Bronty02 1 Zveřejněno Březen 25 Report Share Zveřejněno Březen 25 Ahoj, chtěl bych se zeptat, jakou nejsilnější grafiku dokážu narvat k I3-4160? Deska gigabyte b85m-d3h Zdroj Seasonic SS-400ET-T3 (360W-400W) Děkuji za případné rady Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
westikkrystof 468 Zveřejněno Březen 25 Report Share Zveřejněno Březen 25 (upraveno) Bál bych se jít přes GTX 1060/1650 a AMD ekvivalent RX 560/570. Doporučuji koupit lepší procesor, minimálně za pár stovek top i5 nebo dražší i7 a pak si můžeš dovolit mnohem více. Pak bych koukal po nějaké GTX 1660, RTX 2060, RX 5600XT. (Asi nejlepší řešení) Intel Core i5 4590 a 4570- 4 jádro Haswell socket 1150 - Hradec Králové | Bazoš.cz (bazos.cz) S top i7 - 4790K bych se nebál ani RTX 3060/ RX 6600. Pak otázka, co na to řekne tvoje deska, zdroj, chladič... Editoval(a) Březen 25 westikkrystof 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Březen 27 Report Share Zveřejněno Březen 27 No to je otázka. Já se třeba ani neodvážím říct, jakou tam máš rezervu na zdroji, ale tipoval bych, že malou. Asi bych šel cestou něčeho jako Intel Arc A380. 70W grafika, ale ve svojí kategorii s asi nejlepším výkonem. Případně nějaké starší modely jak ukazuje @westikkrystof, ale myslím, že spotřebou na tom bude lépe ten Arc. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Argo37 137 Zveřejněno Březen 27 Report Share Zveřejněno Březen 27 Před 10 hodinami, milanfon napsal(a): No to je otázka. Já se třeba ani neodvážím říct, jakou tam máš rezervu na zdroji, ale tipoval bych, že malou. Asi bych šel cestou něčeho jako Intel Arc A380. 70W grafika, ale ve svojí kategorii s asi nejlepším výkonem. Případně nějaké starší modely jak ukazuje @westikkrystof, ale myslím, že spotřebou na tom bude lépe ten Arc. Já bych zase moc nevěřil tý optimalizaci grafiky a jejich ovladačů u PC her...neříkám a rozhodně netvrdím, že by to tak mělo být, ale u takové AMD to je celkem známé a je to poměrně významný výrobce. Intel grafiky přece jenom jsou miminka oproti svým bráškům-bratrům od AMD a NVidia, který jsou na trhu podstatně déle a mají software-ovladače víceméně odladěné a to i při přímé spolupráci u 90% PC her ( ať červený nebo zelený tým )... Já osobně bych šel tou cestou upgradu procesoru na i5 4590/4570 ( má jí můj mladší bratr v PC, když už jsem začal s tímhle a hraje na tom s GTX1060 hry jako FiFA nebo Need for Speed a bohatě mu to stačí ) nebo i zmíněnou i7 4790K a k tomu klidně RTX3060 / RX6600 Je teda potřeba zohlednit ten zdroj...tam bych vzal nějakou kvalitní 550W pro sicher... Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 887 Zveřejněno Březen 29 Report Share Zveřejněno Březen 29 On 27. 3. 2023 at 20:03, Argo37 napsal(a): Já bych zase moc nevěřil tý optimalizaci grafiky a jejich ovladačů u PC her...neříkám a rozhodně netvrdím, že by to tak mělo být, ale u takové AMD to je celkem známé a je to poměrně významný výrobce. Intel grafiky přece jenom jsou miminka oproti svým bráškům-bratrům od AMD a NVidia, který jsou na trhu podstatně déle a mají software-ovladače víceméně odladěné a to i při přímé spolupráci u 90% PC her ( ať červený nebo zelený tým )... Já osobně bych šel tou cestou upgradu procesoru na i5 4590/4570 ( má jí můj mladší bratr v PC, když už jsem začal s tímhle a hraje na tom s GTX1060 hry jako FiFA nebo Need for Speed a bohatě mu to stačí ) nebo i zmíněnou i7 4790K a k tomu klidně RTX3060 / RX6600 Je teda potřeba zohlednit ten zdroj...tam bych vzal nějakou kvalitní 550W pro sicher... Tam je otázka, jak moc to pomůže. V tu chvíli už je to celkem velká finanční investice a ten výkon, co za to člověk dostane furt není tak dobrý, když dejme tomu za nějakých 15 tisíc si udělá celý nový PC, který už bude výkonnostně někde jinde. Proto bych šel jenom cestou grafiky a tohle mi přijde v té kategorii jako nejvhodnější řešení a myslím, že ten Intel od vydání krásně vyzrál. 1 Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď