Jump to content

ASUS TUF Gaming VG27AQ1A vs. VG27AQ vs. VG27AQL1A

Recommended Posts

Čau, všiml jsem si, že milan recenzoval tento monitor:

Momentálně se dá sehnat za 7k-950Kč cashback, což je pěkná cena a i v poměru cena/kvalita je Asus nyní asi to nejlepší co jde sehnat. Nicméně mě zajímá, který model byste volili.

VG27AQ1A má lepší barvy i barevný obsah, 170Hz oproti 165Hz. Na druhou stranu má VG27AQ o 100 cd/㎡ lepší jas a nastavitelnou výšku. Navíc to vypadá, že ten první má pouze ELMB a ten druhý má ELMB sync, což asi může být zásadní.
Lepší kmitočet u VG27AQ1A potom logicky znamená lehce větší spotřebu, ale ne o tolik.

No a VG27AQL1A je z nich asi nejlepší, protože kombinuje oba monitory, nicméně cena je o 2k vyšší.

Čili jsou možnosti:

a.) oželit ELMB sync a vzít za 6k-950Kč cashback VG27AQ1A.

b.) oželit barvy a vzít za 7k-950Kč cashback VG27AQ

c.) připlatit si a vzít za 9k-950kč cashback VG27AQL1A

Díky za rady a případné opravy, pokud se někde pletu nebo jsem něco nepochopil :)  Hlavně mětedy zajímá jestli se vyplatí připlatit si za tu funkci ELMB sync a jak moc znatelný rozdíl budou ty barvy.

Toto jsem si našel k tomu ELMB:

https://www.asus.com/cz/support/FAQ/1045888/

parametry jsem srovnával přímo na asusu a rtings

https://www.asus.com/cz/product-compare?ProductID=10892,14970,14814&LevelId=displays-desktops-monitors

https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/asus-tuf-vg27aq-vs-asus-tuf-gaming-vg27aql1a/1640/15402?usage=3623&threshold=0.10

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Ahoj, omlouvám se za trochu pozdní odpověď 😅 Za sebe bych asi zvolil ten VG27AQ. Jeho stojánek je docela velké zlepšení při běžném používání a zároveň ten jas je podle mě potřeba a i tak je (alespoň na moje poměry) nízký a nedokážu jak ten VG27AQ1A ho může mít ještě nižší. Barvy jsou něco, co se vždycky dá trochu doladit, takže tím bych se asi tolik nestrachoval. A upřímně, k čemu ti jsou lepší barvy, kdy nebudeš mít jas, na kterém bys je viděl? A zároveň, jestli chceš ten ELMB sync, tak tahle volba dává smysl. Jestli vyplatí je spíš otázka toho, co na tom budeš hrát. Jestli nějaké e-sports hry, myslím, že je to opravdu dobrá funkce. Jinak ten nejnižší fakt má jen ELMB a znamená to, že nejde použít současně s VRR, což je tak nějak ta unikátnost těch ostatních modelů. Přijde mi akorát škoda, že ani jeden z nich nemá HDMI 2.1. 

Odkaz na příspěvek
On 28. 9. 2023 at 21:12, milanfon napsal(a):

Ahoj, omlouvám se za trochu pozdní odpověď 😅 Za sebe bych asi zvolil ten VG27AQ. Jeho stojánek je docela velké zlepšení při běžném používání a zároveň ten jas je podle mě potřeba a i tak je (alespoň na moje poměry) nízký a nedokážu jak ten VG27AQ1A ho může mít ještě nižší. Barvy jsou něco, co se vždycky dá trochu doladit, takže tím bych se asi tolik nestrachoval. A upřímně, k čemu ti jsou lepší barvy, kdy nebudeš mít jas, na kterém bys je viděl? A zároveň, jestli chceš ten ELMB sync, tak tahle volba dává smysl. Jestli vyplatí je spíš otázka toho, co na tom budeš hrát. Jestli nějaké e-sports hry, myslím, že je to opravdu dobrá funkce. Jinak ten nejnižší fakt má jen ELMB a znamená to, že nejde použít současně s VRR, což je tak nějak ta unikátnost těch ostatních modelů. Přijde mi akorát škoda, že ani jeden z nich nemá HDMI 2.1. 

V pohodě, do pondělí mám čas vybírat  :D pak konci cashback 950kč  ... 

Mne se taky vic zamlouva ten VG27, akorat v eshopech, ktere jsou zahrnuty v te casback akci je za 8k, zatimco AQ1A za 6k, coz je uz docela dost rozdíl ty 2k. 

Odkaz na příspěvek
Před 3 hodinami, airslava napsal(a):

V pohodě, do pondělí mám čas vybírat  :D pak konci cashback 950kč  ... 

Mne se taky vic zamlouva ten VG27, akorat v eshopech, ktere jsou zahrnuty v te casback akci je za 8k, zatimco AQ1A za 6k, coz je uz docela dost rozdíl ty 2k. 

Je to pravda, ale taková je bohužel poslední dobou nabídka těch QHD monitorů 😏 Jestli chceš lepší funkce s dobrým panelem, musíš si prostě připlatit a už je jedno, na jakou značku koukáš. 

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...