Jump to content

Recommended Posts

Ahoj, prosím o hodnocení sestavy a případné rady co změnit. Sestava je převážně na běžnou práci a hry. Grafika je jenom ilustrační, chci vzít nějakou bazarovku, rtx 3070 nebo 3060 ti  ideálně v edici ROG Strix nebo MSI Gaming Trio. Nicméně si nejsem jistý, zda pro 3070 nebude Ryzen 7600 slabý. Jak myslíte, že tato kombinace bude pracovat, nebude způsobovat CPU bottleneck? Chladič je zbytečně silný na 7600, ale mám ho od známého za 600 Kč. Zdroj je také overkill, ale vyšel mě bez DPH na 2090 Kč, za což bych měl normálně jenom 750W zdroj. Navíc v budoucnu také počítám s upgradem, takže lepší chladič i zdroj se může hodit (navíc má ATX 3.0 konektor a podporu PCIE 5.0). U disku je asi zbytečný ten heatsink, ale rozdíl jsem také neměl moc velký v ceně, tak jsem ho vzal. U desky koukám ještě po MSI B650 Tomahawk a nebo po nějaké x670 kvůli PCIE 5.0 (do budoucna), chipsetu a lepší výbavě, ale jsou zatím dost předražené.

https://www.czc.cz/1nhhgo07eijccb808rs26keiu2/seznam

Dost komponentů už mám, ale mohu je využít jinde, vrátit nebo prodat. Takže klidně řekněte co si myslíte o kvalitě komponent co už mám.

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

R5 7600 bude pro rtx 3060Ti/3070 v pohodě. Ten zdroj se mi nezdá, osobně bych se ho zbavil a koupil jinej, něco od EVGA/BE quiet!/Seasonic/corsair....

Mimochodem futureproof nakupování komponent je plýtvání penězma. Teď koupíš nějakiou futureproof věc za xy a za 2 roky bude např. o 1/3 až půlku lacinější a hlavně vychytanější a odladěnější.
Otázka je potřebuješ lepší výbavu? Využiješ např. víc konektorů apod...?

Odkaz na příspěvek

Naprosto upřímně, procesor je silný až až 😅 Myslím že i výběr grafiky a desky máš dobrý. Výrobcem zdroje je CWT, takže můžeš čekat průměrnou kvalitu. Jak píše @Kmínek, za tu cenu můžeš mít kvalitnější. Ovšem jestli už ho máš, asi bych to neřešil. S SSD vyloženě nemám zkušenost, ale podobné Kingstony jsou dobré, takže bych se ho nebál. 

Odkaz na příspěvek

B650 TUF nejsou moc dobré. 

Gigabyte B650 gaming, nebo aorus elite je jistota.

SSD samsung 980pro nebo KC3000 a rovnou 2TB. 1TB na hry a OS je dnes žalostně málo. Asi tvůj vybraný nebude úplně hrozný...

Marketingové prospekty zdroje jsou hezké, 105°C jap kondíky, do 400W fanless... kvalitní 650W nebo 750W by bohatě stačil. zdroj neznám, nemám na něj názor. 

EVGA zdroje nebrat, ani zadarmo... předražený errorcase

Chladič CPU je fajn, navíc jednoduchá a celkem levná výměna fanů, až doslouží

Odkaz na příspěvek
Před 2 hodinami, Kmínek napsal(a):

R5 7600 bude pro rtx 3060Ti/3070 v pohodě. Ten zdroj se mi nezdá, osobně bych se ho zbavil a koupil jinej, něco od EVGA/BE quiet!/Seasonic/corsair....

Mimochodem futureproof nakupování komponent je plýtvání penězma. Teď koupíš nějakiou futureproof věc za xy a za 2 roky bude např. o 1/3 až půlku lacinější a hlavně vychytanější a odladěnější.
Otázka je potřebuješ lepší výbavu? Využiješ např. víc konektorů apod...?

Jako jasný v dnešní době dám do USB max 4 komponenty, navíc tiskárna mi je jedno v jakým USB bude,  myě mohu mít přes wifi, stejně tak sluchátka přes BT atd, atd... proto asi hlavně ten chipset a 5.0 PCIe x16 pokud by to mělo v budoucnu využití, ale taky možná zbytečnost...  s těma komponentama do budoucna máš asi pravdu no, ale třeba ten zdroj, když budu mít silnější, tak nemusím pak řešit až budu chtít silnější GPU + CPU třeba.

Zdroj samozřejmě teď stačí 750W úplně v klidu to vím, chtěl jsem pro jistotu 860W, kdybych v budoucnu něco měnil a tam už kvalitní zdroj kolem 2500Kč jsem moc nenašel. Proto když mám za takovouto cenu 1000W, tak mi to přišlo fajn.... Taky mě přesvědčilo toto, kde je v nejvyšší kategorii, pokud se oproti předchozí verzi nějak moc nezměnilo....

https://cultists.network/140/psu-tier-list/

Odkaz na příspěvek
Před 1 hodinou, Karl666 napsal(a):

B650 TUF nejsou moc dobré. 

Gigabyte B650 gaming, nebo aorus elite je jistota.

SSD samsung 980pro nebo KC3000 a rovnou 2TB. 1TB na hry a OS je dnes žalostně málo. Asi tvůj vybraný nebude úplně hrozný...

Marketingové prospekty zdroje jsou hezké, 105°C jap kondíky, do 400W fanless... kvalitní 650W nebo 750W by bohatě stačil. zdroj neznám, nemám na něj názor. 

EVGA zdroje nebrat, ani zadarmo... předražený errorcase

Chladič CPU je fajn, navíc jednoduchá a celkem levná výměna fanů, až doslouží

Třeba tato? Je teď za pěknou cenu

https://www.alza.cz/gigabyte-b650-gaming-x-ax-d7458412.htm?idp=10217&banner_id=39868

Jinak proč jsou ty nové TUFky špatné? Koukal jsem, že je mají i tady ve vzrorových sestavách

Ze starýho pc mi zbyde Crucial MX500 SSD 1TB, co mám na zálohy, audio, video, foto atd... a říkal jsem si, že pokud by v budoucnu místo nestačilo, tak bych koupil nějakej ten levnější Kingston Nvme 1tb

Odkaz na příspěvek
Před 27 minutami, airslava napsal(a):

Třeba tato? Je teď za pěknou cenu

https://www.alza.cz/gigabyte-b650-gaming-x-ax-d7458412.htm?idp=10217&banner_id=39868

Jinak proč jsou ty nové TUFky špatné? Koukal jsem, že je mají i tady ve vzrorových sestavách

Ze starýho pc mi zbyde Crucial MX500 SSD 1TB, co mám na zálohy, audio, video, foto atd... a říkal jsem si, že pokud by v budoucnu místo nestačilo, tak bych koupil nějakej ten levnější Kingston Nvme 1tb

Kompatibilita rychlejších pamětí, nestabilita, problémy s BIOSem... Měl jsem B450, s ním jsem byl spokojen, dokud jsem si neodkouřil USB porty... Stejně tak mám Asus noťas,  toho mám ale krátce, který zatím šlape jak hodinky. Nejsem zaujatý proti Asusu.

2,5" SSD jako není to špatný na download složku ;-)

Spíš bych to udělal tak, že bych si koupil rovnou 2TB, teď to vidím na noťasu, kde mám 1TB... BG3, Diablo4, Starfield plus pár menších her a hle jsem pod 100GB volnýho místa...

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...