Jump to content

Kúpiť RX 7900XT k zostave s Ryzen 5900X?

Recommended Posts

Ahoj,

pred dvoma rokmi som si poskladal PC zostavu svojich snov na pár rokov, ale bez GPU, lebo vtedy boli GPU extrémne drahé.

Teraz by som chcel kúpiť RX 7900 XT, a poprosil by som ťa o názor či je to rozumné.

Moja zostava je:

-CPU  Ryzen 5900X

- zdroj Seasonic Focus PX-650 Platinum https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/seasonic-focus-px-650-platinum-review/all/1/

- doska MSI MAG B550 Tomahawk

- Geforce 970

- 2x16GB DDR4 3600Mhz

- Aorus MVMe Gen4 SSD 1TB

- zvuková karta Sound Blaster AE-5

- skrinka Be quiet! Pure Base 500DX + 2 dodatočné 140mm ventilátory - fúkajú von od CPU hore a dozadu, v prednej časti sú dva 140mm čo tlačia vzduch do vnútra

- monitor/TV mám TV 55" Samsung Q95T čo je 4k/120Kz, HDMI 2.1

V skrinke mám 3 voľné sloty pre GPU "3,5 GPU sa nezmesti skrz zvukovú kartu"

Našiel som celkom výhodnú GPU Sapphire RX 7900 XT GAMING 20GB H 2xDP C (21323-01-20G) za 856e.

GPU má výšku 2,5 slotu, dĺžka nehrá rolu, tam mám miesto. Napájanie má 2x8pin čo som tiež chcel. 

Zdá sa ti rozumné ísť konkrétne do RX 7900 XT k danej zostave? Alebo treba počkať na RX 7800 XT, prípadne ísť do Nvidie?

Ďakujem za názor.

Lukáš

Editoval(a) Lukas Nestak
Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatních sítích
Před 34 minutami, Lukas Nestak napsal(a):

Ahoj,

pred dvoma rokmi som si poskladal PC zostavu svojich snov na pár rokov, ale bez GPU, lebo vtedy boli GPU extrémne drahé.

Teraz by som chcel kúpiť RX 7900 XT, a poprosil by som ťa o názor či je to rozumné.

Moja zostava je:

-CPU  Ryzen 5900X

- zdroj Seasonic Focus PX-650 Platinum https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/seasonic-focus-px-650-platinum-review/all/1/

- doska MSI MAG B550 Tomahawk

- Geforce 970

- 2x16GB DDR4 3600Mhz

- Aorus MVMe Gen4 SSD 1TB

- zvuková karta Sound Blaster AE-5

- skrinka Be quiet! Pure Base 500DX + 2 dodatočné 140mm ventilátory - fúkajú von od CPU hore a dozadu, v prednej časti sú dva 140mm čo tlačia vzduch do vnútra

- monitor/TV mám TV 55" Samsung Q95T čo je 4k/120Kz, HDMI 2.1

V skrinke mám 3 voľné sloty pre GPU "3,5 GPU sa nezmesti skrz zvukovú kartu"

Našiel som celkom výhodnú GPU Sapphire RX 7900 XT GAMING 20GB H 2xDP C (21323-01-20G) za 856e.

GPU má výšku 2,5 slotu, dĺžka nehrá rolu, tam mám miesto. Napájanie má 2x8pin čo som tiež chcel. 

Zdá sa ti rozumné ísť konkrétne do RX 7900 XT k danej zostave? Alebo treba počkať na RX 7800 XT, prípadne ísť do Nvidie?

Ďakujem za názor.

