skalka 3 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Dobrý den, rád bych se zeptal jaký i5 procesor 13/14generace je v tuto chvíli nejvýhodnější s tím že desku socket 1700 mám a budget 6000-8000 tisíc taky.(taktovat nebudu) jedná se o nový build s ddr5 ram spíše na práci. Díval jsem se na i5 13500 ale zaujaly mě nové procesory i když je to jen refresh starých. Děkuji předem Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
skalka 3 Zveřejněno Listopad 19 Author Report Share Zveřejněno Listopad 19 Před 9 minutami, skalka napsal(a): Dobrý den, rád bych se zeptal jaký i5 procesor 13/14generace je v tuto chvíli nejvýhodnější s tím že desku socket 1700 mám a budget 6000-8000 tisíc taky.(taktovat nebudu) jedná se o nový build s ddr5 ram spíše na práci. Díval jsem se na i5 13500 ale zaujaly mě nové procesory i když je to jen refresh starých. Děkuji předem Poznámka: zdroj mám a je to 650w a gpu co jsem si koupil má limit spotřeby 115w Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 948 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Ahoj, já bych zvolil spíš 14600K. Víceméně je to jen lepší 13600K a navíc za lehce nižší cenu 😅 13500 není špatný procesor, ale z mojí zkušenosti ho omezuje tne počet E-jader na jeho relativně malém TDP. Tam víc smysl dává i 13400, pokud se bavíme o hraní. Ovšem nutno říct, že vše v 13. generaci do 13500 je furt jen Alder Lake a má jen stejnou uncore část s Raptor Lakem. I z toho důvodu bych volil tu 14600K, protože je to novější architektura. Samozřejmě jen si pak dej pozor na správné nastavení desky, ale jinak si myslím, že to v této kategorii dává největší smysl takhle pro to hraní. Samozřejmě jestli chceš ušetřit, tak doporučuju KF verzi bez iGPU. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
skalka 3 Zveřejněno Listopad 19 Author Report Share Zveřejněno Listopad 19 Před 1 minutou, milanfon napsal(a): Ahoj, já bych zvolil spíš 14600K. Víceméně je to jen lepší 13600K a navíc za lehce nižší cenu 😅 13500 není špatný procesor, ale z mojí zkušenosti ho omezuje tne počet E-jader na jeho relativně malém TDP. Tam víc smysl dává i 13400, pokud se bavíme o hraní. Ovšem nutno říct, že vše v 13. generaci do 13500 je furt jen Alder Lake a má jen stejnou uncore část s Raptor Lakem. I z toho důvodu bych volil tu 14600K, protože je to novější architektura. Samozřejmě jen si pak dej pozor na správné nastavení desky, ale jinak si myslím, že to v této kategorii dává největší smysl takhle pro to hraní. Samozřejmě jestli chceš ušetřit, tak doporučuju KF verzi bez iGPU. Mám otázku zda deska b760m nebude mít potíže a zda se s toho 650w zdroj neuvaří Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 948 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Nevím přesně, co tam máš za grafiku, ale ten procesor bude mít spotřebu do 200W (250W by měl v peaku). Nemyslím si, že při normálním provozu se dostaneš přes 400W, takže 650W zdorj je úplně v pohodě 😅 Deska je konkrétně co za model? Jinak s čipsetem problém není. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
skalka 3 Zveřejněno Listopad 19 Author Report Share Zveřejněno Listopad 19 Deska je Tahle a a když jsem mohl na desce ušetřit tak jsem radši vzal něco, co vypadá solidněji, má usb-c a umí čzm Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 61 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 650W s něčím jako 3080ti, 4070ti je hodně na hraně... u čistě 4070 už bych se ale nebál Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 948 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Před 7 hodinami, skalka napsal(a): Deska je Tahle a a když jsem mohl na desce ušetřit tak jsem radši vzal něco, co vypadá solidněji, má usb-c a umí čzm Jo tak ta je naproto v pohodě 😁 cením ČZM 😂 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 76 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Před 6 minutami, milanfon napsal(a): Jo tak ta je naproto v pohodě 😁 cením ČZM 😂 Omlouvám se za neznalost, co je čzm? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 61 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Před 11 minutami, Kmínek napsal(a): Omlouvám se za neznalost, co je čzm? RGB= česky čzm Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 76 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Tak to by mě nenapadlo 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď