Jump to content

Razer Basilisk V3 Pro - Battery Replacement Project

Recommended Posts

(Kdyby se to sem nehodilo, nebo by na to byl lepší topic, klidně to přesuňte)

Takže, dle názvu je problém jasný. Pustil jsem se do projektu výměny akumulátoru do mého hlodavce. A proč? Protože ač je to skvělá myš, tak její akumulátor má tragickou životnost a po 6 měsících odchází. Už mi to dělala V2 (3x reklamace). Bohužel nepoučen a doufajíc ve světlé zítřky, jsem V3 koupil přímo z Razershopu a odmítám ji posílat na bůhví na jak dlouho na opravu kamsi do EU. Další věc je ta, že razer prostě své spare parts neprodává, nebo jsem to nenašel. Tak mi zbyli hoši z Číny. Na ebay jsem objednal Akumulátor a černé slajdy. Ano jsem si vědom toho, že přijdu o záruku a ano hodlám risknout i to, že mi přijde špatný typ akumulátoru.

Takže fáze 1. příprava:

1) Tovar objednán

2) Nářadí mám (kladivo in mainhand, hřebík in offhand)

3) Pájku mám (i když pravděpodobně nebude třeba)

4) Multimetr mám

5) Skill: uvidíme ;-)

cena: $45.95 / 1059.23 CZK

Fáze 2: čekání na balíčky...

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
  • 3 weeks later...

Dnes přišly oba balíčky B|

image.thumb.png.d9720ed23692983d705af8ecbf331796.png

i s nářadím pochybné kvality, ale neurazí :-) Jsou tam 3x torx (pidi a ještě menší pidi a úplně pidi) 2x PH kříž (tuším 00 a menší než 00) plochý (už z výroby tupý a křivý), silikonová přísavka, samo sebou zkřivená a moc nedrží a pidi montpáka s trsátkem

image.thumb.png.4dca80248fac29201ff99b6cc3e6e88f.png

Kluzné podložky vypadají fajn, jen jsem si měl vybrat bílé, ale co už. Baterka má z druhé strany lepící pásku 3M. Trochu se obávám typu a rozměrů baterky, ale to se uvidí, až to otevřu :-)

Odkaz na příspěvek

tak uvidíme :-) každopádně už jsem ji vyměnil, dal dohromady a nabijí se :-) Ale musím ji znovu otevřít, pravé tlačítko "divně" kliká, trochu to nelícuje, tak o 0,5mm

Spoiler: Musel jsem použít fréz(k)u :lul:

A funguje i bezdrátové nabíjení, tak jsem toho moc asi neposral mPleb

Editoval(a) Karl666
Odkaz na příspěvek

image.thumb.png.024ebb18327f30722b345d52bbf626a9.png

Takže, nebylo to jen tak, z první fotky je patrné, že baterka má jiné rozměry a tudíž se nevejde do držáku. Specifikace baterky je podobná 3,7V 800mAH, originál 3,7V 600mAH

image.thumb.png.6729868210cdf870e459b7b09f14cb9e.png

Myška je sešroubována s druhým dílem 4x torx T6 a jedním PH šroubkem. Šroubky jsou zakryté kluznými pady, proto jsem si koupil i nové pady (o těch později)

image.png.91d664c9cb60f0522b291a03132abcad.png

Vyřešil jsem to upilováním (je to termoplast, takže spíš odtavením), z našeho pohledu dolní stěny, frézkou.

image.png.063e4682e6179f4ac7079f4db45aa5d2.png

Nejvíce jsem asi laboroval s napasováním baterky, tak aby to šlo při zpětné montáži dobře slícovat.

Lepící páska na baterce, se hned odlepovala, tak jsem použil vlastní z kauflandu (Patex) a podlepil jsem i krapet nepoddajné kabílky, jen aby se mi tam nepletly.

image.thumb.png.7def77e6f923d0016a350c4315173580.png

Mno pak už jen ověření funkčnosti, očištění celého vnitřku uchšťourem s isopropanolem a zpětná montáž. Mno jak jsem psal o příspěvek výšše: Pravé tlačítko mělo "divný" klik, takže následovalo rozebrání a pečlivější slícování dílů.

image.png.7e594769d98d80bca40c26334c06e512.png

Nabíjí se, takže zatím so far, so good.

Jen podotknu, tak zkušenému 10 letému děcku, které to montuje každý den, by výměna trvala tak 15minut. mě to trvalo něco přes hodinku :lul:

EDIT: jo ještě o těch padech, přijdou mi pocitově tvrdší než originál, ale kloužou parádně, dobře zapadly do přepřipravených slotů, uvidíme jak to bude s lepidlem, snad se nebudou odlupovat, jinak to budu řešit stálicí českých papírnictví: chemoprenem.

Editoval(a) Karl666
Odkaz na příspěvek

To je problém dnešní doby... Skoro nic se nedá opravit, nemůžeš sehnat náhradní díly, když už, tak cena opravy + dílů je skoro stejná, ne-li vyšší, než nový výrobek... A pak se dohaduj s nějakým ekoteroušem o ekologii, když zboží, které by mohlo fungovat dále raději vyhodíme a koupíme nové. Ale to je na jinou debatu, někam k pívu. >:(

• Like 1
Odkaz na příspěvek

BTW počkej až budu rozebírat a čistit knipl, až mě bude zlobit ghost move a až se mi rozkočí pružinky všude okolo mPleb Minule jsem si přeštípl při zpětné montáži kabílky k čudlíkům na vršku kniplu a musel jsem je spravit, pak jsem si všiml že je studeňák na tlačítku a tak jsem to musel přeletovat. A už vůbec nechápu, jak tam ty číňani pasujou vratné pružinky a gumičky. Jojo občas je to taková zábava, že bych s tím fláknul o zeď

• Haha 1
Odkaz na příspěvek
  • 2 weeks later...

Menší update:

Po pár mailech s fotkami mi týpek posílá "správný" typ baterky. Tak uvidíme jestli a co dojde

On 17. 8. 2023 at 23:29, Karl666 napsal(a):

BTW počkej až budu rozebírat a čistit knipl

Už se to blíží, deadband mám už 8% na ose Z, tak počítám někdy příští týden, až bude smrádě ve škole, tak se na to vrhnu.

Navíc mám v hlavě další DIY projekt, co se týká virtuálního letectví ;-)

Odkaz na příspěvek
  • 3 weeks later...

Malý update, po emailové výměně názorů s číňanem mi poslal další baterku, tentokrát už správných rozměrů, leč jen 520mAH. Doufám, že kvalitou bude lepší. Ta první co poslal mi přijde taková fórová. 2 dny drží do 90% a pak během pár hodin spadne na 10%. Tak uvidíme co ta nová

Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...