Lukáš

Jak na zavolanou :D 

• Like 1
Odkaz na příspěvek

1. pozor aby si nedostal kus ktory bude mat hotspot 110°C , okamzite vrat do obchodu potom

2. skus s tym zdrojom ktory mas , v najhorsom bude piskat vrcat, grafika bude mat coilwhine , samozrejme grafiku zapoj na 2 samostante 8pin kable, nie na jeden s rozbockou a potom ludia tu vyplakavaju ze maju piskanie na gpu

3. dnes sa uz da kupit 850w gold corsair alebo lepsi od 100€

Odkaz na příspěvek
Před 27 minutami, Division2 Ubisoft napsal(a):

1. pozor aby si nedostal kus ktory bude mat hotspot 110°C , okamzite vrat do obchodu potom

2. skus s tym zdrojom ktory mas , v najhorsom bude piskat vrcat, grafika bude mat coilwhine , samozrejme grafiku zapoj na 2 samostante 8pin kable, nie na jeden s rozbockou a potom ludia tu vyplakavaju ze maju piskanie na gpu

3. dnes sa uz da kupit 850w gold corsair alebo lepsi od 100€

1. Toho sa trochu obávam, lebo posielať to cez celé Slovensko poštou sa mi moc nechce.

2. Priložil som odkaz na test zdroja. Na 12V vetve by mal zvládnuť 650W, celkovo zvládne 750W podľa testov "je to platinový zdroj takže tým to asi bude". Cez 2 káble je to samozrejme nutnosť. Hry by som chcel hrať minimálne na 60HZ ideálne na 120Hz aj keď pri 1440p a tam sa obávam pískania cievok. Ale nemám skúsenosť pri akej snímkovej frekvencii začínajú cievky pískať. Nad 120Hz určite pískajú, ale neviem ako to je pri 90-120Hz.

3. Ten zdroj netreba meniť, lebo CPU bude mať príkon max 100W, GPU 320W, doska + zvuková karta + 4x disk + 6x ventilátor bude spolu cca 50-80W... čiže 100+80+320=500W max čo je úplne v poriadku pre ten zdroj. Ten zdroj je lepší ako väčšina 750W zdrojov. 

Navyše som zástanca mierneho podvoltovania GPUčka, takže tam by to mohlo byť aj pod 300W.

Editoval(a) Lukas Nestak
Odkaz na příspěvek
Před 1 minutou, Lukas Nestak napsal(a):

1. Toho sa trochu obávam, lebo posielať to cez celé Slovensko poštou sa mi moc nechce.

2. Priložil som odkaz na test zdroja. Na 12V vetve by mal zvládnuť 650W, celkovo zvládne 750W podľa testov "je to platinový zdroj takže tým to asi bude". Cez 2 káble je to samozrejme nutnosť. Hry by som chcel hrať minimálne na 60HZ ideálne na 120Hz aj keď 1440p a tam sa obávam pískania cievok. Ale nemám skúsenosť pri akej snímkovej frekvencii začínajú cievky pískať. Nad 120Hz určite pískajú, ale neviem ako to je pri 90-120Hz.

3. Ten zdroj netreba meniť, lebo CPU bude mať príkon max 100W, GPU 320W, doska + zvuková karta + 4x disk + 6x ventilátor bude spolu cca 50-80W... čiže 100+80+320=500W max čo je úplne v poriadku pre ten zdroj. Ten zdroj je lepší ako väčšina 750W zdrojov. 

Navyše som zástanca mierneho podvoltovania GPUčka, takže tam by to mohlo byť aj pod 300W.

preto je dôležité z akeho obchodu človek berie, radšej priplatiť ako sa potom natahovať s nejakym podvodnym eshopom. alza je v tomto najlepšia, no sú si vedomí toho a preto je tam všetko drahšie ako kdekolvek inde.

Odkaz na příspěvek
Před 16 hodinami, Lukas Nestak napsal(a):

tak som tam nahodil svoje veci, a poviem, ten kalkulator je "bullshit" prvej triedy. grafika 260W max., cpu pri gamingu 70-80W, odporucanie pre mna bolo 700W, spotreba 580W.. chobotina na hlavu....  kde je zvysnych 240W spotreby.... asi mi to sused berie zo zasuvky :lul:mPleb

• Souhlasím 2
Odkaz na příspěvek

Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet

K zanechání komentáře musíte být člen

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet v naší komunitě.

Zaregistrovat se

Přihlásit se

Už máte účet? Přihlašte se zde.

Přihlásit se teď
  • Vytvořit nové...