ElectricPulse 0 Zveřejněno Report Share Zveřejněno Poslední dobou přemýšlím o koupi pevného počítače a hodila by se mi recenze na komponenty od zkušenějších lidí. CPU: Ryzen 5 5600(X) Chlazení: přibalené k CPU Zákl. deska: MSI MPG B550 GAMING PLUS RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo GPU: rozepíšu se pod komponenty Úložiště: Samsung SSD 970 EVO PLUS M.2 - 2TB PSU: GIGABYTE UD750GM - 750W Bedna: Fractal Design Pop Air Black TG Clear Tint GPU mi chybí protože ho budu kupovat z druhé ruky z nějakého internetového bazaru. Momentálně se rozhoduji mezi RTX 2080 za 5K, RTX 2070S za 4,5K a RTX 3060Ti za 4,8K. Jaká by byla tak nejvýhodnější za tu cenu ? U CPU mám X v závorce protože jsem viděl taky na bazarech okolo 3,2K, ale kdyby už je někdo koupil tak bych vzal novou 5600. (Pak jsem našel i na bazarech Ryzen 7 5800X za 2,2K, RTX 3070 FE za 4K a a RTX 2080S za 3,5K, ale to už bude podle mě nějaký scam.) Nejlépe bych se chtěl udržet pod 20K, proto hledám GPU hlavně z bazarů. Doufám že jsem nic nevynechal. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Report Share Zveřejněno Ahoj, co se týče kombinace CPU a desky, tak mi přijde OK (i když teda ten bazarový 5800X taky nezní špatně). U SSD bych se vyhnul Samsungu 970, protože jsou problémové a radši šel do 980 PRO. Ten Gigabyte zdroj není úplně kvalitní, raději bych šel do Focusu 650 od Seasonicu. Zmíněná bazarová RTX 3060 Ti nezní za tu cenu úplně špatně. Zbytek karet se mi moc nezdá. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
ElectricPulse 0 Zveřejněno Author Report Share Zveřejněno Před 4 hodinami, milanfon napsal(a): Ahoj, co se týče kombinace CPU a desky, tak mi přijde OK (i když teda ten bazarový 5800X taky nezní špatně). U SSD bych se vyhnul Samsungu 970, protože jsou problémové a radši šel do 980 PRO. Ten Gigabyte zdroj není úplně kvalitní, raději bych šel do Focusu 650 od Seasonicu. Zmíněná bazarová RTX 3060 Ti nezní za tu cenu úplně špatně. Zbytek karet se mi moc nezdá. A jaké problémy ta 970 vykazuje, trošku jsem hledal na netu a nic moc jsem o tom nenašel. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
skalka 2 Zveřejněno Report Share Zveřejněno Před 5 hodinami, milanfon napsal(a): Ahoj, co se týče kombinace CPU a desky, tak mi přijde OK (i když teda ten bazarový 5800X taky nezní špatně). U SSD bych se vyhnul Samsungu 970, protože jsou problémové a radši šel do 980 PRO. Ten Gigabyte zdroj není úplně kvalitní, raději bych šel do Focusu 650 od Seasonicu. Zmíněná bazarová RTX 3060 Ti nezní za tu cenu úplně špatně. Zbytek karet se mi moc nezdá. Zcela upřímně, asi bych nešel do stock chladiče a něco dokoupil. 2 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
ElectricPulse 0 Zveřejněno Author Report Share Zveřejněno Před 1 hodinou, skalka napsal(a): Zcela upřímně, asi bych nešel do stock chladiče a něco dokoupil. Ten plánuji dokoupil až někdy v budoucnu. Rovnou asi nějaké vodní AIO. Třeba měsíc/dva potom. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Report Share Zveřejněno Před 5 hodinami, ElectricPulse napsal(a): A jaké problémy ta 970 vykazuje, trošku jsem hledal na netu a nic moc jsem o tom nenašel. Spletl jsem se, vadné byli 970 PRO. Docela často odcházeli. Furt si ale myslím, že už je lepší jít do té 980. Před 4 hodinami, skalka napsal(a): Zcela upřímně, asi bych nešel do stock chladiče a něco dokoupil. K tomuto CPU je to úplně zbytečné. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď