Jakub Heczko 2 Zveřejněno Listopad 17 Report Share Zveřejněno Listopad 17 Zdraví ve spolek, hledám někoho kdo by mi dokázal poradit s instalací Windovs 11. Pořídil jsem si součástky na nové PC: Základní deska: Gygabyte B650 Gaming X Procesor: AMD Ryzen 7 7800X3D RAM:Corsair 64GB KIT DDR5 6600MHz CL32 Vengeance Black Disky M2:Samsung 990 PRO 2TB,Kingston KC3000 NVMe 2TB,Crucial P3 4TB Grafická karta:SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB Po té co jsem počítač složil a nastavil bios(XMP profil, Boot menu, povolení usb, deaktivace procesorové GPU) jsem připojil Windows usb ten se načetl a na obrazovce se objevilo rozbalování souborů. To doběhlo do konce a objevilo se načítací okno windows kde to zamrzlo, 3x se restartoval PC a pak tam jen viselo to načítací okno a nic se nedělo ani po hodině čekání. Zkusil jsem připojit disk s nainstalovaným Windows z jiného PC, ten se načetl a objevilo se okno příprava pro opravu instalace a na tom to zamrzlo a dále se nic nedělo i když jsem čekal cca hodinu. Může mi někdo prosím poradit??? Děkuji. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 61 Zveřejněno Listopad 17 Report Share Zveřejněno Listopad 17 Bios default, instalace OS, pak si hraj s nastavením biosu. Použij nejnovější build OS 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
D2U 650 Zveřejněno Listopad 17 Report Share Zveřejněno Listopad 17 Před 3 hodinami, Jakub Heczko napsal(a): Zdraví ve spolek, hledám někoho kdo by mi dokázal poradit s instalací Windovs 11. Pořídil jsem si součástky na nové PC: Základní deska: Gygabyte B650 Gaming X Procesor: AMD Ryzen 7 7800X3D RAM:Corsair 64GB KIT DDR5 6600MHz CL32 Vengeance Black Disky M2:Samsung 990 PRO 2TB,Kingston KC3000 NVMe 2TB,Crucial P3 4TB Grafická karta:SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB Po té co jsem počítač složil a nastavil bios(XMP profil, Boot menu, povolení usb, deaktivace procesorové GPU) jsem připojil Windows usb ten se načetl a na obrazovce se objevilo rozbalování souborů. To doběhlo do konce a objevilo se načítací okno windows kde to zamrzlo, 3x se restartoval PC a pak tam jen viselo to načítací okno a nic se nedělo ani po hodině čekání. Zkusil jsem připojit disk s nainstalovaným Windows z jiného PC, ten se načetl a objevilo se okno příprava pro opravu instalace a na tom to zamrzlo a dále se nic nedělo i když jsem čekal cca hodinu. Může mi někdo prosím poradit??? Děkuji. mozny problem xmp profil ram. nechaj bez xmp a ci to pojde. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 948 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Naposledy když jsem něco podobného zažil, tak to bylo nastavením BIOSu a grafikou. Zkus ho resetovat, jak píšou ostatní a taky bych zkusil instalaci čistě přes iGPU s vyndanou grafikou. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 76 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Před 6 minutami, milanfon napsal(a): Naposledy když jsem něco podobného zažil, tak to bylo nastavením BIOSu a grafikou. Zkus ho resetovat, jak píšou ostatní a taky bych zkusil instalaci čistě přes iGPU s vyndanou grafikou. Přes iGPU bych to zkusil, až kdyby to nešlo po nastavení biosu do defaultu/resetu biosu. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 948 Zveřejněno Listopad 19 Report Share Zveřejněno Listopad 19 Před 7 hodinami, Kmínek napsal(a): Přes iGPU bych to zkusil, až kdyby to nešlo po nastavení biosu do defaultu/resetu biosu. To rozhodně Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Jakub Heczko 2 Zveřejněno Listopad 21 Author Report Share Zveřejněno Listopad 21 děkuji za rady stačilo vypnout XMP profil a vše funguje jak má jen, jen jsem zvedat jestli nebudou i nějaké problémy i po instalaci všech ovladačů. Snad né. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 61 Zveřejněno Listopad 21 Report Share Zveřejněno Listopad 21 Nejsou tam 2 xmp profily? 6600 nemusí být zrovna stabilní Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Jakub Heczko 2 Zveřejněno Listopad 21 Author Report Share Zveřejněno Listopad 21 XMP profil je tam jen jeden po instalaci všech ovladačů pořád nelze spustit počítač s XMP profilem, aktualizuji bios a uvidím Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
D2U 650 Zveřejněno Listopad 22 Report Share Zveřejněno Listopad 22 (upraveno) Před 6 hodinami, Jakub Heczko napsal(a): XMP profil je tam jen jeden po instalaci všech ovladačů pořád nelze spustit počítač s XMP profilem, aktualizuji bios a uvidím známy problem amd , frekvencie ram nad 6000mhz. bohuzial. ano väčšinou to riešil update biosu. ked nie. tak pohladat na YT "actual hardware overclocking", tam sa hra s biosom a frekvenciami ram. co pamatam tak najlepsie boli ram s micron A-die , ak by to silou mocou neslo, tak kingston renegade alebo fury mali svojho casu tie čipy. mam ich osobne a 6400 bez problemu, a po lahkom nastaveni 7200 pohoda. p.s. tak ako som pisal, xmp 6600 profil problem. Editoval(a) Listopad 22 D2U Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Jakub Heczko 2 Zveřejněno Listopad 26 Author Report Share Zveřejněno Listopad 26 Děkuji za rady, aktualizace biosu vyřešila všechny problémy. 2 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď