Jump to content

Instalace Windows 11

Recommended Posts

Zdraví ve spolek, hledám někoho kdo by mi dokázal poradit s instalací Windovs 11.

Pořídil jsem si součástky na nové PC:

Základní deska: Gygabyte B650 Gaming X

Procesor: AMD Ryzen 7 7800X3D

RAM:Corsair 64GB KIT DDR5 6600MHz CL32 Vengeance Black

Disky M2:Samsung 990 PRO 2TB,Kingston KC3000 NVMe 2TB,Crucial P3 4TB

Grafická karta:SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB

Po té co jsem počítač složil a nastavil bios(XMP profil, Boot menu, povolení usb, deaktivace procesorové GPU) jsem připojil Windows usb ten se načetl a na obrazovce se objevilo rozbalování souborů. To doběhlo do konce a objevilo se načítací okno windows kde to zamrzlo, 3x se restartoval PC a pak tam jen viselo to načítací okno a nic se nedělo ani po hodině čekání.

Zkusil jsem připojit disk s nainstalovaným Windows z jiného PC, ten se načetl a objevilo se okno příprava pro opravu instalace a na tom to zamrzlo a dále se nic nedělo i když jsem čekal cca hodinu.

Může mi někdo prosím poradit???

Děkuji.

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 3 hodinami, Jakub Heczko napsal(a):

Zdraví ve spolek, hledám někoho kdo by mi dokázal poradit s instalací Windovs 11.

Pořídil jsem si součástky na nové PC:

Základní deska: Gygabyte B650 Gaming X

Procesor: AMD Ryzen 7 7800X3D

RAM:Corsair 64GB KIT DDR5 6600MHz CL32 Vengeance Black

Disky M2:Samsung 990 PRO 2TB,Kingston KC3000 NVMe 2TB,Crucial P3 4TB

Grafická karta:SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB

Po té co jsem počítač složil a nastavil bios(XMP profil, Boot menu, povolení usb, deaktivace procesorové GPU) jsem připojil Windows usb ten se načetl a na obrazovce se objevilo rozbalování souborů. To doběhlo do konce a objevilo se načítací okno windows kde to zamrzlo, 3x se restartoval PC a pak tam jen viselo to načítací okno a nic se nedělo ani po hodině čekání.

Zkusil jsem připojit disk s nainstalovaným Windows z jiného PC, ten se načetl a objevilo se okno příprava pro opravu instalace a na tom to zamrzlo a dále se nic nedělo i když jsem čekal cca hodinu.

Může mi někdo prosím poradit???

Děkuji.

mozny problem xmp profil ram. nechaj bez xmp a ci to pojde.

• Souhlasím 1
Odkaz na příspěvek
Před 6 minutami, milanfon napsal(a):

Naposledy když jsem něco podobného zažil, tak to bylo nastavením BIOSu a grafikou. Zkus ho resetovat, jak píšou ostatní a taky bych zkusil instalaci čistě přes iGPU s vyndanou grafikou. 

Přes iGPU bych to zkusil, až kdyby to nešlo po nastavení biosu do defaultu/resetu biosu.

• Like 1
Odkaz na příspěvek
Před 6 hodinami, Jakub Heczko napsal(a):

XMP profil je tam jen jeden

po instalaci všech ovladačů pořád nelze spustit počítač s XMP profilem, aktualizuji bios a uvidím

známy problem amd , frekvencie ram nad 6000mhz. bohuzial. ano väčšinou to riešil update biosu. ked nie. tak pohladat na YT "actual hardware overclocking", tam sa hra s biosom a frekvenciami ram. co pamatam tak najlepsie boli ram s micron A-die , ak by to silou mocou neslo, tak kingston renegade alebo fury mali svojho casu tie čipy. mam ich osobne a 6400 bez problemu, a po lahkom nastaveni 7200 pohoda.

p.s. tak ako som pisal, xmp 6600 profil problem. :pepecry:

Editoval(a) D2U
Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď