Jump to content

Recommended Posts

Potřebuji poradit, jak sdílet složku na jednom PC kde mám dualboot a fungovala složka i když je ten druhý systém vyplí. lze to udělat ? bráchovi stríhám videa ve windows (kde mám vytvořenou sdílenou složku) ale na bežnou práci používám Linux (ubuntu). a když mám zaplí linux tak se brácha nemuže připojit k té složce, kterou mám sdílenou ve windows.

p.s windows disk v linuxu vidím.

děkuji za odpověd.

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 5 minutami, Karl666 napsal(a):

Není to jediná, ale ideální možnost. Nejsem linuxák, ale co protokol NFS?

vím že jsem jednou to zkoušel pomocí SSH ale to se ješte nepřihlašoval brácha k mím PC ( používal jsem to pouze já).  díval jsem se na toto video:

Odkaz na příspěvek

Jako ideální řešení by byl NAS, ale šlo by to udělat i následovně.

Vytvoř si separé partition, která bude oddělená od obou systémů (NTFS nebo ExFAT). Tam si vytvoř složku do které to budeš házet. Na obou systémech pak jen nastav SMB sharing po bootu. 

Odkaz na příspěvek
Před 7 minutami, Harry napsal(a):

Jako ideální řešení by byl NAS, ale šlo by to udělat i následovně.

Vytvoř si separé partition, která bude oddělená od obou systémů (NTFS nebo ExFAT). Tam si vytvoř složku do které to budeš házet. Na obou systémech pak jen nastav SMB sharing po bootu. 

chápu to správně ?  mám si  vytvořit disk  z příponou FAT32 ? a potom si v  obouch OS udělat sdílení ?  co ješte znamena  sdílení po bootu ? to je nějaká funkce ? popř. máš nějaký podrobnější návod ?

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...