OndraT 1 Zveřejněno Září 14 Report Share Zveřejněno Září 14 (upraveno) Ahoj, chtěl bych vás poprosit o pomoc s dokončením sestavy. Dohrál jsem staré hry a chci začít hrát nové (Witcher 3, hogwarts legacy, Metro, CoD, AC,..) s normálníma FPS Vím, že dnes mi spousta lidí doporučí AM5, ale jde o to, že jsem si minulý rok koupil : MB - Gigabyte B550 Aorus Pro CPU - AMD Ryzen 5 5600X RAM - G.Skill 3600 MHz CL16 ... 32GB kit NZXT H7 Flow Takže bych chtěl akorát koupit GPU, zdroj, a konečně SSD NVMe (Aktuálně mám v pc nějaký corsair zdroj 600W a GTX1050TI 4GB) a už jsem si i docela zvykl hrát na 30-45 FPS V celku si myslím, že by to mohlo být takto... s tím že jako GPU bych chtěl silnou grafiku a protože tam asi bude bottleneck tak můžu dokoupit CPU.... (Do košíku jsem vložil celý PC, takže i nějakou podobou desku a ten samý procesor...) Poprosím o názory, rady, tipy... Editoval(a) Září 14 OndraT Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 30 Zveřejněno Září 15 Report Share Zveřejněno Září 15 Pro FHD/QHD hraní je CPU naprosto OK, pro 4k už bych se trošku obával. Kraken je totalní overkill, když už vodníka tak ALF II 360, jinak úplně postačí Freezer 34 jen bych byl připravený vyměnit fany, pokud by to bylo hlučný. Zdroj je naprostý nesmysl, 850W utáhne vše zdroj + kabel. Další 4070ti bude dávat větší smysl. 4080 snad jen pro 4K. Diskům věřím samsung 980pro nebo kingston KC3000. Chladiče na SSD nemají smysl, deska má vlastní celkem účinné, viz Toť můj skromný názor Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 56 Zveřejněno Září 15 Report Share Zveřejněno Září 15 (upraveno) Vodník Kraken zbytečně přeplácíš. DObrou službu udělá i kvalitní vzduch za polovic, třeba https://www.alza.cz/deepcool-ak620-zero-dark-d7687790.htm. 1KW platinum zdroj: opět zbytečně přeplácíš, bohatě stačí 850W gold, například https://www.alza.cz/be-quiet-pure-power-12-m-850w-d7651756.htm SSD tam bych šel spíš do Samsungu a jestli hodláš hrát v QHD, tak 4070Ti bude stačit bohatě, pokud chceš 4K, tak ta 4080 ano. Editoval(a) Září 15 Kmínek Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 56 Zveřejněno Září 15 Report Share Zveřejněno Září 15 (upraveno) Před 9 minutami, Karl666 napsal(a): Pro FHD/QHD hraní je CPU naprosto OK, pro 4k už bych se trošku obával. Kraken je totalní overkill, když už vodníka tak ALF II 360, jinak úplně postačí Freezer 34 jen bych byl připravený vyměnit fany, pokud by to bylo hlučný. Zdroj je naprostý nesmysl, 850W utáhne vše zdroj + kabel. Další 4070ti bude dávat větší smysl. 4080 snad jen pro 4K. Diskům věřím samsung 980pro nebo kingston KC3000. Chladiče na SSD nemají smysl, deska má vlastní celkem účinné, viz Toť můj skromný názor Obecně čím vyšší rozlišení, tím vliv CPU spíš klesá, ve vyšším rozlišení (4K třeba) už záleží víc na síle GPU než CPU. Editoval(a) Září 15 Kmínek překlepy, doplnění Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kmínek 56 Zveřejněno Září 15 Report Share Zveřejněno Září 15 Jo a za ušetřený peníze který bys vyhodil za vodníka a zdroj klidně můžeš koupit R7 5800 x3D 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
OndraT 1 Zveřejněno Září 15 Author Report Share Zveřejněno Září 15 Dobře, díky. Půjdu do toho zdroje Be quiet a SSD bez heatsinku od Samsungu... s tím GPU pořád nevím, ale asi půjdu do 4080 chci si kupovat nový 4K monitor a přeci jenom to chci využít jakou kartu by jste zvolili ? vzal bych buď Gigabyte nebo MSI nebo máte jiné doporučení ? Citovat Jo a za ušetřený peníze který bys vyhodil za vodníka a zdroj klidně můžeš koupit R7 5800 x3D Jo přesně nad tím jsem přemýšlel nebo pak toto AMD .. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Róbert Dilik 346 Zveřejněno Září 15 Report Share Zveřejněno Září 15 Před 5 minutami, OndraT napsal(a): Dobře, díky. Půjdu do toho zdroje Be quiet a SSD bez heatsinku od Samsungu... s tím GPU pořád nevím, ale asi půjdu do 4080 chci si kupovat nový 4K monitor a přeci jenom to chci využít jakou kartu by jste zvolili ? vzal bych buď Gigabyte nebo MSI nebo máte jiné doporučení ? Ja by som ti doporučil RX 7900 XTX https://www.alza.cz/sapphire-nitro-amd-radeon-rx-7900-xtx-vapor-x-24g-d7600124.htm Pozri si nejaké videá a rozhodni sa. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 30 Zveřejněno Září 15 Report Share Zveřejněno Září 15 Před 3 hodinami, OndraT napsal(a): Jo přesně nad tím jsem přemýšlel nebo pak toto AMD 5900x je pro hry horší než-li 5800x3d Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
D2U 643 Zveřejněno Report Share Zveřejněno Před 17 hodinami, Róbert Dilik napsal(a): Ja by som ti doporučil RX 7900 XTX https://www.alza.cz/sapphire-nitro-amd-radeon-rx-7900-xtx-vapor-x-24g-d7600124.htm Pozri si nejaké videá a rozhodni sa. ono je to tak ze Witcher Metro a Hogwart su tazko zatazene na Ngreediu, COD a AC na AMD. takze ak bude vyuzivat RT a DLSS tak ngreediu, ak COD a AC tak AMD. napriklad Synced vyuziva dlss3 a je to parada BOHUZIAL. Zase Starfield dava dole ngreediu vo vsetkom. neexistuje univerzalna grafika. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Report Share Zveřejněno On 15. 9. 2023 at 7:24, Kmínek napsal(a): Vodník Kraken zbytečně přeplácíš. Tak ne vyloženě zbytečně, Krakeny jsou jedny z nejlepších vodníků a dobře se s nimi pracuje. Sám bych teda asi šel spíš do Liquid Freezeru 😅 On 15. 9. 2023 at 7:32, Kmínek napsal(a): Obecně čím vyšší rozlišení, tím vliv CPU spíš klesá, ve vyšším rozlišení (4K třeba) už záleží víc na síle GPU než CPU. Většinou to tak je, ale ne nutně. Jsou scény ve hrách, kde bude CPU důležitý. Dneska už se ta optimalizace zlepšuje, kdy i hry jako COD umí i při 4K dobře využít CPU. Ono to třeba nemusí být tak dobře vidět na průměru, ale zlepší se plynulost se silnějším CPU. On 15. 9. 2023 at 20:41, OndraT napsal(a): Jo přesně nad tím jsem přemýšlel nebo pak toto AMD .. Jakoby není to nejhorší nápad, ale myslím si, že ten 5800X3D, jak píšou ostatní by pro Tebe byl lepší. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
OndraT 1 Zveřejněno Author Report Share Zveřejněno On 16. 9. 2023 at 0:39, Karl666 napsal(a): 5900x je pro hry horší než-li 5800x3d Jojo, už jsem viděl nějaké recenze a zjistil jsem to taky On 16. 9. 2023 at 14:47, D2U napsal(a): ono je to tak ze Witcher Metro a Hogwart su tazko zatazene na Ngreediu, COD a AC na AMD. takze ak bude vyuzivat RT a DLSS tak ngreediu, ak COD a AC tak AMD. napriklad Synced vyuziva dlss3 a je to parada BOHUZIAL. Zase Starfield dava dole ngreediu vo vsetkom. neexistuje univerzalna grafika. Já bych to právě viděl na tu Ngreedii, sice Robert psal ať se podívám i na RX 7900 XTX v některých testech vycházela lépe než 4080 a v některých na stejno nebo maličko lépe (záleželo na RT a DLSS).. Jediný co se mi moc nelíbí je větší hlučnost u té Gigabyt 4080 podle testu je nejlepší MSI 4080 má nejlepší teploty a hlučnost... ale tak buď jednu nebo druhou nebo Gigabyte Aero, aby to bylo do bílé Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Karl666 30 Zveřejněno Report Share Zveřejněno Před 12 hodinami, OndraT napsal(a): Jediný co se mi moc nelíbí je větší hlučnost u té Gigabyt 4080 podle testu je nejlepší MSI 4080 má nejlepší teploty a hlučnost... ale tak buď jednu nebo druhou nebo Gigabyte Aero, aby to bylo do bílé Pokud se ti nelíbí hlučnost, není nic jednoduššího než vyměnit Fany na grafice, zlepšit airflow atp. Mě to přijde ve stock všechno stejný. Taky se tomu musí dát trochu lásky a pohrát si s tím. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď