airslava 0 Zveřejněno Září 25 Report Share Zveřejněno Září 25 Čau, všiml jsem si, že milan recenzoval tento monitor: Momentálně se dá sehnat za 7k-950Kč cashback, což je pěkná cena a i v poměru cena/kvalita je Asus nyní asi to nejlepší co jde sehnat. Nicméně mě zajímá, který model byste volili. VG27AQ1A má lepší barvy i barevný obsah, 170Hz oproti 165Hz. Na druhou stranu má VG27AQ o 100 cd/㎡ lepší jas a nastavitelnou výšku. Navíc to vypadá, že ten první má pouze ELMB a ten druhý má ELMB sync, což asi může být zásadní. Lepší kmitočet u VG27AQ1A potom logicky znamená lehce větší spotřebu, ale ne o tolik. No a VG27AQL1A je z nich asi nejlepší, protože kombinuje oba monitory, nicméně cena je o 2k vyšší. Čili jsou možnosti: a.) oželit ELMB sync a vzít za 6k-950Kč cashback VG27AQ1A. b.) oželit barvy a vzít za 7k-950Kč cashback VG27AQ c.) připlatit si a vzít za 9k-950kč cashback VG27AQL1A Díky za rady a případné opravy, pokud se někde pletu nebo jsem něco nepochopil Hlavně mětedy zajímá jestli se vyplatí připlatit si za tu funkci ELMB sync a jak moc znatelný rozdíl budou ty barvy. Toto jsem si našel k tomu ELMB: https://www.asus.com/cz/support/FAQ/1045888/ parametry jsem srovnával přímo na asusu a rtings https://www.asus.com/cz/product-compare?ProductID=10892,14970,14814&LevelId=displays-desktops-monitors https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/asus-tuf-vg27aq-vs-asus-tuf-gaming-vg27aql1a/1640/15402?usage=3623&threshold=0.10 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 948 Zveřejněno Září 28 Report Share Zveřejněno Září 28 Ahoj, omlouvám se za trochu pozdní odpověď 😅 Za sebe bych asi zvolil ten VG27AQ. Jeho stojánek je docela velké zlepšení při běžném používání a zároveň ten jas je podle mě potřeba a i tak je (alespoň na moje poměry) nízký a nedokážu jak ten VG27AQ1A ho může mít ještě nižší. Barvy jsou něco, co se vždycky dá trochu doladit, takže tím bych se asi tolik nestrachoval. A upřímně, k čemu ti jsou lepší barvy, kdy nebudeš mít jas, na kterém bys je viděl? A zároveň, jestli chceš ten ELMB sync, tak tahle volba dává smysl. Jestli vyplatí je spíš otázka toho, co na tom budeš hrát. Jestli nějaké e-sports hry, myslím, že je to opravdu dobrá funkce. Jinak ten nejnižší fakt má jen ELMB a znamená to, že nejde použít současně s VRR, což je tak nějak ta unikátnost těch ostatních modelů. Přijde mi akorát škoda, že ani jeden z nich nemá HDMI 2.1. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
airslava 0 Zveřejněno Září 30 Author Report Share Zveřejněno Září 30 On 28. 9. 2023 at 21:12, milanfon napsal(a): Ahoj, omlouvám se za trochu pozdní odpověď 😅 Za sebe bych asi zvolil ten VG27AQ. Jeho stojánek je docela velké zlepšení při běžném používání a zároveň ten jas je podle mě potřeba a i tak je (alespoň na moje poměry) nízký a nedokážu jak ten VG27AQ1A ho může mít ještě nižší. Barvy jsou něco, co se vždycky dá trochu doladit, takže tím bych se asi tolik nestrachoval. A upřímně, k čemu ti jsou lepší barvy, kdy nebudeš mít jas, na kterém bys je viděl? A zároveň, jestli chceš ten ELMB sync, tak tahle volba dává smysl. Jestli vyplatí je spíš otázka toho, co na tom budeš hrát. Jestli nějaké e-sports hry, myslím, že je to opravdu dobrá funkce. Jinak ten nejnižší fakt má jen ELMB a znamená to, že nejde použít současně s VRR, což je tak nějak ta unikátnost těch ostatních modelů. Přijde mi akorát škoda, že ani jeden z nich nemá HDMI 2.1. V pohodě, do pondělí mám čas vybírat :D pak konci cashback 950kč ... Mne se taky vic zamlouva ten VG27, akorat v eshopech, ktere jsou zahrnuty v te casback akci je za 8k, zatimco AQ1A za 6k, coz je uz docela dost rozdíl ty 2k. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 948 Zveřejněno Září 30 Report Share Zveřejněno Září 30 Před 3 hodinami, airslava napsal(a): V pohodě, do pondělí mám čas vybírat pak konci cashback 950kč ... Mne se taky vic zamlouva ten VG27, akorat v eshopech, ktere jsou zahrnuty v te casback akci je za 8k, zatimco AQ1A za 6k, coz je uz docela dost rozdíl ty 2k. Je to pravda, ale taková je bohužel poslední dobou nabídka těch QHD monitorů 😏 Jestli chceš lepší funkce s dobrým panelem, musíš si prostě připlatit a už je jedno, na jakou značku koukáš. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď