude než dokoupit PoE Injektor . Měly by být součástí balení, kdyžtak se mi 2 válí doma, přímo od ubiquiti Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 61 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Před 28 minutami, Martin S. napsal(a): Chtěl bych to jejich DPI, IPS Jen bych upozornil, že zapnuté DPI/IPS nestíhá ani dream router :-) se všemi zapnutými funkcemi na FW se dostávám někam na 450MBit, po nějakém laborování jsem na 750-800Mbit. Těhle 900 je fakt výjimka, měřeno přímo v routeru. VF modem mám v bridge, takže to všechno visí na UDR Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Martin S. 2 Zveřejněno Listopad 19 Author Report Share Zveřejněno Listopad 19 Před 1 hodinou, Karl666 napsal(a): Dream Machine jsem vrátil a vzal si dream router, ale za boha si nevzpomenu proč... Dream Machine má ještě jeden mínus, je to jen WiFi 5. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 61 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Just now, Martin S. napsal(a): Dream Machine má ještě jeden mínus, je to jen WiFi 5. Jo, tak to bude ono proč jsem ho vracel... Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Martin S. 2 Zveřejněno Listopad 19 Author Report Share Zveřejněno Listopad 19 (upraveno) Před 48 minutami, Karl666 napsal(a): Jo, tak to bude ono proč jsem ho vracel... Jsem si teď udělal diff na specifikace a: Výhoda Dream Machine: lepší CPU - Quad-core Arm® Cortex® A57 at 1.7 GHz (Deam Router: Dual-core Arm® Cortex® A53 at 1.35 GHz) což může být u DPI/IPS výhoda. Výhody Dream Routeru: WiFi 6 PoE WPA3 (Dream Machine uvádí jen: 802.11w/PMF) pro 802.11n (WiFi 4) až 600Mbps (Dream Machine uvádí jen: 300Mbps) na Alze o 2000,- nižší cena Zdroj: Dream Router Specification Dream Machine Specification Závěr: budu následovat vašeho příkladu a počkám až bude dostupný Dream Router Editoval(a) Listopad 19 Martin S. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Martin S. 2 Zveřejněno Listopad 19 Author Report Share Zveřejněno Listopad 19 (upraveno) 1 hour ago, Karl666 napsal(a): se všemi zapnutými funkcemi na FW se dostávám někam na 450MBit, po nějakém laborování jsem na 750-800Mbit. A mohu se zeptat o jaký druh úprav šlo? To jste přes UI vypnul některé zbytné funkce, nebo jste se do toho ponořil přes SSH? A mohl by jste se prosím podělit o detaily? Editoval(a) Listopad 19 Martin S. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 61 Zveřejněno Listopad 20 Report Share Zveřejněno Listopad 20 Asi nejvíce to brzdí Advanced internet filter a Detection sensitivity. Ad block je vypnutý ze zřejmých důvodů (protože youtube), který to tedy také krapet brzdil. Pokud ale budeš (množným číslem jsem začal, protože se dotazovali 2 lidé a odpověď byla stejná) za routerem ISP (ne v bridge) tak fire wall můžeš mít vypnutý/ořezaný a pofrčí to plnou rychlostí 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď