Jump to content

Recommended Posts

zdravim rad bych o radu nebo mozna o upresneni meho nazoru a pohledu na vec jelikoz kdo zna trochu tenhle procesor tak vi ze topi jak blazen a vetsina chladicu to proste neuchladi a co jsem tak z vice zdroju si nacetl tak je doporucene pob jakesi coz jsem pochopil ze je zpusob podvoltovani jestli to chapu spravne a zajima me jestli to jde na vsech deskach nebot jsem se nekde i docetl ze tyhle veci jdou delat na b500 series zakl deskach a ja mam b450 a zda tohle podvoltovani je jakasi nutnost u tohodle procesoru ke snizeni tech teplot popripade i ze to lehce jeste zvedne vykon v dusledku o trochu vysich taktu

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Možná tě to překvapí, ale co si představuješ pod pojmem topí jak blázen?

Limitují výkon CPU stávající vysoké teploty?

Udrží max turbo na singlecore?

Na co PBO? Ryzenmaster to nezvládne? Nebo nastavení v BIOSu?

Editoval(a) Karl666
Odkaz na příspěvek

No tak v první řadě bych asi také rád věděl, co myslíš pod tím topením a zároveň, na jaký takt se při zátěži dostáváš (jestli je to vůbec problém). Možná i to, jakou spotřebu ten procesor má. Jinak u tohoto 3D Ryzenu nefunguje PBO. Jde to nastavit přes nějaké programy jako třeba tento, ale musí se to dělat při každém zapnutí systému (jde to tedy nějak automatizovat). 

Odkaz na příspěvek
Před 8 hodinami, milanfon napsal(a):

No tak v první řadě bych asi také rád věděl, co myslíš pod tím topením a zároveň, na jaký takt se při zátěži dostáváš (jestli je to vůbec problém). Možná i to, jakou spotřebu ten procesor má. Jinak u tohoto 3D Ryzenu nefunguje PBO. Jde to nastavit přes nějaké programy jako třeba tento, ale musí se to dělat při každém zapnutí systému (jde to tedy nějak automatizovat). 

topenim myslim ze to jelo instantne na 90 stupnu a kdyz jsem podle yt navodu udelal pbo v biosu a nastavil curve optimizer tak pri plne zatezi to uz dava jen 78 stupnu a maximalni takty ktere jsou uvedene cily 4450mhz predtim jsem tohle cislo videl jen na internetu takze nejspis jsem to udelal dobre

Odkaz na příspěvek
Just now, Fanda97 napsal(a):

topenim myslim ze to jelo instantne na 90 stupnu a kdyz jsem podle yt navodu udelal pbo v biosu a nastavil curve optimizer tak pri plne zatezi to uz dava jen 78 stupnu a maximalni takty ktere jsou uvedene cily 4450mhz predtim jsem tohle cislo videl jen na internetu takze nejspis jsem to udelal dobre

ps spotrebu co mi ukazovalo hwinfo pri plnáe zatezi bylo kolem 160w a ted kolem 92-100 

Odkaz na příspěvek

mPlebTak co vlastně řešíme? Nebo jsi to od včera vyřešil? nebo tě štve těch 78°C?

Jinak dobrá práce, takovéto zkrocení teplot je super! BTW co výkon v cinebench před a po? Jen se mi úplně nezdá ta watáž... Můj zkrocený 5800x má 122W při 1.3V, ale jiný křemík, jiný výkon

image.png.000b4a1ed6f3cbeb56b09c34caf3871e.png

Odkaz na příspěvek
Před 15 hodinami, Karl666 napsal(a):

mPlebTak co vlastně řešíme? Nebo jsi to od včera vyřešil? nebo tě štve těch 78°C?

Jinak dobrá práce, takovéto zkrocení teplot je super! BTW co výkon v cinebench před a po? Jen se mi úplně nezdá ta watáž... Můj zkrocený 5800x má 122W při 1.3V, ale jiný křemík, jiný výkon

image.png.000b4a1ed6f3cbeb56b09c34caf3871e.png

uz bych rekl ze asi nic neresime protoze jsem to vyresil nejspis driv nez tu nekdo odepsal cekal jsem asi rychlejsi odezvy😅 tech 78 stupnu uz je vklidu stvalo me tech 90 a nepamatuju si ted vysledek po ale pred byl 12230pts cca tak muzu dnes znova otestovat a dopisu vysledek po upravach v biosu 

Odkaz na příspěvek
Před 9 hodinami, Karl666 napsal(a):

Nebylo to spíš 15230? Okolo 15000 dává můj non 3D

myslim si ze to bylo urcite tech 12230pts na multicore no a po tech upravach v biosu se snizenim teplot mi vyjel vysledek na multicore test 13686 takze si myslim ze i lehci narust vykonu tam je takze bych rekl ze jsem s vysledkem spokojen :D 

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...