Jump to content

AXAGON CLR-M2 ALU pro M2 disky + Kingston KC3000

Recommended Posts

Tak nějak úplně nevím kam toto téma napasovat.

Nicméně, ufounek mi poslal bolestné a tak v podstatě mám ten chladič grátis a tak nějak jsem uvažoval, jak moc se vyplatí chladič na SSD namontovat, jaký je rozdíl oproti pasivu od desky, konkrétně na jižním můstku GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2. No a jelikož mám 3-slot grafiku, a slot na disk je umístěn právě pod třetím slotem, byl jsem vlastně i zvědav, jestli se tam vleze a grafika půjde v klidu zacvaknout do slotu.

tento chladič jsem již využíval ve svém starém PC a v tom novém jsem využíval heatsinky k desce přibalené. Navíc se o slovo hlásil i systémový disk, který se začal nebezpečně plnit (MSFS2020 + addony, CoD MW2, WoW a za krátko Diablo4) a dvojice 1TB disků se nebezpečně plnila. Tak jsem spojil tyto dvě věci a protože vím, že KC3000 peče, tak jsem ho chtěl vybavit i nějakým tím chladičem.

Chladič disku je už léty "prověřený" a tak padla volba na něj. Balení obsahuje vše +1 šroubek na víc pro uchycení do desky (nemám bezšroubkovou montáž). KC3000 je od 2TB verze oboustranný, což jsem poznal hned při montáži, přibalené teplovodivé pásky zvedli výšku a montážní dírky vlastně ani nebyly vidět a musel jsem to fakt fest přimáčknout abych tam našrouboval šroubky, nicméně povedlo se. Po zacvaknutí grafiky do slotu tam zbyl tak milimetr mezi heatsinkem grafiky a disku (ne/výhoda: heatsink je ovíván vzduchem z grafiky).

Provedl jsem pár zběžných testů a nelekejte se rychlostí, je to přeci jen na jižním můstku

Axagon chladič

axagon chladič.png

Bez chladiče

bez chladiče.png

Stock Chladič

stock chladič.png

test1.png

test2.png

test3.png

Editoval(a) Karl666
Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

update po migraci systému:

Jelikož mám vodníka, tak chladič není ovíván z CPU, ale jen průvanem ve skříni, na teplotách je to hnedle poznat.

Crystal disk mark je už ze severního můstku

po migraci.png

test4.png

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.