Mart1nez 0 Zveřejněno Duben 25 Report Share Zveřejněno Duben 25 (upraveno) Zdravím, potřeboval bych nastavit něco s monitorama, pokud to vůbec půjde. K pc mám připojené dohromady 3 displeje (2 Monitory + televizi), a potřebuju mezi nima nějak jednoduše přepínat bez toho abych zrovna daný monitor nebo televizi musel vypínat. Myšlenka je taková: Windows mi běží na těch 2 monitorech, poté zmáčknu nějaké tlačítko na klávesnici (např. Delete), a ten systém se mi přepne na tu televizi, a monitory zhasnou. + Bych chtěl aby to fungovalo také naopak. Když zapnu pc tak bych chtěl aby to automaticky nabootovalo na ty 2 monitory. Poté bych chtěl nastavit také toto, ale nemusí to být nutně: Pc je v režimu spánku, já zmáčknu např, PageUp, pc se sepne a nabootuje na ty dva monitory. + Pc je v režimu spánku, já zmáčknu PageDown, pc se sepne a nabootuje na televizi. Kdyby to šlo nastavit ve windows bude to super, ale nebojím se použít programy. Děkuji předem. (Pokud to bude vůbec možné nastavit ) Editoval(a) Duben 25 Mart1nez Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Duben 27 Report Share Zveřejněno Duben 27 Ahoj, podle mě by se toho dalo dosáhnout kombinací softwaru AutoHotKey a buď to udělat nativně jako je ukázané tady nebo za pomoci utility NirCmd a pak na ten delete udělat skript jako tohle (vyp/zap. sekundárního monitoru): #NoEnv SendMode Input SetWorkingDir %A_ScriptDir% ; Klávesa pro přepnutí monitoru toggleKey := "Delete" ; Čísla monitorů (v nastavení) primaryMonitor := 1 secondaryMonitor := 2 Hotkey, %toggleKey%, ToggleMonitor return ToggleMonitor: SysGet, MonitorCount, MonitorCount if (MonitorCount < 2) { MsgBox, 48, Error, Only one monitor detected. You need at least two monitors for this script to work. return } ; Stav současného monitoru Run, nircmd.exe getdisplay monitor 1, , Hide UseErrorLevel If (ErrorLevel) { Run, nircmd.exe getdisplay monitor 2, , Hide UseErrorLevel If (ErrorLevel) monitorToToggle := primaryMonitor Else monitorToToggle := secondaryMonitor } Else { monitorToToggle := primaryMonitor } ; Přepnutí stavu monitoru Run, nircmd.exe setdisplay monitor %monitorToToggle% switch,, Hide return Je to jen nástřel a doporučuji si to nastudovat víc 😅 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď