SirTomas001 4 Zveřejněno Květen 14 Report Share Zveřejněno Květen 14 Zdravím, po přeinstalaci Windows se mi najednou hrozně pomalu načítají programy, ale systém naběhne ihned. Myslím, že Milan kdysi zmínil podobný problém se Samsung SSD disky, což by mohlo souviset s mým problémem. Disk jsem otestoval a nevykazuje žádné problémy, ale když chci nainstalovat nějaký program, tak hrozně dlouho trvá, než se spustí instalace. Vůbec to nechápu. Disk mám asi rok a je to Samsung SSD NVMe 980. Budu vděčný za každou rada! Třeba i za "běž koupit jiný disk" :-) Ale nevím jak zjistit, zda-li to je vážně tím diskem?!? Díky! Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
D2U 627 Zveřejněno Květen 15 Report Share Zveřejněno Květen 15 Před 7 hodinami, SirTomas001 napsal(a): Zdravím, po přeinstalaci Windows se mi najednou hrozně pomalu načítají programy, ale systém naběhne ihned. Myslím, že Milan kdysi zmínil podobný problém se Samsung SSD disky, což by mohlo souviset s mým problémem. Disk jsem otestoval a nevykazuje žádné problémy, ale když chci nainstalovat nějaký program, tak hrozně dlouho trvá, než se spustí instalace. Vůbec to nechápu. Disk mám asi rok a je to Samsung SSD NVMe 980. Budu vděčný za každou rada! Třeba i za "běž koupit jiný disk" :-) Ale nevím jak zjistit, zda-li to je vážně tím diskem?!? Díky! otestuj rychlost s ATTO alebo crystaldiskbench. s tymito diskami nemam najmensi problem, ako pišeš. dlho trva kym sa spusti instalacia napriklad, nie ze dlho instaluje alebo dlho nacitava. takze problem so samotnym spustanim procesu. alebo pouzi samsung magician na update firmveru a otestovanie rychlosti. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Květen 15 Report Share Zveřejněno Květen 15 Ahoj, ten problém souvisel se snižováním životnosti, že se ty disky vlastně sami sebe požírali, ale na rychlost to vliv nemělo. Fakt zkus nějaký test rychlosti. Na podobné problémy mi taky v minulosti pomohlo vypnout Windows Update, ale to asi úplně už nebude případ Win 11. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
SirTomas001 4 Zveřejněno Květen 15 Author Report Share Zveřejněno Květen 15 Před 7 hodinami, D2U napsal(a): otestuj rychlost s ATTO alebo crystaldiskbench. s tymito diskami nemam najmensi problem, ako pišeš. dlho trva kym sa spusti instalacia napriklad, nie ze dlho instaluje alebo dlho nacitava. takze problem so samotnym spustanim procesu. alebo pouzi samsung magician na update firmveru a otestovanie rychlosti. Díky moc za rychlou odpověď chlapi! ;-) Problém jsem vyřešil ještě nad ránem. Chyba byla asi v systému souborů. Stalo se to, že bootovací flash disk nabízel dvě nebo tři varianty spuštění a já si toho vůbec nevšiml. Jedna obyč a jedna nebo dvě s přídavkem "part" nebo "partion" myslím. Zjistil jsem to až když jsem se pokoušel místo Win11 nainstalovat Win10 a tam to hlásilo chybu instalace, že není možné nainstalovat systém na GPT disk! Druhá verze bootování šla nainstalovat v pohodě. Takže Win11 to asi neřeší a je jim to jedno, že chceš naistalovat jinej systém souborů na disk. Nebo nevím. Dává vám to smysl? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Květen 15 Report Share Zveřejněno Květen 15 Před 2 hodinami, SirTomas001 napsal(a): Díky moc za rychlou odpověď chlapi! ;-) Problém jsem vyřešil ještě nad ránem. Chyba byla asi v systému souborů. Stalo se to, že bootovací flash disk nabízel dvě nebo tři varianty spuštění a já si toho vůbec nevšiml. Jedna obyč a jedna nebo dvě s přídavkem "part" nebo "partion" myslím. Zjistil jsem to až když jsem se pokoušel místo Win11 nainstalovat Win10 a tam to hlásilo chybu instalace, že není možné nainstalovat systém na GPT disk! Druhá verze bootování šla nainstalovat v pohodě. Takže Win11 to asi neřeší a je jim to jedno, že chceš naistalovat jinej systém souborů na disk. Nebo nevím. Dává vám to smysl? Joo, ono když tu instalačku pustíš jako MBR, tak to nevidí ty GTP disky nebo to nejde. Ovšem je divný, že to prošlo 😂 Windows no 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Tankista 1 Zveřejněno Květen 15 Report Share Zveřejněno Květen 15 Před 16 hodinami, D2U napsal(a): otestuj rychlost s ATTO alebo crystaldiskbench. s tymito diskami nemam najmensi problem, ako pišeš. dlho trva kym sa spusti instalacia napriklad, nie ze dlho instaluje alebo dlho nacitava. takze problem so samotnym spustanim procesu. alebo pouzi samsung magician na update firmveru a otestovanie rychlosti. Ahoj, trochu se sem připletu s dotazem ohledně toho firmwaru pro samsungy. Totiž po roce a půl mi odešel tento: Samsung 970 EVO PLUS 1TB, najednou z něho nešlo bootovat systém, přepsáno pouze 10TB, měl několik chyb které nešlo opravit a nešel ani zformátovat. Alza reklamaci uznala a vrátila peníze, tak jsem za stejný peníze objednal tento: Samsung 980 PRO 2TB ale zachytil jsem že mají nějaké problémy a odcházejí. Magician mám, takže stačí updatovat ten firmware? Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
D2U 627 Zveřejněno Květen 16 Report Share Zveřejněno Květen 16 (upraveno) Před 8 hodinami, Tankista napsal(a): Ahoj, trochu se sem připletu s dotazem ohledně toho firmwaru pro samsungy. Totiž po roce a půl mi odešel tento: Samsung 970 EVO PLUS 1TB, najednou z něho nešlo bootovat systém, přepsáno pouze 10TB, měl několik chyb které nešlo opravit a nešel ani zformátovat. Alza reklamaci uznala a vrátila peníze, tak jsem za stejný peníze objednal tento: Samsung 980 PRO 2TB ale zachytil jsem že mají nějaké problémy a odcházejí. Magician mám, takže stačí updatovat ten firmware? 980pro a aj 990pro chodia s opravenymi firmvermi. ja som tak kupil svoj 990pro, na krabicke ak je datum vyroby koniec marca tak si v suchu. u 980pro to moze byt starsi datum. tie opravovali uz skôr. ale pre istotu to prejdi magicianom na kontrolu FW. Editoval(a) Květen 16 D2U 3 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Květen 16 Report Share Zveřejněno Květen 16 Před 20 hodinami, Tankista napsal(a): Ahoj, trochu se sem připletu s dotazem ohledně toho firmwaru pro samsungy. Totiž po roce a půl mi odešel tento: Samsung 970 EVO PLUS 1TB, najednou z něho nešlo bootovat systém, přepsáno pouze 10TB, měl několik chyb které nešlo opravit a nešel ani zformátovat. Alza reklamaci uznala a vrátila peníze, tak jsem za stejný peníze objednal tento: Samsung 980 PRO 2TB ale zachytil jsem že mají nějaké problémy a odcházejí. Magician mám, takže stačí updatovat ten firmware? Oni 970 odcházeli ve velkém. To byla série, která se moc nepovedla. Jinak u 980 PRO stačí jen updatovat ten firmware a jsi v pohodě. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď