Kyslík 0 Zveřejněno Březen 14 Report Share Zveřejněno Březen 14 Ahoj, mám Ryzen 5 3600. Dřív jsem použil AMD Prism Wraith, chladič to nebyl špatný, ale hlučnost nic moc. Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl zkusit něco nového a pořídil jsem AIO chladič Asus TUF Gaming lc 240 argb. Nikdy jsem AIO chladič neměl. Chladič chladí dobře, mám omezené ventilátory na 800 otáček, ve 100% zátěži mám procesor 67 °C. Jen jsem si všiml jedné věci, nevím jestli je to správně nebo ne. Když je PC v klidu má 35 °C, ale stačí jen něco zapnout, procesor se vytíží třeba jen na 25%, po dobu 3 vteřin a hned to skočí na 45 °C. Potom teplota zase pomalu klesne na 35 °C. Je to normální u AIO chladiče, nebo to dělá třeba teplovodivá pasta? U vzduchu jsem si takového velkého skoku nevšiml, většinou to šlo postupně nahoru. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
D2U 643 Zveřejněno Březen 14 Report Share Zveřejněno Březen 14 1 hour ago, Kyslík napsal(a): Ahoj, mám Ryzen 5 3600. Dřív jsem použil AMD Prism Wraith, chladič to nebyl špatný, ale hlučnost nic moc. Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl zkusit něco nového a pořídil jsem AIO chladič Asus TUF Gaming lc 240 argb. Nikdy jsem AIO chladič neměl. Chladič chladí dobře, mám omezené ventilátory na 800 otáček, ve 100% zátěži mám procesor 67 °C. Jen jsem si všiml jedné věci, nevím jestli je to správně nebo ne. Když je PC v klidu má 35 °C, ale stačí jen něco zapnout, procesor se vytíží třeba jen na 25%, po dobu 3 vteřin a hned to skočí na 45 °C. Potom teplota zase pomalu klesne na 35 °C. Je to normální u AIO chladiče, nebo to dělá třeba teplovodivá pasta? U vzduchu jsem si takového velkého skoku nevšiml, většinou to šlo postupně nahoru. vina cpu, neries. iny ludia maju skoky aj na 60°C. ty si na tom dobre. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
milanfon 927 Zveřejněno Březen 15 Report Share Zveřejněno Březen 15 Před 10 hodinami, Kyslík napsal(a): Ahoj, mám Ryzen 5 3600. Dřív jsem použil AMD Prism Wraith, chladič to nebyl špatný, ale hlučnost nic moc. Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl zkusit něco nového a pořídil jsem AIO chladič Asus TUF Gaming lc 240 argb. Nikdy jsem AIO chladič neměl. Chladič chladí dobře, mám omezené ventilátory na 800 otáček, ve 100% zátěži mám procesor 67 °C. Jen jsem si všiml jedné věci, nevím jestli je to správně nebo ne. Když je PC v klidu má 35 °C, ale stačí jen něco zapnout, procesor se vytíží třeba jen na 25%, po dobu 3 vteřin a hned to skočí na 45 °C. Potom teplota zase pomalu klesne na 35 °C. Je to normální u AIO chladiče, nebo to dělá třeba teplovodivá pasta? U vzduchu jsem si takového velkého skoku nevšiml, většinou to šlo postupně nahoru. Ahoj, daleko víc než samotná teplota je důležité, na jaký ti to jede takt. Jestli jsou jeho hodnoty nominální, tak není co řešit, jestli ne, tak až potom bych přemýšlel a lepším chlazení. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kyslík 0 Zveřejněno Březen 15 Author Report Share Zveřejněno Březen 15 Procesor používá boost, takže stačí mále zatížení a automaticky jede na 4,2 jak je psáno. Všechny testy teplot jsou udělané na frekvenci 4,2. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kyslík 0 Zveřejněno Březen 16 Author Report Share Zveřejněno Březen 16 Tady je screenshot frekvence při 100% zátěži. Úplně 4,2 to není pohybuje se to od 4,1-4,2. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kyslík 0 Zveřejněno Březen 26 Author Report Share Zveřejněno Březen 26 Jak bych poznal že je špatně pasta na procesor? Jak jsem psal pasty byla na chladiči od výroby. Děkuji Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kyslík 0 Zveřejněno Březen 26 Author Report Share Zveřejněno Březen 26 Edit : Jak bych poznal, že je špatná pasta na procesoru? Jak jsem psal, pasta byla na chladiči od výroby. Děkuji Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
MALINA3989 1 Zveřejněno Březen 26 Report Share Zveřejněno Březen 26 To nijak nepoznáš.. Prostě sundat chladič, otřít pastu a přepastovat. Bral bych MX-6 od Arcticu. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kyslík 0 Zveřejněno Březen 27 Author Report Share Zveřejněno Březen 27 On 26. 3. 2023 at 19:56, MALINA3989 napsal(a): To nijak nepoznáš.. Prostě sundat chladič, otřít pastu a přepastovat. Bral bych MX-6 od Arcticu. Dívám se, že máš také Ryzen 5 3600. Jakou máš teplotu při 100% zátěži? Děkuji Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
MALINA3989 1 Zveřejněno Březen 28 Report Share Zveřejněno Březen 28 Před 10 hodinami, Kyslík napsal(a): Dívám se, že máš také Ryzen 5 3600. Jakou máš teplotu při 100% zátěži? Děkuji Tak to ti nepovím.. Pěkně dlouho jsem nedělal žádný stress test. Mám NH-D15 což je na 3600 dost overkill, takže je mi teplota celkem fuk. Ale co si pamatuju, tak zvýšené teploty jsem taky řešil tady na forum, když jsem měl ještě 240 radiator od NZXT.. Nakonec jsem se vrátil ke vzduchu a hotovo. Teď to už neřeším. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Kyslík 0 Zveřejněno Červenec 15 Author Report Share Zveřejněno Červenec 15 On 15. 3. 2023 at 8:21, milanfon napsal(a): Ahoj, daleko víc než samotná teplota je důležité, na jaký ti to jede takt. Jestli jsou jeho hodnoty nominální, tak není co řešit, jestli ne, tak až potom bych přemýšlel a lepším chlazení. Dával jsem příspěvek při 100% zátěži. Jsou hodnoty ok nebo by to chtělo lepší chlazení? Procesor nemá maximální frekveci, teplota přitom není tak vysoká. Nebo dělám při testu něco špatně? Na test jsem použil OCCT. Děkuji. Odkaz na příspěvek Sdílet na ostatních sítích
Recommended Posts
Ke komentování se musíte přihlásit nebo si vytvořit účet
K zanechání komentáře musíte být člen
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet v naší komunitě.
Zaregistrovat sePřihlásit se
Už máte účet? Přihlašte se zde.
Přihlásit se teď