Jump to content

Záhadná závada s RGB FUSION 2.0

Recommended Posts

Ahoj, mám takový problém s deskou Aorus B550 Elite V2 rev 1.

RGB na desce funguje a na větráky také. Pořídíl jsem ramky Patriot Viper 2x 16GB RGB.

PC poprvé naběhlo a diody na ramkách měly takovou tu barevnou duhu.

Zapnu RGB FUSION 2.0 a on vidí desku, ramky a Aorus SLI bridge.

Nastavím barvy, resetuju PC a ramky mají zase tu výchozí duhu. Tak jsem zapl ten FUSION 2.0 a už nevidí ramky.

FUSION vidí desku a Aorus SLI bridge, který ale nemám, netuším, co tím chce říci. Takže jsem stáhl nejnovější FUSION, bios desky, ovladače chipsetu a už jsem nikdy nedonutil ten FUSION 2.0 zobrazit ramky...

Ramky proběhnou memtestem, XMP funguje...jen nejsou vidět v tom FUSIONu, stáhl jsem nějaký program ze stránek Patriotu ohledně RGB a ten se nechce spustit, protože nedetekuje Patriot ramky.

Proč byly ramky detekovány jen jednou a pak už nic, po všch updatech beze změny a co ten Aorus SLI bridge?

Na google jsem zkoušel různé kombinace slov jako aorus, rgb, ram, problem.....problémů s tím mají lidi dost, ale tohle jsem nenašel.

Editoval(a) Hanz
Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 13 hodinami, Hanz napsal(a):

Ahoj, mám takový problém s deskou Aorus B550 Elite V2 rev 1.

RGB na desce funguje a na větráky také. Pořídíl jsem ramky Patriot Viper 2x 16GB RGB.

PC poprvé naběhlo a diody na ramkách měly takovou tu barevnou duhu.

Zapnu RGB FUSION 2.0 a on vidí desku, ramky a Aorus SLI bridge.

Nastavím barvy, resetuju PC a ramky mají zase tu výchozí duhu. Tak jsem zapl ten FUSION 2.0 a už nevidí ramky.

FUSION vidí desku a Aorus SLI bridge, který ale nemám, netuším, co tím chce říci. Takže jsem stáhl nejnovější FUSION, bios desky, ovladače chipsetu a už jsem nikdy nedonutil ten FUSION 2.0 zobrazit ramky...

Ramky proběhnou memtestem, XMP funguje...jen nejsou vidět v tom FUSIONu, stáhl jsem nějaký program ze stránek Patriotu ohledně RGB a ten se nechce spustit, protože nedetekuje Patriot ramky.

Proč byly ramky detekovány jen jednou a pak už nic, po všch updatech beze změny a co ten Aorus SLI bridge?

Na google jsem zkoušel různé kombinace slov jako aorus, rgb, ram, problem.....problémů s tím mají lidi dost, ale tohle jsem nenašel.

rgbfusion nespolahlivy soft. vypni coreisolation alebo nieco take vo win defender.

p.s. ja som pouzival nejaky univerzal rgb soft.  OPENRgb

Editoval(a) D2U
Odkaz na příspěvek

Díky pánové, s tím core isolation jsem problém neměl, protože díky vypnutému cpu visualization v biosu jsem to ani neměl přístupný.

Po zapnutí v biosu to bylo deaktivované.

Zkusil jsem OpenRGB a krásně vidí správně ramky, desku i grafiku (grafiku asi špatně detekoval FUSION jako SLI bridge).

To by mne fakt nenapadlo, že software od výrobce desky je až tak moc k ničemu.

• Like 1
Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...