Jump to content

Recommended Posts

Zdravím všechny, cca 3 roky zpět jsem si stavěl PC (do dneška jsem s ním spokojený) právě za pomoci lidí tady na foru. Nyní potřebuju postavit něco podobného (ne pro sebe) s cenou max 30k, ale klidně i levněji. Něco jsem se pokusil sestavit podle znalostí, co mně zůstaly v hlavě. Docela to spěchá, potřeboval bych to mít do týdne vyřešené.

Link: https://www.czc.cz/362207,341757,295657,330222,312909,215406,366582,362191,327518/kody

PC bude sloužit na běžnou práci, základnější edit videí, příležitostné na hraní,...

Předem děkuji za všechny rady

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích

2 věci...

1) GPU má 305mm a kysna má max 315mm to mě přijde dost na knop, co třeba tato + pár ventilátorů?

2) asi by tam víc slušel semi/modulární zdroj třeba tento, ikdyž by to dal 650W v pohodě.

nemám žádné zkušenosti s vybraným chladičem CPU Endorfy (bývalé silentiumPC)

jinak za mě rozumně poskládané

• Like 1
Odkaz na příspěvek

Díky, popřemýšlím nad tím

1) K té bedně jde o to, že bude stejnak bude ležet někde pod stolem, takže se mi za ni nechce dávat úplně balík. Ale jako chápu že nějaká lepší by nebyla od věci, co třeba nějaká alternativa do 2 tisíc?

2) U těch zdrojů mě zaskočila ta dostupnost, určitě bych tam radši dal třeba nějaký 650w, ale zase mě tlačí ta cena. I když tento se do rozpočtu vejde.

3) Ještě k tomu chladiči, napadlo mě tam dát feru, ale nebyl jsem si jistý, jestli by stačila

Každopádně díky moc, potřebuju to co nejdřív vyřešit

Odkaz na příspěvek

Corsair RMx jsou super zdroje, moji sestavu pohání právě taky RM650x a v plným loadu (100%CPU i GPU) si to ze zásuvky vezme 540W. S tou bednou jde o to, aby i okolo té grafiky tam mohl tak nějak lépe proudit vzduch. Co třeba tato od fractalu? Fera 5 by mohla stačit měl jsem ji dříve a nebo ještě tenhle AF A35

EDIT:ještě mě teda napadlo, to dát do menší skříně, ale to už se tam nevleze ATX deska, ale menší (nejsem moc fanoušek mATX desek) a i tak budeš řešit délku grafiky

Editoval(a) Karl666
myšlenka
Odkaz na příspěvek

Já bych ještě doplnil, že na edit videií a vůbec na práci se spíš hodí RTX3060 s 16GB VRAM....navíc teď byla oficiálně ohlášena i RTX4060Ti a to i v 16GB verzi, která by měla být dostupná později někdy v červnu-červenci...prozatím to bude jen RTX4060 a RTX4060Ti v 8GB verzi...

• Souhlasím 1
Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...